REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

MINŢIŢI de dezvoltatorii imobiliari, locatarii blocurilor din zona Campus se încălzesc cu PROMISIUNI

MINŢIŢI de dezvoltatorii imobiliari, locatarii blocurilor din zona Campus se încălzesc cu PROMISIUNI

Replica API 7 decembrie 2016 | 09:36 1110

Distrgaz Sud Reţele anunţă că problema va fi rezolvată în curând, dar nu precizează exact data!

Distrgaz Sud Reţele anunţă că problema va fi rezolvată în curând, dar nu precizează exact data!

Locatarii blocurilor C1, C2 şi C3, situate pe strada Perlei nr.11, în zona Campus Ovidius din Constanţa, continuă acţiunile de protest faţă de situaţia prin care trec. Aceştia s-au strâns în număr mare la sediul ENEL din Constanţa, acum două zile, unde au depus aproximativ 45 de dosare prin care solicită modificarea contractului de furnizare a energiei electrice.

Locatarii blocurilor din zona Campus Ovidius au fost prezenţi luni, 5 decembrie a.c., la ora 9.00, la sediul ENEL de pe strada Bărăganului din municipiul Constanţa! În urma faptului că nu mai beneficiază de energie electrică de vineri, 2 decembrie a.c., aceştia au demarat acţiuni pentru soluţionare a problemei. Astfel, s-au strâns în număr mare şi au depus aproximativ 45 de dosare pentru modificarea contractului de furnizare a energiei electrice, având în vedere că în prezent beneficiază doar de energie în regim de organizare de şantier.

Locuitorii au discutat cu reprezentantul ENEL şi li s-au dat asigurări că în 2-3 zile problema va fi soluţionată. „Nicolae-Cristian Nicola, dezvoltatorul principal, ne-a minţit în tot timpul ăsta. Acesta nu a ajuns niciodată la sediul ENEL, aşa cum ne-a mărturisit. Reprezentanţii ENEL ne-au declarat că a avut datorii mari de plată şi până nu le achită, nu ne ia în calcul”, a precizat Nicoleta Filip, locatara unuia dintre blocuri. Demersul locatarilor a avut însă urmări pozitive, astfel că luni după-amiază, imediat după acţiunea lor la sediul ENEL, a revenit energia electrică în regim permanent.

„Surpriză! După ce am ajuns acasă am constatat că avem curent în mod continuu! Nu ni s-a mai întrerupt nici măcar o dată... şi încă suntem pe organizare de şantier”, a mai adăugat luni, 5 decembrie a.c., pentru „Replica” de Constanţa, Nicoleta Filip. Reamintim că locuitorii au trăit în frig şi în beznă! Dacă până vineri, 2 decembrie a.c., duceau lipsă de căldură din cauza neracordării la termocentrala cu gaz, locuitorii blocurilor relativ noi, ridicate în anul 2014, duceau lipsă şi de curent electric! Dacă partea legată de ENEL pare să se rezolve, nu se ştie cu exactitate când va fi remediată şi branşarea la gaze naturale.

REPLICA oficialilor Distrigaz Sud Reţele!

În urma unei solicitări făcute de către reporterii „Replica” de Constanţa, oficialii Distrgaz Sud Reţele au declarat că vor face demersurile necesare pentru soluţionarea problemei, astfel locatarii blocurilor C1, C2 şi C3 vor fi racordaţi în scurt timp la gaz. „Referitor la alimentarea cu gaze naturale a blocurilor menţionate vă informam că racordarea acestora nu a fost posibilă până la finalizarea lucrărilor de dezvoltare a reţelei de distribuţie a gazelor naturale. Noua reţea de distribuţie dezvoltată este preconizată a fi pusă în funcţiune până la sfârşitul acestei săptămâni, astfel încât după aceasta etapă, va demara procesul de racordare a imobilelor menţionate. Compania va face demersurile necesare astfel încat procesul de racordare să se finalizeze în cel mai scurt timp posibil”, au declarat, pentru „Replica”, oficialii Distrigaz Sud Reţele.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218