REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

IZVORUL din Mamaia, BOALĂ CURATĂ! Aviz amatorilor!

IZVORUL din Mamaia, BOALĂ CURATĂ! Aviz amatorilor!

Replica API 13 aprilie 2017 | 01:14 2024

Un “izvor” a ajuns să pună sub semnul întrebării sănătatea unora dintre constănțeni. Cunoscut de o parte din constănțeni, izvorul, situat undeva pe malul lacului Siutghiol, la intrare în stațiunea Mamaia, poate fi un pericol pentru sănătatea consumatorilor. Apa care curge prin țeava considerată izvor nu a fost niciodată testată de autorități, iar cei care o consumă o fac pe propria răspundere! Dar, ce vreme ce este moca… e atracție pentru amatori!

Un izvor ce se varsă în lacul Siutghiol din stațiunea Mamaia a devenit preferat de mulți dintre constănțeni. Deși scrie clar pe o plăcuță că apa nu este potabilă, o parte din constănțeni sunt încântați de apa ce se varsă în zonă din acea conductă. Aceștia spun că apa este bună pentru consum și o folosesc chiar și pentru gătit. “Cunosc un izvor în stațiunea Mamaia. Pe acolo curge o apă foarte bună, curată și o folosesc și la gătit… fac ciorbă și toate cele de mâncare. Mi se pare chiar mai bună decât apa de la robinet. Merg la sfârșit de săptămână cu soțul meu și umplem butoaiele de 5 litri cu apă și avem o săptămână întreagă.”, a declarat pentru Replica o constănțeancă ce știe de existența aceste guri de canal de ani de zile.

Se pare că în zonă, acum mulți ani de zile a fost un furaj din care a rămas doar o conductă prin care curge apa “minune”. La ce se expun însă… nici ei și nici autoritățile nu știu. Asta pentru că, potrivit reprezentanților Gărzii de Mediu Constanța, nu există autorizație de mediu pentru această sursă de apă. “Dacă nu este cale oficială nu sunt efectuate analizele. Este riscul celor care consumă această apă, pe propria răspundere.”, a precizat pentru Replica de Constanța directorul Gărzii de Mediu Constanța, Marian Râșnoveanu.

De asemenea, Direcția de Sănătate Publică nu a efectuat controale și nici analize la această sursă de apă. “Direcția de Sănătate Publică Constanța nu supraveghează decât apa potabilă care curge la robiente, de la casă sau de la bloc, sau apa îmbuteliată comercializată. Este periculos pentru cei care consumă apă din acea sursă neverificată, neautorizată. Nu se știe dacă acea apă este bună sau nu de consum, nu se știe peste ce metale sau alte substanțe trece. Este un pericol pentru sănătate deoarece se pot contacta infecții care în timp pot deveni mortale.”, a precizat pentru Replica directorul Direcției de Sănătate Publică Constanța, Constantin Dina.

Ajunși la fața locului am întâlnit lângă izvor trei pescari ce obișnuiesc să vină prin zonă. Unul dintre aceștia a mers la conducta prin care curge apa pentru a se spăla pe mâni. Acesta ne-a precizat că a și băut din acel “izvor”. “Este cea mai bună apă. Chiar dacă scrie că nu este potabilă, nu este adevărat. Eu beau mereu și nu am pățit nimic. Apa de la robinete din oraș vine de la această conductă.”, ne-a declarat pescarul aflat la izvor. Cei care aleg să consume apa o fac pe riscul lor și propria răspundere.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si daca nu se cunoaste, de ce nu se analizeaza apa de catre primarie si daca este buna sa se amenajeze civilizat ca sa poata fi preluata de populatie??? Care ar fi problema?
0
0
Cimentatorii..In marea majoritate cretini! Scrie nepotabila NU BETI! Dsp are dreptate.
0
0
La 87 de ani ai mei daca o sa crap sa nu mai beti apa de acolo inseamna ca nu e buna!
0
2
eu cred ca este o apa buna din moment ce au baut multi din ea si nu au patit nimic,astia de la rajac din comoditate,ocupindu-se mai mult cu furatul,au scris ca nu-i potabila si aleluia dar sigur este mai buna decat ce livreaza ei pe coloana
1
2
Acest stat ticalos nu a luat nicio masura. Opriti imbolnavirea idiotilor!!! De ce sa cheltuim milioane de euro cu ei prin spitale?!? Opriti prostia!!! Ne costa scump indiferenta autoritatilor!!! Auzi dumneata... beau apa pe raspunderea lor. Bai prostule, se vor trata pe banii nostri!!! Imbecililor!!!
3
1
Conducta aceea de canalizare care deverseaza dejectii se numeste izvor????
4
1
De saracie bea lumea apa de acolo. Daca aveau bani isi cumparau apa.
4
3
Pentru d-na Paula Solomon : a fost un ,,foraj"si nu un ,, furaj"!
8
2
eu beau apa de ploaie si uite ce dejtept sunt
5
1
Dsp, dsv voi sunteti surzi si muti? Nu aveti nici o obligatie daca vedeti ca oamenii beau de acolo? In slujba cui sunteti? A extraterestrilor?
12
2
Ce este acolo este departe de afirmatiile voastre.Iar cei ce biau apa de acolo o fac pe raspunderea lor. Nu mai spun ca la zidul de sprijin cu barbacane de la baza falezei, sunt binevoitori ce scriu apa de baut, fara sa aibe competenta sa faca acest lucru.Educatia spune ca trebuie sa folosesti apa din sistemul centralizat si controlat.Cita carte iti trebuie sa intelegi acest lucru? Prostia se plateste.
3
4
Mari specialisti habar n-au de acel izvor artificial.Sub fundatia hotelului exista un bazin cu o pompa si un plutitor .Apa rezultata sub hotel este infiltratie de la lac,studiati mai bine fenomenul.Acum mai multi ani pompa si furtunul erau vizibile.
3
3
se refereau la furaje pt animale hahahaha
3
2
Evul mediu!!! Acum inteleg de ce a ajuns Constanta in halul asta. Cocina, pentru multi dintre noi, e un lux! Cum sa inteleaga acesti indivizi, ca se poate trai si altfel?!?... Pe spatele acestor mamifere, politicienii romani si-au construit cariere stralucitoare. Prostie, saracie, mizerie... intr-un cuvant moarte.
12
4
Fara analiza apei vorbiti degeaba.Poate sa fie buna sau infestata.Platiti voi o analiza ca doar costa cativa lei!!!
8
1
din furaj nu rezulta scurgere de apa poate ati vrut sa scrieti foraj
18
1
Eu beau apa de aici
5
7

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102