REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Patronul unei săli de PĂCĂNELE din MEDGIDIA, prins cu MANEVRE în Franţa!

Patronul unei săli de PĂCĂNELE din MEDGIDIA, prins cu MANEVRE în Franţa!

Replica API 20 ianuarie 2017 | 23:36 357

Mandat european de arestare

Mandat european de arestare

Asan Midaş este un individ din Medgidia, care apare în evidenţe ca având o societate comercială pe strada Rahovei, fiind vorba de activităţi de jocuri de noroc şi pariuri. Însă, se pare că a vrut să dea „lovitura” şi în Franţa, acolo unde a prejudiciat statul timp de peste un an.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale – Compartimentul Urmăriri, la data de 18 ianuarie, l-au depistat pe Asan Midaş, în vârstă de 39 de ani, din municipiul Medgidia, pe numele căruia autorităţile judiciare franceze au emis un mandat european de arestare pentru săvârşirea a trei infracţiuni de fraudă, pentru care pedeapsa prevăzută este de 5 ani închisoare. Mai exact, în perioada septembrie 2008 – martie 2010, respectivul individ, aflat pe teritoriul Franţei, a obţinut venituri din derularea unor activităţi comerciale, dar nu a înregistrat în actele contabile operaţiunile efectuate sau a veniturile realizate, cauzând prejudicii statului francez şi afectând interesele financiare ale acestuia.

Astfel, el este cercetat pentru evaziune frauduloasă privind declararea şi plata impozitelor prin nedepunerea declaraţiilor obligatorii; fraudă privind impozitele prin neînregistrarea în actele contabile ale firmei şi fraudă privind impozitele prin nedeclararea şi plata impozitelor, toate aceste infracţiuni fiind prevăzute în Codul Penal Francez. Astfel, în august 2016, autorităţile franceze au eliberat pe numele lui un mandat european de arestare. Dar individul se afla deja în România, aici unde a şi fost depistat.

Bărbatul în cauză a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, iar procurorul de caz a dispus reţinerea lui pentru o perioadă de 24 de ore, după care a fost prezentat Curţii de Apel Constanţa. Cel în cauză a fost escortat şi încarcerat în C.R.A.P. al I.P.J. Constanţa, urmând a fi efectuate procedurile legale în vederea extrădării acestuia. De precizat este că Asan Midaş apare ca fiind asociatul unic al societăţii Monakol SRL cu sediul pe strada Rahovei din Medgidia. Domeniul de activitate este „activităţi de jocuri de noroc şi pariuri” , iar datele nu mai sunt actualizate de ceva ani. Firma a avut o cifră de afaceri (CA), în anul 2011, totală de 1. 501. 510 lei şi un profit de 591.639 lei tot în acelaşi an.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pai si un francez daca a prejudiciat statul roman el va extradat in romania ?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614