REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Misterul unei femei din Murfatlar: are 5 copii, dar fuge periodic de acasă. Ultima dată, una dintre minore a făcut atac de panică

Misterul unei femei din Murfatlar: are 5 copii, dar fuge periodic de acasă. Ultima dată, una dintre minore a făcut atac de panică

Replica API 27 noiembrie 2014 | 14:52 465

Unde se duce şi ce face?

Unde se duce şi ce face?

Misterul tronează asupra unei familii din Murfatlar! Are 36 de ani, 5 copii, între care 3 minori, un acoperiş deasupra capului, un soţ, şi se bucură de sănătate. Am putea spune că duce o viaţă normală, micuţii beneficiind de căldura unui cămin şi de dragoste părintească. Însă, din păcate, lucrurile stau cu totul altfel. Din pricina discuţiilor, femeia, Ionela Durduc, şi-a făcut un obicei din a pleca de acasă cu săptămânile, lăsându-şi copiii cu sufletul sfâşiat. Nu spune unde se duce şi nici când se întoarce sau dacă o mai face. Rămas singur, Nicu Chiru, concubinul ei, încearcă să aibă grijă de minori, dar a ajuns la limita tuturor posibilităţilor, foamea instalându-se în sânul familiei. Copiii au ajuns la spital cu atacuri de panică, iar Ionela este şi acum dată dispărută. Poate că va reveni, dar va continua să păstreze misterul… Unde stă în toate aceste perioade?

Acum 23 de ani părea că se naşte o frumoasă poveste care va rezulta o familie unită. Nicu Chiru, acum în vârstă de 43 de ani, o cunoştea pe Ionela şi puneau bazele unui viitor ce-i cuprindea pe amândoi ca un întreg. La scurt timp, au început să apară şi problemele, Ionela făcându-şi un obicei din a pleca de acasă, câte o zi, două, după care revenea, refuzând să dea detalii despre timpul petrecut în afara căminului. Au venit pe lume şi copiii, acum fiind cinci la număr: un băiat de 21 de ani, altul de 19, de 10, o fetiţă de 8 ani, alta de 3 ani şi 7 luni. Chiar şi aşa, în ultima perioadă, plecările Ionelei s-au îndesit, mărindu-se şi perioada absenţei. Cu lacrimi în ochi, Nicu se declară înfrânt de situaţie şi spune că nu ştie ce să mai facă, că a ajuns să nu-i mai ajungă banii nici de mâncare, iar copiii plâng şi se roagă zi de zi să vină mama lor acasă întrucât nu vor să ajungă la casa de copii. „Ultima dată a plecat acum, duminică (23 noiembrie – n.r.). A mai plecat şi în trecut, dar după o zi, două, venea înapoi.

În ultima perioadă a început să plece mai des. Noi stăm la Ferma numărul 5 din Murfatlar. O căutam, o mai găseam pe la prietenele ei, dar acum nu ştiu unde se duce şi unde stă. Nu vrea să spună, mă minte şi, cum insist, pleacă iar. Recunosc, sunt mai rău de gură, dar nu sunt violent, nu am bătut-o niciodată. Am mai băut şi eu o bere, două, nu sunt uşă de biserică. Nu pot spune lucruri pentru a mă ridica pe mine şi a o coborî pe ea. Dar nu mai pot aşa. Nu mai beau deloc, de trei luni nu am mai băut. Dar vă spun, copiii suferă, am făcut foamea, nu ştiu cum o să mai continuăm. Copiii plâng după ea şi mă roagă să nu-i dau la casa de copii. Dar aşa îi chinui. Mă rog să vină ea acasă şi să nu mai plece”, a declarat Nicu Chiru.

Fetiţa de 8 ani a ajuns la spital cu atac de panică după plecarea mamei

Certuri au fost din pricina neajunsurilor dar şi pentru că băiatul de 19 ani nu-şi găsea loc de muncă, dar asta nu justifică fuga ei de acasă. Acum două săptămâni iar a plecat. A spus că merge până la cineva şi dusă a fost. Auzind că mama ei iar a părăsit domiciliul, fetiţa de 8 ani a ajuns la spital cu atac de panică sever. Nicu a sunat-o pe Ionela pentru a-i spune ce s-a întâmplat, dar nu a crezut până nu a vorbit cu şoferul ambulanţei. Dându-şi seama de adevăr, femeia a ajuns la spital şi a revenit la domiciliu. A fost întrebată unde a fost, dar a dat răspunsuri evazive, că a muncit la o microfermă de la Gura Dobrogei, apoi prin alte părţi, dar nu are numere de telefon de acolo.

„O întrebam şi eu, să văd unde stă, ce face. Dar mă minte. Mă acuza că o ţin sechestrată că nu o las să plece singură prin oraş. Dar îmi era teamă că fuge iar şi lasă copilaşii ăştia. A primit şi telefoane ciudate. A sunat un bărbat din Olanda, a cerut cu ea şi când mi-a auzit vocea a zis că a greşit. Eu nu ştiu carte, nu îi pot citi mesajele. Acum nu-mi mai răspunde deloc la telefon”, a mai spus Nicu. Ultima dată a plecat de acasă în papuci şi cu o bluză pe ea, fiind dată dispărută. Nu răspunde la telefon şi a vorbit doar cu băiatul de 19 ani, cu Dragoş, căruia i-a spus că e bine. Ultima soluţie la care poate apela Nicu este să dea minorii în plasament, dar aceştia se roagă să nu facă acest lucru şi plâng zi de zi. „O vor pe mama acasă, în fiecare zi îmi spun cu lacrimi în ochi să nu-i dau la stat. Dar fac foamea, nu am ce să le pun pe masă.

Ea nu este lângă ei, nu mă pot descurca. O rog să vină acasă şi să aibă grijă de copii”, a adăugat bărbatul cu lacrimi în ochi. Ceea ce se va întâmpla mai departe, doar Ionela va hotărî, însă nişte suflete nevinovate sunt sfâşiate de durere. Cei ce-i spun mamă nu înţeleg ce e întâmplă şi de ce Ionela nu-i iubeşte. Potrivit spuselor lui Nicu, femeia este mai apropiată de băiatul de 19 ani, pe care l-a şi ajutat să iasă dintr-o problemă. Bărbatul de 43 de ani este hotărât să-i şi dea copiii, numai să-i spună unde îi va duce şi să-l lase să-i viziteze. Dar, până atunci, trebuie ca Ionela să fie de acord să poarte o discuţie. În aceste momente, poliţiştii o caută pe femeie. Cetăţenii care pot furniza orice informaţii în legătură cu această persoană sunt rugaţi să contacteze Dispeceratul I.P.J. Constanţa, la telefon 0241.611.364 - 20005 sau la Poliţia Murfatlar.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614