REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

PIAŢA DIN TOMIS 3, GOALĂ într-o secundă: INDIVIZII DE ETNIE ROMĂ au FUGIT precum IEPURII

PIAŢA DIN TOMIS 3, GOALĂ într-o secundă: INDIVIZII DE ETNIE ROMĂ au FUGIT precum IEPURII

Replica API 2 martie 2017 | 14:09 601

Ca după bombardament

Ca după bombardament

Cine credea că magia nu există, ei bine!, s-a înşelat. Dar amarnic, nu aşa. Şi asta pentru că dovada există în Piaţa Tomis 3, acolo unde, în numai câteva secunde, toţi indivizii care agasau trecătorii cu „trei la zece lei, şefu'” au făcut „puf” şi au dispărut. De ce? Întrucât au văzut poliţiştii locali în zonă. Dar de plecat „definitiv şi irevocabil” nici vorbă. Mai toţi erau prin colţuri, cu lădiţele în braţe, aşteptând momentul să revină la „afaceri”.

Că se efectuează controale, perfect adevărat. Că se dau avertismente, iar este adevărat. La fel şi în cazul amenzilor. Însă, de multe ori apar polemicile legate de faptul că „Aţi tăbărât pe săraca bătrânică. Vindea şi ea pătrunjel, aţi găsit infractoarea...”. Cu privire la acest aspect, poliţiştii locali au precizat că se dau avertismente, nu neapărat amenzi. Însă, dacă respectiva persoană continuă să recurgă la aceeaşi metodă de comerţ ilicit trebuie să se ia măsuri astfel încât acesta să fie descurajată. Trecând peste cazurile izolate, mai sus menţionate, un alt aspect este legat de indivizii care au în „sânge” acest comerţ ilicit. Şi aici ne referim la cei care agasează trecătorii cu lozinci: „Trei la zece lei, şefu'. Hai, şefu', că e ieftin” sau „Ţigări, ţigări, ţigărele avem” ori „Floricele, don’şoara? Nu vrei? Hai să-ţi dau”. La fel şi în Piaţa din Tomis 3, unde haosul este la el acasă. O mare de oameni, hărmălaie, agitaţie. Zumzetul mai este câteodată spart de cuvintele ascuţite, rostite de cei ce vor musai să-şi golească lădiţele de pe marginea bordurii. Şi, dacă şi vremea „ţine” cu noi, noroiul completează perfect peisajul, desprins parcă din vremurile de dinainte de 1800, peisaj străjuit, pe ici, pe colo, de câte un birt asezonat şi cu miros de fum de la micii de pe grătar. Mai pe scurt: piaţa din Tomis 3. Astfel, pe aleea ce face legătura dintre piaţa veche şi cea nouă, cam prin zona magazinului Alfa Beta, se tot adună persoane pestriţe ce vor să vândă şi iar să vândă. La fel şi de 1 martie când mai că-şi frecau mâinile având în vedere că toată lumea căuta flori sau mărţişoare. Numai că, în câteva secunde, toţi s-au „evaporate”, lăsând în urmă ca după bombardament. De ce? Pentru că au văzut în zonă Poliţia Locală. Aceasta venise pentru a înmâna flori doamnelor şi domnişoarelor, dar a dat o tură şi prin piaţă. Nu a trecut mult timp şi „afaceriştii” au început să se reîntoarcă, fiind pregătiţi pentru încă o rundă de fugă, dacă situaţia o impunea. Potrivit informaţiilor noastre, controale au loc zilnic în Piaţa Tomis 3.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe saracu pe nume Rafaelo care vinde tigari cand il aresteaza.Vinde la tomis 3 .Este un tigan borat.
0
1
Bravo Gill, asa este, e nevoie de o piata noua, ultramoderna si civilizata, fara tiganii care vand acum fructe la suprapreturi fantastice, este o ciara acolo cu un tupeu pe ea de nu se poate, plus ca, in vara la 1,5 kg fructe, capsuni, m-a furat la gramaj, recantarand afara la un cantar electronic, erau practic 1,210 kg, in loc de 1,5 kg, deci un minus de 290 grame doar la un cumparator, cine-o tine in brate ai cui da spaga cioara aia ?
0
0
o sa ajungem ca in india in constanta fiecare face ce vrea punct
5
1
Va vina cat mai des politia si sa ne scape de tiganime. Ciorile astea sunt raul pe pamant.
7
0
... numai prostii de tarani le inchiriaza, sunt vreo 3 magazine, e unul la vale, deja e in faliment omul, asta pentru ca lumea cumpara de la ambulantii ce au pret sub cel care plateste chirie, angajatm curent taxe la primarie, apa, casa de marcat etc, da, e mai misto sa vinzi pe trotuar, tot profitul este al tau si numai al tau... cumparati de la tigani!
5
0
Clar , aceasta piata trebuie demolata si construita una noua , fara chioscurile fantezie si fara complex in spate de sine statator . un corp in fata si unul in spate anaf legate intre ele si gata spatii de contrabanda . parcare cu plata si adio ambulantii ......usor , la obiect , arhitecti avem , doar vointa si capitalism , nu balcanism a la 1990 si mila . ajunge cu plansul si mila fata de " neintegrati "
7
2
bravo Remus! nu se vrea, astea sunt actiuni praf inochi ... sa nu zica lumea ca nu se face nimic. Daca vor sa-i starpeasca, o pot face usor, dar politia locala e subordonata primariei... deci au misiune precisa de aburire a contribuabilului
8
0
Unii din votantii Ciumei Rosii.
8
1
sunteti rasisti, ar trebui ca organizatiile de rromi sau mai bine zis tigani sa va dea in judecata ca nu le respectati dreptul de a face afaceri murdare ca peste tot se plang ca sunt discriminati, stiu doar sa fure, sa insele si sa minta asa ca trebuie sa le acordati tratament preferential...
3
14
dar au fost prinsi si aspru sanctionati batranii care mai vindeau si ei ceva . .
6
2
Preamultiubitul Mazare a fost in relatii mai mult decat cordiale cu etnicii. Toxina "trasa" il facea sa nu mai realizeze cum se comporta, si mai ales, ce face. Cu siguranta va fi si el cu laditele prin piata, atunci cand scapa de "bratari".
15
1
Mai exista si varianta incercuirii cu politisti in civil ca apoi sa intre in actiune si jandarmii,adica ceva concentrate,sa-i prinda pe paduchiosi.Se pot face multe actiuni de infricosat tiganoii si alti nemernici,daca se vrea.
15
0
Nu sunt tigani, sunt romi din neamul lu' roman petre.
11
3
Sa patruleze politisti si jandarmi zilnoc in zona si gata,s-a zis cu ciorile.Te agaseaza,te tampesc de cap cand treci pe acolo "tigari,tigari,tigari".De unde naiba le aduc si nu ii vede nimeni la frontiera?asta nu e ciudat?
19
0
construiti o tejghea estetica de 50 ml si asezatii pe toti cu o taxa mica de 5-10 lei si s-a rezolvat
12
0
Alo Primaria. Va place cum arata parcarea din imagine, din fata complexului Lidl? E mai rau decat in hulitulregim mazare
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920