REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° ConstanÈ›a Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° ConstanÈ›a MarÈ›i, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

MARE ATENŢIE când sunteţi implicaţi într-un ACCIDENT RUTIER! Iată ce a păţit un constănţean!

MARE ATENŢIE când sunteţi implicaţi într-un ACCIDENT RUTIER! Iată ce a păţit un constănţean!

Replica API 19 aprilie 2017 | 00:00 385

Şoferul vinovat a dat-o la întors…

Şoferul vinovat a dat-o la întors…

În momentul în care sunteți implicați într-un accident rutier soldat doar cu pagube materiale, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să completați formularul pentru constatarea amiabilă de accident. În caz contrar, lucrurile pot degenera, iar păgubitul poate rămâne cu buza umflată. Așa a pățit un constănțean de dată recentă, care nu a mai putut lua legătura cu persoana care i-a avariat vehiculul.

"Merg în spatele unui Golf V negru. Opreşte brusc, bagă în marşarier şi îşi începe manevra. Bag mâna în claxon dar omu,l rapid de felul lui, probabil şi din cauza muzicii ce-i bubuia din boxe, nu aude. Trosc! Îmi crapă bara faţă, farul intact, mai puţin urechea de prindere de sub capotă. Ne dăm jos, el împreună cu un pasager, şi începe să se văicărească pe lângă utilajul lui că avea niţel vopseaua zgâriată. După ce îşi inspectează bunul personal şi îmi spune că are nişte treaba şi n-ar putea să o rezolvăm pe loc, îi ofer variantele: mergem a doua zi la Poliţie sau încheiem o înţelegere amiabilă.

Zis şi făcut, rămâne pentru amiabilă, facem schimb de telefoane, îi fac poză la asigurare, iar când să plec, na, gândesc să-i pozez în treacăt şi maşina. A doua zi muncă, treburi, pe la 16.00 îmi amintesc de el şi sun. Nu răspunde şi mă gândesc că omul este puţin ocupat. Sun peste o oră, în drum spre casă, nimic. Pe seară al treilea telefon, nexam răspuns. La fel și următoarea zi, apoi mă sună o femeie şi îmi spune că a primit un apel de pe numărul meu. Îi povestesc, îmi zice că bărbac'su n-a auzit telefonul, că o să mă sune el şi să rezolvăm...

A trecut o săptămână de atunci şi nimic. Mi-am luat gândul, oricum am Casco pentru proşti, nesimţiţi, jegoşi şi ordinari de genul ăsta. În cazul în care interesează pe cineva, se numeşte Martisca Valentin Antonel", a scris Ionuț B. pe grupul de Facebook "Parchez ca un bou". De menționat este faptul că mai toți șoferii care aleg să meargă pe încredere se regăsesc în situația lui Ionuț.

De asemenea, de multe ori, şoferii nu mai apelează la ajutorul poliţiştilor, care nu pot fi decât intermediari în asemenea situaţii, şi aleg să-şi rezolve problemele pe cale amiabilă. Totul este perfect legal, însă mare atenţie! Formularul pentru constatarea amiabilă de accident este mai mult decât necesar, spun poliţiştii rutieri, întrucât, în caz contrar, lucrurile pot degenera.

Spre exemplu, în cazul în care acest formular a fost scos din discuţie, şoferul care se face vinovat de producerea accidentului se poate răzgândi între timp, îşi repară autoturismul, pe când păgubitul rămâne cu ochii în soare. "Legea le dă dreptul fie să se ducă la societatea de asigurare, fie să vină la Poliţia Rutieră într-un termen de 24 de ore de la producerea accidentului. Dacă poliţistul rutier vede accidentul chiar în momentul în care acesta s-a produs, atunci sancţionează pe cel vinovat.

Dacă vede doar urmările accidentului, nu poate decât să-i îndrume. Indicat este, în cazurile tamponărilor, să completeze formularul de constatare şi să se adreseze direct societăţilor de asigurare, pentru că Poliţia Rutieră este un intermediar în aceste cazuri. Formularul de constatare trebuie să se întocmească pe loc sau să se meargă direct la societăţile de asigurare", au precizat polițiștii rutieri. Menţionăm că formularul de constatare amiabilă de accident este tipărit şi distribuit de societăţile de asigurare autorizate să încheie asigurări pentru vehicule. Pentru a obţine un exemplar, constănţenii, şi nu numai, trebuie să se adreseze asiguratorului la care au încheiat poliţa RCA. Este recomandat ca acesta să fie completat și semnat imediat după producerea accidentului.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine te-a pus sa parchezi pe prima banda.bine ti-afacut daca esti bou sa lasi masina in minlocul strazii.Sunteti toti destepti
0
1
mi am gasit masina juma praf, ia infractorul de unde nui... politie etc si etc, nu l a gasit nici naiba, 20mii le paguba nu o bara... aviz celor care isi parcheaza masina pe banda unu a strazii, e loterie
0
0
Ce shmeker te-a pus sa te vaiti... In spate la LV 22 are iesire Nea Mitica Cimitir & Sons, vreun interes, ceva... K ia luat primaria "curtea"
2
6
Un' te crezi, bai, tatare? La Stambul? Esti nepotul lu' Erdogan si ti-ai luat puteri depline-n bloc? Daca te prind cu javra pe-acolo si n-ai maturica si pungutza la tine, o sa lingi la cacat de caine pana te faci de 80 de kile si-o sa arati ca moartea obosita. Si sa nu mananci dimineata cand iesi cu javra, locatarii de la 4 scari abia asteapta sa se cace-n gura ta. Si nu in scris, boule!
6
10
Daca-I spui animal ii jignesti pe animali
16
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218