REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Imagini TERIFIANTE pe străzile din Constanţa: „M-ai OMORÂT”, ţipa victima cu picioarele zdrobite

Imagini TERIFIANTE pe străzile din Constanţa: „M-ai OMORÂT”, ţipa victima cu picioarele zdrobite

Replica API 21 ianuarie 2017 | 17:52 584

DETALII DIN DOSARUL șoferilor care au parcat neregulamentar

DETALII DIN DOSARUL șoferilor care au parcat neregulamentar

Două persoane au fost prinse între două vehicule pe o stradă din Constanța, iar la fața locului s-au derulat imagini înfiorătoare. Cineva a strigat: uite-l cum vine! După care o bubuitură a acaparat strada, provocată de un taximetru ce rula cu viteză și care a intrat în coliziune cu mai multe mașini aflate pe marginea drumului! Când și ultimul sunet al metalelor contorsionate s-a stins, o femeie era căzută pe asfalt, pe când un bărbat se sprijinea de portbagajul mașinii sale țipând: "M-ai omorât". Nu realizase încă faptul că avea picioarele rupte! Apoi, după numai câteva zile, s-a stins din viață.

După mai bine de 6 ani, cei doi șoferi care au parcat neregulamentar au fost condamnați definitiv de către Curtea de Apel Constanța, la fel și conducătorul auto care a pierdut controlul direcției de mers și a intrat în cele două vehicule.

Ion Laurenţiu Beloiu a fost condamnat la 1 an şi 9 luni cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. În acelaşi dosar, Gică Ionel Săndulescu s-a ales cu pedeapsa de 9 luni cu suspendare, la fel şi Ecaterina Tudoraşcu. "Stabileşte următoarele grade de culpă – 15% în sarcina fiecăruia dintre inculpaţii Săndulescu Gică-Ionel şi Tudoraşcu Ecaterina, culpe concurente cu cea a inculpatului Beloiu Ion-Laurenţiu (55%); reţine culpa comună cu cea a inculpaţilor a victimelor celor două infracţiuni – 15%", potrivit portalului Judecătoriei Constanţa, decizie rămasă apoi definitivă la Curtea de Apel Constanța.

Amintim că, în ianuarie 2010, Ion Laurenţiu Beloiu a condus un autoturism pe strada Oborului din municipiul Constanţa, spre bulevardul I.C. Brătianu. Ajungând în zona Kaufland, a pierdut controlul direcţiei de mers din pricina vitezei şi a intrat în coliziune cu două vehicule staţionate neregulamentar, unul dintre ele ricoşând într-un altul, staţionat pe marginea drumului. În urma accidentului, două persoane care descărcau marfă au fost rănite, una decedând la scurt timp. După cum se poate observa, condamnaţi au fost şi şoferii care aveau maşinile staţionate neregulamentar. Potrivit discuțiilor din ședințele de judecată, la data de 7.01.2010, ora 05:40, inculpatul Ion Laurenţiu Beloiu se afla la volanul taximetrului (marca Renault Clio).

Pe direcția pe care circula acesta erau oprite, în ordine, următoarele autoturisme: autoturismul marca Dacia Break aparținând inculpatului Gică Ionel Săndulescu, autoturismul marca Opel Astra, aparținând inculpatei Ecaterina Tudoraşcu și autoturismul marca Volkswagen Caddy, utilizată de soții Eleonora și Ion Sîrghie. S-a mai arătat că în fața autoturismului marca Volkswagen Caddy era oprit un autocamion din care se descărcau ziare și reviste pentru a fi preluate de soții Sîrghie și inculpații Gică Ionel Săndulescu și Ecaterina Tudoraşcu.

Una dintre victime se sprijinea de portbagajul mașinii sale, cu PICIOARELE RUPTE!

Mai exact, între vehiculele Volkswagen Caddy și Opel Astra se aflau Eleonora Sîrghie și Ion Sîrghie, care anterior producerii accidentului încărcau și aranjau ziarele în portbagajul autoturismului marca Volkswagen Caddy. Potrivit aceluiași proces – verbal care se completează cu schița locului accidentului și planșelor foto, a rezultat faptul că autoturismele marca Dacia Break, Opel Astra și Volkswagen Caddy erau parcate în parte pe banda a doua a sensului de mers, la o distanță de bordură și de trotuar cuprinsă între 2,20 m și 3,30 m. În cursul urmăririi penale a fost audiat un martor care a declarat că la data de 7.01.2010, în jurul orei 05:30, se afla la depozitul Compres Group SRL, unde venise pentru a ridica presa centrală și locală ce se distribuie zilnic.

De asemenea, martorul a declarat că, deși ajunsese printre primii în zonă, parcase autoturismul pe partea opusă a străzii față de autoturismele implicate în accident, iar la un moment dat, în momentul în care intenționa să traverseze a observat un autoturism taxi care mergea cu viteză și care a acroșat autoturismele parcate în spatele autocamionului din care se ridicau ziarele și revistele. Martorul a mai precizat că nu-și mai aduce aminte cum erau parcate autoturismele implicate în accident, dar poziția acestora nu a fost modificată până la finalizarea cercetărilor. După impact, a traversat către Ion care se sprijinea cu șezutul de portbagajul autoturismului său, observând că are picioarele rupte, arătând că inițial nu a realizat că fusese vătămată și partea civilă Eleonora Sîrghie căreia i-a acordat ajutor o altă persoană. Martorul a mai arătat că vizibilitatea era foarte bună, iluminatul public fiind în funcțiune.

De asemenea, Eleonora Sîrghie a declarat că, potrivit obiceiului, după ce au oprit autoturismului au coborât și au început să încarce marfa în portbagaj, la un moment dat auzind pe cineva care a strigat „uite-l cum vine”, concomitent fiind lovită atât ea, cât și soțul său de către autoturismul marca Opel Astra. Partea civilă a arătat că a căzut pe carosabil, auzindu-l pe soțul său strigând „M-ai omorât!”, fiind preluată ulterior de ambulanță. Pe 11 ianuarie, Ion Sîrghie a decedat. Referitor la autoturismul Opel, partea civilă a precizat că îi aparține inculpatei Tudoraşcu Ecaterina și că procedura de ridicare a presei era zilnic aceeași.

Victima striga: "M-ai omorât"! Autorul accidentului susține că nu a văzut mașinile!

Fiind audiat în cursul urmăririi penale cu privire la modalitatea de producere a accidentului, inculpatul Ion Laurenţiu Beloiu a susținut că în data de 7.01.2010 conducea în calitate de taximetrist autoturismului marca Renault Clio, pe strada Oborului, dinspre stada București spre I.C. Brătianu, iar în momentul când a ajuns în dreptul S.C. Compres Advertising, intrând pe o stradă cu iluminatul mai slab, a văzut un autoturism marca Dacia parcat pe partea dreaptă a drumului, iar lângă acesta, în dublaj, pe banda a doua a drumului, se afla un autoturism marca Dacia Break, potrivit rolii.ro.

A mai precizat că a observat din scurt acest din urmă autoturism și deși a tras de volan l-a acroșat în partea stângă spate, moment în care roata din dreapta față s-ar fi blocat și astfel a intrat în coliziune cu cel de al doilea autoturism marca Opel care a fost proiectat în autoturismul Volkswagen Caddy, parcat în fața autoturismului marca Opel. Observase că în spatele autoturismul Volkswagen Caddy se aflau două persoane care au fost prinse între cele două mașini, autoturismul Volkswagen Caddy și autoturismului marca Opel.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru ce sa faca puscarie,a vrut cineva sa se intample asta?
0
2
Intrun final nimeni nu face o zi de inchisoare. Placut rezumat.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218