REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Plaja Modern, o oază de gunoi, în extrasezon!

Plaja Modern, o oază de gunoi, în extrasezon!

Replica API 16 noiembrie 2016 | 10:48 415

Ne civilizăm şi noi?!

Ne civilizăm şi noi?!

Plaja modern din Constanţa a ajuns groapa de gunoi a oraşului. Cei care optează pentru o plimbare pe malul mării trebuie să se aştepte la un peisaj nu tocmai plăcut, asta din cauza deşeurilor aruncate pe plajă sau printre stabilopozi. De când s-a răcit vremea, autorităţile locale parcă au uitat că plaja trebuie în continuare igienizată, chiar dacă nu aşteptăm turişti şi totodată nu mai avem interese de ordin financiar. Perioada de extrasezon aduce mizeria şi în centrul vechi al oraşului. Trotuarele şi străzile din Piaţa Ovidiu devin coşul de gunoi al multora.

Zeci de deşeuri zac în acest moment pe Plaja Modern din municipiul Constanţa. Mai mulţi locuitori ai oraşului de la malul mării s-au declarat nemulţumiţi de faptul că în extrasezon plajele sunt date uitării de autorităţile locale. Ambalaje de la diverse alimente, sticle de plastic şi doze de bere - „scoicile” de pe nisipul plajelor constănţene. Astfel, unul dintre constănţenii deranjaţi de mizeria de pe plaje a făcut o sesizare către Primăria Constanţa, prin care doreşte curăţarea zonei. „Baza scărilor de la plaja modern s-a transformat în groapa de gunoi efectiv! Chiar nu se poate aşa ceva, s-a ajuns prea departe. Între stabilopozi, unde îi găseşti pe pe scări, de a lungul şi de-a latul.

Zona s-a transformat în groapă de gunoi, sacoşi de plastic, peturi de bere, cutii de suc, resturi de mâncare, cartoane de ţigări... o adevarata bombă ecologică ce se găseşte între stabilopozi. La fel am văzut şi lângă scările ce leagă Piaţa Ovidiu de Portul Tomis Marina. Rog sancţiuni drastice celor ce îşi aruncă gunoaiele pe plajă, pe spaţiile verzi de la baza platoului şi între stabilopozi!”, a declarat nemulţumit un constănţean. Totodată, zona Peninsulară din Constanţa arată şi ea dezastruos. Aici găsim pubele de gunoi devastate, maidanezi şi gunoaie pe trotuare şi străzi. Problema din zona centrului vechi al Constanţei a fost punctată de o locuitoare de pe strada Arhiepiscopiei.

„Am făcut o reclamaţie pe pagina Primăriei Constanța cu referire la mizeria în care zacem în zona Cazino, pe strada Arhiepiscopiei. Ce au făcut autoritățile? Au schimbat persoanele! Nu persoana era problema! Problema o constituie măturile din dotare, nu se poate curăța prea bine cu ele, iar de jur imprejur, pe străduțele mici, zona verde este plină de pet-uri, semințe și multe altele. Cred ca ar trebui, în primul rând, să asigure cu ce să se facă curat! Și apoi cineva care este plătit cu siguranță ar trebui să vină să verifice! Țin să precizez că fac poze de aproae 30 zile și voi continua cu semnături ale vecinilor care s-au săturat să vadă cum toți turiștii sunt scârbiți de mizerie și maidanezi peste tot!”, a declarat Ruxandra A., constănțeanca direct afectată de situație.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218