REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ne plângem că nu se ridică gunoiul, dar aruncăm deşeurile pe stradă!

Ne plângem că nu se ridică gunoiul, dar aruncăm deşeurile pe stradă!

Replica API 6 februarie 2017 | 00:00 349

Constanţa se transformă într-o groapă de gunoi

Constanţa se transformă într-o groapă de gunoi

Situaţia în care se află oraşul de la malul mării nu este una tocmai bună. Mereu sunt scoase în evidenţă aceleaşi probleme. Un centru al municipiului cu peisaje dezolante, clădiri în paragină, străzi pline cu gropi, mizerie. Nici pe la periferii situația nu stă altfel. În cartierul Tomis Nord, în zona Cireșica, de mai multe zile cetățenii își aruncă gunoiul în stradă. Deși s-a făcut mare tam-tam pe tema ridicării gunoiul, nici constănțenii nu arătă prea mult bun simț.

În zona Cireșica, în spatele unui bloc turn se află un morman imens de gunoi. Sunt cartoane, sticle, dar și gunoi menajer, care odată descompus poate fi toxic. Se pare că locuitorii din zonă sunt mai comozi de fel și preferă să-ți arunce deșeurile acolo în loc să mai meargă 10 metri până la ghena de gunoi. În cursul zilei de duminică, 5 februarie, o constănțeancă a sesizat cotidianul „Replica” cu privire la acest aspect.

„Duminică dimineață am plecat spre muncă. Mergând spre stația de autobuz văd un bărbat cam la 50 de ani care aruncă acolo o pungă de gunoi. Îl întreb de ce aruncă acolo gunoiul și îmi răspunde cu nonșalanță: ”Păi ce nu vezi că deja este gunoi aici”. Mi-a întors spatele și a plecat în timp ce eu îi spuneam că nu este frumos ceea ce face. Dacă toți am avea această mentalitate Constanța ar fi o groapă de gunoi. Nu este posibil așa ceva având în vedere că sunt ghene de gunoi peste tot”, a afirmat Raluca.

Amenzii de la 600 la 2.000 de lei

Potrivit legii nr. 98/1994, republicată în 2008, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele legale de igienă şi sănătate publică, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 600 lei la 2.000 lei: nerespectarea de către persoanele fizice şi juridice a normelor de igienă în vigoare referitoare la zonele de locuit, dacă această creează riscuri pentru sănătatea publică; nerespectarea de către persoanele fizice şi juridice a distanţelor minime de protecţie sanitară stabilite prin normele de igienă în vigoare referitoare la zonele de locuit şi depozitarea necontrolată sau în afară locurilor special amenajate a deşeurilor solide menajere şi a celor rezultate din construcţii.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Constanta a devenit o adunatura de turci tigani si moldoveni violatori din Vaslui
2
0
Am scris articolul cu o pula in gat si cu una in cur.
3
4
Voi nu vedeti ca sunt gunoaie de la agentii economici care nu vor sa plateasca? Dar de faptul ca Tomis Nord e plin de dovezi solide ale dragostei catelarilor nesimtiti?
9
0
bunul simt, educatia si respectul nu au culoare politica. Haideti sa vedem scama din ochiul fiecaruia
7
0
dar nu citesti articolul idiot de roman citeste dracu articolul si vei afla cine e raluca , roman retardat
5
1
de ce nu se matura strazile,Fagadau habar nu are de mizeria din oras;sa se plimbe prin urbe sa vada constanta ca o cocina.Sa ti fie rusine,nesimtitule!oameni buni sa nu mai platim taxele!
8
0
Un oras distrus! Lipsa de educatie coruptia incompetenta prostia pomenile electorale invidia lacomia nesimtirea intr-un cuvant ciuma rosie. Uitati ce au facut nemernicii din orasul asta! Constanta este jungla regelui Mazare! Am trecut la urmatorul nivel... nivelul fatalailor Grindeanu Fagadau... Mafia si-a aruncat in fata marionetele! Ne credeti prosti? Va inselati... Ne trezim unul cate unul... vai de curu vostru!!!
9
2
Veniti la abator ferentari acolo sunt votantii psd pomanagii !!!!! Jegurile constantei acolo arunca gunoiul oriunde in afara sa-l puna la tomberoane.
6
4
Alo, domule primar, ciuma rosie....machedonii se ocupa de afacerile lor murdare.... si orasul e murdar, da ...!? RUSINE !! Plecati, nu sunteti buni gospodari ! C-ta, capitala Dobrogei, asa a ajuns !? Jalnic !
8
3
E Raluca ????????
4
2
Stau in zona si pot sa confirm ce spune Raluca,cu mentiunea ca asta nua ffost,nu este si nu va fi un caz singular.
8
0
Oras vechi .... Mentalitate veche...
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218