REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Neptunul, fosta perlă a litoralului românesc, în paragină. IMAGINI DEZOLANTE

Neptunul, fosta perlă a litoralului românesc, în paragină. IMAGINI DEZOLANTE

Replica API 24 aprilie 2017 | 00:00 1092

Promisiuni, viziuni și... cam atât! Așa se poate descrie situația actuală a zonei de nord din stațiunea Neptun. Hoteluri lăsate în paragină, unde tencuaiala cade peste câinii vagabonzi, iar străzile pline de gropi se umple de noroi pentru că nu are nimeni grijă de ele. Asta pentru că majoritatea străzilor nu mai aparțin de domeniul public, iar proprietarii de drept au cam uitat de grija lor. Să revenim la hoteluri. Starea lor este dezolantă.

Ioan și Viorel Micula, cei doi care au achiziționat în urmă cu mai bine de 15 ani 12 hoteluri de pe litoralul românesc, au restaurat un singur hotel, mai precis Hotel Patria. Hotel Bâlea și Romanța arată ca după un bombardament, căci ele au mai bine de 28 de ani de nemodernizare. De asta, probabil, cei doi frați încearcă să își vândă hotelurile. Este vorba de hotelul Național (160 camere) și Unirea (176 de camere) din Mamaia, de Banat (221 camere), Slatina (225 camere) și Craiova (163 camere) din Olimp și de Terra (302 camere), Caraiman (242 camere), Clăbucet (242 camere) Prahova (325 camere), Romanța (322 camere) și Bâlea (323 camere) din Neptun.

Totuși, Hotel Bâlea părea mai mult părăsit. Se observă de la draperiile care sunt pur și simplu mâncate de timp că nici un ban nu a fost investit din buzunarul celor doi frați. Hotelurile au câte două stele și chiar o stea (Prahova, Neptun). Un raport oficial al Autorității de Supraveghere Financiară citat de presă recent arăta că nicunul dintre cele 12 hoteluri deținute pe litoral de frații Micula nu a avut profit.

Frații Micula ar avea de învățat de la investitorii care au venit în ultimii ani în sudul litoralului. Spre exemplu, de la cei de la Phoencia, care a anunțat că de anul acesta au achiziționat Complexul Belvedere-Panoramic cu 10 milioane de euro și doresc să investească 15 milioane de euro pentru modernizarea și (re)transformarea perlei litoralului.

Totuși, până nu se rezolvă problemele de infrastructură din stațiuena Neptun-Olimp, slabe șanse să vedem investiții de calitate în unitățile de cazare care dădeau pe afară de turiști înainte de 1989, iar acum dau pe afară de mizerie și nepăsare.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ar fi trebuit trasi la raspundere cei care au dat hotelurile fara nici un discernamant! Nu le intretin si aduc daune intereselor comunitatii, se confisca si se rescot la vanzare!Insa lipsa de fermitate a statului precum si nivelul jos de tot al celor care conduc interesele tarii , dar si ale comunitatilor, respectiv statiuni, orase , etc., duc la aberatii de genul celor de mai sus...
0
0
,,Mari privatizari" realizate pe vremea cand prim-ministru era Adrian Nastase,ala care de bun vanator ce era nu si-a nimerit nici gatul,iar ministru al Turismului era poponautul de Dan Matei Spagathon!
6
0
Nea Purcarea ce mai face ? viva la more................
1
0
se vede cu ochiu liber strategia,,para-ndarat,,ati vazut in fostul parc Tabacarie,fostul Teatru de Vara cum arata?e chiar in spatele,,molului,,plin de cacati de caine si om,gunaie,boscheti,etc,sufocat de ,,mall,,.s-a vrut si a fost obiectiv clar ca litoralul romanesc sa ajunga pe mana unor interpusi,distrus apoi cine trebuie sa cumpere moca.Acum mai au unii tupeu sa vrea sa fie litoralul plin de turisti straini.Vezi sa nu!
3
0
Cine mama dracului sunt toti acesti parveniti nemernici care au ros tot ce puteau roade si tot nu i-a saturat Dumnezeu? Mai ramasese sa le plateasca statul roman si miliarde despagubiri la Oradea pt vezi doamne nu stiu ce rahat de investitie cu bauturi...De ce dracu suntem asa de creduli si fraieri ca ne-au jumulit toti excrocii de pe lume?
9
0
DNA si ANAF, ar trebui sa verifice urgent cum s-au spalat bani prin cumpararea acestor active. la mijloc fiind o asa zisa inginerie financiara
17
0
Belvedere,Amfiteatru sunt in ruina
4
0
ia faceti niste care alegorice cu niste desenate pe ele sa vedeti ce se instant se duce lumea acolo pacat ca hotelurile au fost date cui nu trebuie adica politicienilor lacomi care au alte furaciuni de facut daca ajungeau la cine trebuie situatia era alta
3
1
Dupa uciderea oamenilor in 1989 ca sa para o revolutie,nomenclaturistii si ,,pretinii'' lor au pus labele imputite si impostoare pe tot ce inseamna economie,inclusiv pe statiunile litoralului. Cum sa evolueze tara daca nu foarte prost,cu niste mutanti de cacat in sistem? Ce e atata mirare? Avem banditi,nu afaceristi.
14
0
Cam multe perle se aduna.Probabil au fost manageriate de aia care scriau perle LA BAc!
9
2
e plin de serpi,caini,balarii,constructii neterminate,betoane parasite...tristetze,paraseala,minciuna,golaneala,ce mai pica daca pica,amatorism,cacat...neptun-olimp
16
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102