REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

GRIPA AVIARĂ. Târguri de animale, închise doar pe hârtie! În realitate, acestea funcţionează ILEGAL!

GRIPA AVIARĂ. Târguri de animale, închise doar pe hârtie! În realitate, acestea funcţionează ILEGAL!

Replica API 10 decembrie 2016 | 00:00 423

Răsturnare de situație în cazul târgurilor de animale din județul Constanța! Zilele trecute, Instituția Prefectului a emis un comunicat privind măsurile ce vor fi impuse în urma confirmării focarului de gripă aviară la malul mării. Printre acestea se număra și interzicerea târgurilor de animale. Ceea este paradoxal este însă faptul că nici un târg care funcționează actualmente nu are autorizație! Cel puțin, așa susține Adrian Nicolaescu, prefectul județului. Un exemplu concret ar fi cazul comunei Cobadin. După cum susține însuși primarul Cornel Cocoș, două târguri de animale își desfășoară activitatea în ciuda faptului că nu au autorizație.

Situație îngrijorătoare în județul Constanța! Se pare că nici un târg de animale care funcționează actualmente nu deține aviz din partea Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța. “Târgurile din județ nu funcționează legal pentru că nu sunt autorizate de Direcția Sanitar- Veterinară Constanța. Ele au funcționat în mod ad-hoc. În primăvară, prin luna martie- aprilie, am dispus o comisie la nivel de Colegiu Prefectural ca să verifice exact aceste locații, ce se întâmplă acolo.

S-a făcut un referat, s-au prezentat situațiile la vremea respectivă și a rămas ca la nivelul autorităților lcoale, primarii să facă demersuri pentru a intra în legalitate. Unii nu aveau clădirile lor, alții aveau probleme legate de terenuri. Nu am nimic împotrivă să existe tțrguri, însă trebuie să intre în legalitate. Ceea ce mi-a transmis domnul Brănescu DSV nu a autorizat nici un târg sau obor animale. Printre acestea se numără Cobadin, Amzacea, Negru- Vodă. A rămas ca primarii să se adreseze direct către DSV ca să vadă ce condiții trebuie să îndeplinească un târg ca să primească autorizație”, a precizat Adrian Nicolaescu, prefectul județului Constanța. Totuși, acest lucru nu le împiedică să funcționeze.

“Nu avem încă autorizație. Noi avem deschis târgul sâmbăta la Scărișoreanu și duminică la Cobadin. Dacă îi oprim pe oameni să vândă duminica aceasta și duminica viitoare i-am terminat. Vor sări toți oamenii în capul primarului. Funcționăm ca și până acum, fără autorizație”, a precizat Cornel Cocoș, primarul comunei Cobadin. De precizat faptul că reprezentanții DSV nu au oferit nici un răspuns până la această oră.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108