REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Perversul din Tomis Nord şi onanistul din coafor, pericole publice? Psihologul ne dezvăluie ce se întâmplă cu ei

Perversul din Tomis Nord şi onanistul din coafor, pericole publice? Psihologul ne dezvăluie ce se întâmplă cu ei

Replica API 29 noiembrie 2016 | 23:48 832

Anul şi exhibiţionistul, la Constanţa

Anul şi exhibiţionistul, la Constanţa

În ultima vreme, constănţencele s-au plâns de faptul că au întâlnit în calea lor bărbaţi care se masturbau, anul trecut existând chiar o panică generală legată de „perversul din Tomis Nord". Speriate că li se va întâmpla ceva, persoanele de sex feminim alertează autorităţile, cu precizarea că recent a fost depistat un individ care se masturba într-un coafor de pe I.C. Brătianu. Însă, despre aceste persoane, psihologul criminalist Liviu Chesnoiu spune că nu sunt periculoşi şi că totul li se trage de la nişte traume din copilărie.

Specialiştii spun că este o mare diferenţă între violatori şi cei care se masturbează în public. Ambele variante se referă la comportament sexual deviant, însă este vorba despre două lucruri diferite, susţin ei. „Nu sunt nişte oameni violenţi, nici violatori, sunt la extrema cealaltă a comportamentului sexual deviant, adică ei sunt nişte exhibiţionişti poate, sunt nişte oameni care fac aceste chestii pentru că e posibil să fi suferit vreo traumă în copliărie/adolescenţă. Poate au fost agresaţi sexual în maniera aceasta sau au văzut aşa ceva în familie. I-a marcat şi au ajuns ei, pe undeva, la considerentul că nu le-a dăunat, din contră, le-a produs o plăcere. Bine, toate acestea pe fondul unui psihic cu probleme.

Un om normal nu poate face aşa ceva”, a declarat, pentru „Replica”, Liviu Chesnoiu. Acesta susţine că, în perioada sărbătorilor, astfel de „fenomene” sunt şi mai des întâlnite , şi asta pentru că persoanele în cauză preferă aglomeraţia şi agitaţia. „În perioada sărbătorilor, când sunt aglomerări urbane, apar tot felul de ciudaţi. Nu sunt hoţi, ei stau şi pândesc, se uită ciudat, insistent. De fapt sunt aceşti exhibiţionişti. Tocmai din această cauză, oamenii legii trebuie să patruleze şi în civili. Dar, repet, ei nu sunt violenţi. Dar au nevoie de ajutor, de tratament. Nu se vindecă prin violenţă, adică să-i luăm la bătaie.

Dar la noi, bolile psihice sunt… boiereşti, adică tratamentele sunt costisitoare. Şi cine să se ocupe de ei? De asta ei există pe străzi. Au nevoie de ajutor din partea societăţii, familiei. De precizat este şi faptul că ei sunt la limita inteligenţei”, a mai spus Chesnoiu. Amintim că un incident neplăcut s-a petrecut marţi, 22 noiembrie, a.c., în jurul orelor 17:30 într-o frizerie din Constanţa. Un bărbat de aproximativ 45 de ani a intrat şi, în timp ce se prefăcea că îşi aşteaptă rândul la tuns, se masturba fără jenă. Atunci când angajaţii şi-au dat seama ce face, l-au dat imediat afară. „Aş fi recunoscător dacă ne-aţi ajuta să găsim un psihopat aflat în libertate în Constanţa. Acesta a intrat într-o frizerie din Brătianu şi a început să se masturbeze fără nici o jenă. Orice informaţie care să poată dezvălui identitatea individului este binevenită. A fost înregistrată o plângere la Secţia 4 Poliţie cu numărul 516095. Personalul salonului nu a observat activitatea individului decât la ora 17:38:18, din filmare”, a fost mesajul patronului frizeriei, postat pe reţelele de socializare.

Nu a durat foarte mult şi poliţiştii constănţeni l-au identificat pe bărbatul care a săvârşit actele obscene, pe numele căruia a fost întocmit un dosar pentru ultraj contra bunelor moravuri. Precizăm şi faptul că, încă de la finele anului 2014 era vâlvă în urbea de la malul mării, fiind vorba despre un individ care se masturba în faţa femeilor, le urmărea şi uneori chiar le tâlhărea. Poliţiştii au demarat cercetările după ce mai multe victime au depus plângeri, prinzând de atunci mai mulţi bărbaţi care procedau asemănător, dar nici unul dintre ei nu era cel vizat. Astfel, cercetările au continuat şi iată că la data de 24 noiembrie 2015 a fost prins şi „perversul din Tomis Nord”.

Mai exact, poliţiştii Secţiei 2 Constanţa, în urma unei sesizări prin 112, conform căreia un bărbat s-a dezbrăcat în faţa unor eleve în dreptul Şcolii Spectrum, l-au depistat imediat pe Sandu Oglindă de 34 de ani, din Constanţa, cu antecedente penale, care a luat-o la fugă, fiind prins în zona Anadalchioi, acolo unde locuieşte. Precizăm că el a fusese eliberat condiţionat în 2014, fiind condamnat în trecut tot pentru tâlhărie. Însă, nici bine nu s-a văzut în libertate că şi-a şi reluat vechile îndeletniciri. În plus, se pare că acesta apela şi la alte tehnici pentru a-şi induce victimele în eroare şi pentru a le putea fura bunurile mai repede, aici referindu-ne la gesturile obscene.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102