REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Percheziții la Constanța: în dosar sunt vizați și administratori ai clubului Petrolul Ploiești

Percheziții la Constanța: în dosar sunt vizați și administratori ai clubului Petrolul Ploiești

Replica API 25 noiembrie 2014 | 14:02 280

Evaziune fiscală și spălare de bani!

Procurorii DIICOT efectuează marți mai multe percheziții pe raza județelor Constanța, Prahova, Buzău, Sălaj, Giurgiu, Brăila și municipiul București, într-un caz de evaziune fiscală și spălare de bani, vizați fiind și administratori ai clubului Petrolul Ploiești.

30 de persoane urmează a fi conduse la audieri.

"La data de 25 noiembrie a.c., polițiștii brigăzilor de combatere a criminalității organizate Ploiești, București și Constanța și ai serviciilor de combatere a criminalității organizate Buzău și Brăila, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. — S.T. Ploiești au efectuat 25 de percheziții domiciliare pe raza județelor Constanța, Prahova, Buzău, Sălaj, Giurgiu, Brăila și a municipiului București", au precizat oamenii legii.

Activitățile au vizat destructurarea unei grupări infracționale, specializată în evaziune fiscală și spălare de bani și s-au realizat cu sprijinul Direcției Generale Antifraudă și al jandarmilor.

Din cercetări a reieșit că, o parte dintre membrii grupării, în calitate de administratori ai unui club sportiv, ar fi inițiat, în anul 2012, o grupare infracțională, în scopul preluării și finanțării unui club sportiv din Ploiești.

Astfel, ar fi fost efectuate operațiuni nereale, prin emiterea de documente și facturi fictive, în scopul deducerii T.V.A. și diminuării bazei de impozitare, respectiv a impozitului pe profit.

De asemenea, pentru crearea unor relații comerciale aparente între firmele implicate în activitatea infracțională cu respectivul club sportiv, cei în cauză ar fi facturat servicii și livrări de mărfuri, sumele astfel obținute fiind însușite de către membrii grupării, în scopul preluării și finanțării clubului, prin creditări succesive.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de 15.400.000 de euro.

30 de mandate de aducere vor fi puse în executare de polițiști, persoanele depistate urmând a fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T — S.T. Ploiești, pentru audieri.

Frații Capră, principalii acționari de la FC Petrolul, audiați la DIICOT

Daniel și Nicolae Capră, dar și Marius Bucuroiu, principalii acționari ai FC Petrolul, vor fi duși la sediul DIICOT din Ploiești pentru audieri, susțin surse judiciare. Ei sunt anchetați într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, prejudiciul fiind estimat de anchetatori la suma de 17 milioane de euro. Împreună cu cei trei acționari vor fi audiate și soțiile celor doi frați Capră. Surse judiciare au declarat că, cel mai probabil, va fi emis mandat de reținere pentru 24 de ore urmat de propunere de arestare pentru cei trei acționari.

Daniel Capră, principalul finanțator al clubului de fotbal, a fost ridicat de mascați de la domiciliul acestuia din localitatea prahoveană Găgeni, acolo unde procurorii DIICOT au efectuat percheziții în dosarul în care acționarii FC Petrolul Ploiești sunt acuzați de evaziune fiscală și spălare de bani. Tot în această dimineață au avut loc descinderi și la sediul FC Petrolul de la stadionul Ilie Oană din Ploiești unde anchetatorii au verificat mai multe acte contabile.

Potrivit procurorilor Daniel și Nicolae Capră sunt implicați într-o serie de afaceri bazate pe tranzacții comerciale ilegale cu fier vechi, dar și cu produse farmaceutice în urma cărora au reușit să obțină sume importante de bani, de ordinul milioanelor de euro. În plus aceștia sunt acuzați că au efectuat și operațiuni fictive în scopul deducerii de TVA.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102