REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

JAPCĂ PE FAŢĂ! Taxatorii din parcări te fură fără pic de jenă

JAPCĂ PE FAŢĂ! Taxatorii din parcări te fură fără pic de jenă

Replica API 1 februarie 2017 | 00:54 337

Ca la Constanţa:

Ca la Constanţa:

Taxatorii din parcările constănţene şi-au făcut propriile reguli! În municiupiul Constanța există mai multe parcări cu plată. Potrivit regulamentului de organizare şi funcţionare al parcărilor cu plată din municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia, în municipiul Constanţa – 2 lei/staţionare/zi şi în staţiunea Mamaia – 2 lei/oră. Numai că acest regulament nu este respectat! Constănțenii au luat act de aceste nereguli și au sesizat Poliția Locală.

Termenul de parcare este definit ca spaţiu destinat în mod special staţionării autovehiculelor, semnalizat prin indicatoare şi marcaje ce îl delimitează de partea carosabilă a drumului, de restul domeniului public şi privat. În ceea ce priveşte tarifele şi metodele de taxare, acestea se prezintă după cum urmează: în municipiul Constanţa – 2 lei/staţionare/zi şi în staţiunea Mamaia – 2 lei/oră. În municipiul Constanţa, locaţiile unde administraţia municipală a amenajat parcări cu plată sunt următoarele: Port Tomis – Sus, Poarta 1, Vraja Mării, BCR Gară, Tribunal, Teatrul de Operă şi Balet, Sala Sporturilor, Terasa Cafe D’art, Liceul „Mircea cel Bătrân“, Beta, Romtelecom, Restaurant Zorile, Jupiter, Mihăileanu, Griviţei, Biserica „Adormirea“, Policlinica cu Plată, Policlinica nr. 2 ICIL, Gorbaciov, Poşta Tomis III, Piaţa Tomis III, Brotăcei, B-dul Tomis. În total, numărul locurilor de parcare cu plată din municipiu este de 1.345. În toate aceste locații există taxatorii care și-au impus propriile reguli și tarife. Doi constănțeni au pățit acest lucru și au sesizat imediat autoritățile. „În zona Tomis Mall sunt locuri de parcare cu plată. Pe indicator este scris „2 lei staționarea”. Domnii care dau bilete te obliga să dai 2 lei pe ora. Unul care lucrează 8 ore pe zi este obligat sa ia măcar 5 bilete. Este normal așa ceva?”, a afirmat Dan. Prin aceeași situație a trecut acum câteva zile și Andrei. „În parcarea de la Brotăcei este un taxator care mă întreabă mereu cât stau. De fiecare dată îi spun 10 minute pentru că mai mult nu stau. Îmi cere 2 lei, dar îmi spune că dacă stau mai mult de o oră, tariful este triplu, adică 6 lei. Nu i-am zis niciodată nimic, până acum trei zile când mi-a cerut 4 lei. L-am întrebat de ce e 4 lei și mi-a spus că iarna e mai scump pentru că e frig afară și ei trebuie să suporte toate acestea. Nu mi-a venit să cred ce aud. I-am zis că sun imediat la Poliție, iar el, foarte panicat, mi-a spus că era doar o glumă. Dacă era o altă persoană în locul meu poate ar fi plătit, însă asemenea furăciune pe față eu nu am mai văzut”, a afirmat Andrei.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
aparate de parcare, camera video pusa si gata. NU mai trebuie sa stea maimutoii aia sa patineze dupa spaga. gibonii la dezapeziri
1
0
sa puna aparate in parcari, ca in toate marile orase, dar cum ar mai fura gasca???
5
0
Vlad tare prost esti!
2
2
iani tare prost esti !
4
12
nereguli mari acoperite de politia locala si primaria constanta , chitante nefiscalizate toate pentru a fura pentru mazare si acoliti lui,
18
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614