REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Misterul comunei în care copiii primesc de sărbători şampanie a fost lămurit. De ce câştigă Orban toate lucrările

Misterul comunei în care copiii primesc de sărbători şampanie a fost lămurit. De ce câştigă Orban toate lucrările

Replica API 25 decembrie 2016 | 14:42 533

Consilierul Palas, acuzaţii grave

Consilierul Palas, acuzaţii grave

Comuna Cogealac este una dintre cele mai bogate din judeţul Constanţa. Cu un buget de 300 de miliarde de lei vechi, localitatea pare însă înţepenită în vechi proiecte: spre exemplu, de dată recentă, autorităţile dădeau zor pentru a finalize nişte proiecte care existau doar pe hârtie – reţeaua de apă şi canalizare, iar acum se doreşte asfaltarea mai multor străzi. Există însă consilieri care consideră că de la bugetul local, acolo unde intră foarte mulţi bani de la eolienele din localitate, se pot face mult mai multe. Aşa se face că în data de 24 decembrie, consilierii locali au fost convocaţi în şedinţă extraordinară. N-a fost să fie, şi asta pentru că au absentat consilierii de la PMP şi PNŢC, fiind în schimb prezenţi cei de la PNL, ALDE, UNPR şi PSD.

Consilierul Stere Palas a comentat, în acest context, cu ironie: „Doresc să mulţumesc pe această cale domnului primar şi domnului viceprimar pentru dezinteresul de care dau dovadă vis a vis de dezvoltarea comunei Cogealac şi de proiectele iniţiate de noi! Acum, poate ne dăm seama cum decurg lucrurile la nivelul Primăriei şi Consiliului Local Cogealac!”. Proiectele susţinute de acesta, şi care nu au putut fi votate, se referă la introducerea reţelei de gaze naturale pentru saful Tariverde, o piaţă agroalimentară la intersecţia DN – Tariverde. „Erau proiecte pentru dezvoltarea comunei”, spune consilierul. Întrebat dacă există şi bani de la bugetul local care să susţină aceste proiecte, Stere Palas a precizat că: „S-au încasat aunal 13.800.000 RON de la eoliene, iar proiectele la care sunt iniţiator principal se fac pe fonduri UE, la care primăria ar trebui să participe cu o cotă mică de cofinanţare”.

„Primarul Gheorghe Alexa şi viceprimarul Cati Hristu nu doresc acest lucru pentru că vor să folosească întregul buget pentru asfaltare, la care antreprenor este firma Alex Building. Adică, nelipsitul afacerist Lucian Orban”, a acuzat Palas. Referitor la “miracolul” care face ca această firmă să fie parcă veşnic câştigătoare a lucrărilor din Cogealac, Stere Palas a susţinut că: „Asociatul domnului Orban, domnul Zaifu Dani este vărul lui Cati Hristu”. „Ei doresc să deţină controlul total al bugetului localităţii. Anul acesta, bugetul comunei Cogealac se apropie de 300 de miliarde vechi. Aici este bătaia şi disperarea. Este una din comunele cu cel mai mare buget”, a conchis Palas.

Amintim că cel mai recent raport al Curţii de Conturi, care a verificat activitatea administraţiei locale, a scos la iveală un lucru mai puţin obişnuit: în contabilitatea primăriei au fost decontate facturi pentru pachete de cafea şi sticle de şampanie, sub pretextul că ele au fost achiziţionate pentru elevi şi preşcolari, cu ocazia serbării de sfârşit de an.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218