REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

LEGEA JUNGLEI la Constanţa: Oamenii duc simţul proprietăţii la LIMITA cu NESIMŢIREA

LEGEA JUNGLEI la Constanţa: Oamenii duc simţul proprietăţii la LIMITA cu NESIMŢIREA

Replica API 4 februarie 2017 | 00:10 543

Certuri acerbe, soldate cu decese!

Certuri acerbe, soldate cu decese!

Locurile de parcare au reprezentat mai tot timpul un subiect delicat în rândul conducătorilor auto. Chiar și atunci când nu sunt special amenajate. Pe principiul: "e în fața curții mele, e locul meu" sau "aici parchez eu de nu știu câți ani, e locul meu", toți oamenii se cred stăpâni "pe tarla" și încep să-și aplice propriile legi. La un moment dat s-a ajuns chiar la decesul unei persoane care s-a enervat foarte tare. Însă, de dată recentă un alt conflict a izbucnit în Constanța, intervenind chiar și Poliția.

Încă de la bun început trebuie menționat faptul că "în fața curții" este domeniu public și poate parca oricine dacă nu blochează vreo cale de acces. “Proprietatea se termină la limita gardului. Ce este după gard aparţine domeniului public: trotuar, stradă. Se pot lua măsuri împotriva celui care parchează pe trotuar, în dreptul imobilului, dar doar dacă blochează căile de acces, garaj, intrare în curte. Doar în aceste situaţii. Este adevărat că, la noi, simţul de proprietate este, de multe ori, împins la extrem, şi mulţi au impresia că tot ce ţine de faţa porţii, ca să zic aşa, le aparţine. Dar este eronată această impresie. Repet, proprietatea este delimitată de gard. Însă, dacă se blochează accesul, se poate suna la noi, la dispecerat, 24 din 24, şi intervenim”, au declarat, pentru „Replica”, reprezentanții Poliţiei Locale Constanţa. La fel și în cazul unui loc de parcare, dar care nu este special amenajat. Cum este și exemplul dat de un cosntănțean, care a relatat pe pagina de Facebook "Soferi De Weekend Constanța" nefericita întâmplare prin care a trecut. "TM 95 AKM a scos-o din stânga Opelului muștar și a pus-o în fața mea, sub pretextul că unde am parcat Volkswagenul este locul lui - neplătit bineînțeles", a scris Iacob P., care a adăugat: "Am chemat Poliţia şi a venit un echipaj de la secţia 4, m-a legitimat şi mi-au luat numerele de înmatriculare şi mi au spus să sun la Poliţia Locală. Poliţia Locală mi-a zis că dacă nu blochează o cale de acces, sau maşina mea blocată nu este parcată într un loc special amenajat (parcare), nu au ce să facă. Ăla fiind un loc ce figurează practic într-o grădină ce a existat odată, nu e parcare aşa că se aplică legea junglei…". Și, da, lucrurile cam așa stau, de preferat fără partea cu legea junglei. Însă, cum constănțenii au un simț al proprietății foarte... dezvoltat, până la scandaluri nu este decât un singur pas. A fost și un caz în care un bărbat chiar a murit. Amintim că nenorocirea s-a petrecut pe 22 august 2016, într-o parcare din zona Anda, pe bulevardul Aurel Vlaicu. Din câte se pare, un bărbat a fost implicat într-un scandal cu o altă persoană, motivul fiind un loc de parcare. Cadrele medicale ale SAJ au ajuns la fața locului, precizând că bărbatul, în vârstă de aproximativ 60 de ani, se afla în stop cardio-respirator. Din păcate, nu au mai putut face nimic pentru el, constatându-i decesul. Potrivit primelor informații, se pare că victima s-a enervat foarte tare întrucât un alt șofer și-a parcat vehiculul pe locul său. Astfel a izbucnit un conflict spontan, oamenii s-au luat la ceartă, iar bărbatului de 60 de ani i s-a făcut rău, prăbușindu-se la pământ.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu confundati trotuarul cu domeniul public.Daca nu ma insel exista si anumite l reguli de parcare a masinilor pe trotuar.SI nu va mai insultati.O zi buna in continuare
1
0
Da Vasile ai dreptate. Tot autoritatile trebuiau sa curete si strada de gunoaiele care perturba linistea publica in ficare seara
3
0
E domeniu public , dar daca nu faci curat sau nu dezapezesti in fata gardului cine puuula mea plateste amenda ?
9
1
Rezolvarea este in mana autoritatilor locale. Atunci cand regulile sunt incalcate iar autoritatile sunt nepasatoare, oamenii devin niste animale. Toti uitam ca solutia vine de la autoritatile locale, ei sunt cei care trebuie sa aplice regulile si sa vina cu solutii pentru problema locurilor de parcare. Solutia gasita de autoritati este amenda sau ridicarea masinii iar toti cei afectati ne vaitam dar nici unul nu am luat atitudine. Votati toti idiotii la primarie si parlament si aveti pretentii sa traiti civilizat.
17
0
Jegurilor,proprietatea voastra se opreste la gard!In rest, loc public!
13
8
ma duc la sighetul marmatiei sa i au cuiul ala mare sa va zgarii masinile futuva n gura de cocalari jegosi ..astia care parcheaza aiurea
6
9
Asa se intampla cu nevestele de doctori, care sunt niste taranci parvenite! Nevasta lui Selim, a luat obiceiurile gintei a sotului. Sa le bag salamul in coour la tarancile astea parvenite. Sa o vad eu pe taranca ca se ia de mine ca o foot direct in gura ! Duceti-va-n poola mea in Siria sa va luati domeniu public. Va-n gura de romance dutute cu arabitoi ! Doar asa ati scapat de saracia de acasa. Sugang putulici de arabitoi. Si ca sa va saturati de poola ma cautati pe mie, Ion cu madularul mare !
9
5
Este foarte bine ca ati explicat clar ,ca nici un sofer nu are voie sa blocheze caile de acces ale unei proprietati. Nimeni nu este proprietar pe domeniul public,dar daca eu am 3 cladiri lipite intre ele ,deci fara gard,cum sa iti permiti sa imi blochezi caile de acces atat timp cat legea spune clar ca e interzis. Mai mult,prin articolul dumnevoastra,ar trebui sa explicati si mai clar,acest lucru si sa puneti mai mult accent. Daca ne exprimam asa,in sensul ca domeniul public este al tuturor si facem ce vrem nu este o solutie,asa intrucat cei mai multi nu au bun simt!
0
5
Da , "oamenii seriosi si cu bun simt stau la casele lor si respecta legile tarii" ca tine ies doar pentru pachetele de la Primarie, sau la vot ptr. PSD...
15
7
Aveti dreptate toti cei care comentati aici ,nu primaria este de vina pentru nesimtirea unora ...din pacate sunt cam multi,dar se pot vedea seara pe strazile Constantei in aceste zile,sunt aceeasi care acum tulbura si linistea publica sub motivatia protestelor...habar nu au de ce sunt in strada,au iesit ca oile in urma manipularilor grosolane ale mafiei care conduce cu adevarat aceasta tara. Oamenii seriosi si cu bun simt stau la casele lor si respecta legile tarii. Din pacate si in orasul nostru traiesc cateva mii de derbedei ,aceeasi care nu respecta nici regulile parcatului civilizat.
7
21
Poate nu ati vazut atitudinea doctorului Salim cand parcheaza cineva in fata curtii lui. Si atunci sare sotia lui, doctor Carmer Salim, pentru care vecinii sunt tzigani!
8
1
ar fi de dorit ca politia locala sa vina sa constate ceva mai rapid, pina la urma teoretic intra niste bani in plus la buget. Atita timp cit eu astept o ora sa pot iesi din curtea mea pentru ca un jeg uman a parcat in poarta mea "doar 5 minute" macar sa ii arda la portofel. Sint parcari la 2 lei si sa inteleaga ca sint si parcari la 200 lei.
13
2
Frumoasa treba cu domeniul public. Cand e vorba de curatat zapada iau amenda ca e in fata curtii mele, cand e vorba de parcat, e domeniu public si trebuie sa curat zapada ptr altii!
36
3
Printre frumoasele proteste ale oamenilor frumosi se poate vedea adevarata fata a constantei,mizeria omeneasca,realitatea crunta,mentalitatea de criminal,lipsa de cultura...strazile imputite,traficul infernal,jegul de la tomberoane,tiganii care scormonesc prin gunoaie,bisnitarii de la Soveja abator unirii etc ,constanteni daca tot ne-am unit de ce nu luptam si pentru frumusetea orasului? Inca nu suntem convinsi..am iesit ca sa nu ne facem de cacat,protestul este inca artificial la constanta...
40
1
Nu este chiar asa , daca este domeniu public nu vine primaria sa mature in fata curtii , nu vine nimeni sa dea zapada din fata curtii cine are grija si ca in dreptul lui de zeci de ani , unii sau nascut si crescut pe strada respectiva si vin tot felul de soferi care lucreaza in anumite institutii de pe bulevardele mari ale ctei unde nimeni nu ia obligat pe proprietari sa isi construiasca parcari sau daca au sint insuficiente , asa ca este chestiune de bun simt treaba asta , autorii morali sint cei care nu impun reguli in acordarea autorizatiilor de costructie ,ei trebuiesc jupuiti .
16
7
Jack , nu esti mai departe de nivelul de cultura a unui parvenit ca si vecina din speta de mai jos. Locul vostru este pe camp sau in padure !Faptul ca, conduceti o masina sau haina scumpa nu va creste si nivelul de civilizatie !
29
2
Eu am o solutie si mai simpla dar o implica pe ma-ta si o chestie mult mai groasa ca un cui
19
4
Eu am o solutie veche si simpla-tras cu cuiul pe caroseria masinii care a parcat aiurea.
5
22
Sa-i spuneti asta si sotiei dr. Dogan , oftalmologul , care face taraboi cand parcheaza cineva pe domeniul public din fata proprietati lor. Noi, vecini civilizati nu facem taraboi ca niste tzarani cand pacienti redirectionati catre cabinetul particular a lui Dogan , parcheaza in fata portii noastre. Ca deh, noi suntem nascuti crescuti la asfalt. Dar ce te faci cu tzatza noastra cand parcheaza cineva la ea in fata. Tipa, se da mare si tare , ca suna ea la seful politiei ca are relatii si cunostiinte. Deabia astept sa mai faca un scandal ca sunt pregatit cu camera. Sa vezi circ ce o sa iasa !
22
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614