REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Primăria Constanţa face public BUGETUL pe 2017. Iată unde se duc cei mai mulţi bani

Primăria Constanţa face public BUGETUL pe 2017. Iată unde se duc cei mai mulţi bani

Replica API 21 ianuarie 2017 | 22:46 369

Începând cu data de 20.01.2017, pe pagina web a Primăriei Municipiului Constanța, poate fi consultat proiectul de buget local pentru anul 2017. Proiectul de buget pe anul 2017 a fost eloborat în contextul păstrării echilibrelor economice, astfel încât țintele propuse pentru anul 2017 să fie menținute în limitele proiectate. La fundamentarea sumelor din bugetul de stat pentru bugetele locale și anume, sume din taxa pe valoare adăugată pentru următoarele activități: cheltuieli pentru creșe, persoane cu handicap, ajutoare sociale, serviciul de evidență a populației ș.a. Cheltuielile buhetului local pe anul 2017 sunt fundamentate, dimensionate și repartizate pe destinații, respectiv pe acțiuni, activități, programe, proiecte, obiective și se efectuează în concordanță cu atribuțiile care-i revin autorității administrației publice locale, cu prioritățile stabilite de aceasta. Programele și acțiunile cu caracter social ocupă o pondere sentificativă în cadrul bugetului local. Se continuă cunoscutele acțiuni de asistență socială prin acordarea de tichete valorice cu ocazia celor mai importante sărbători religioase, programul RESPECT, premiile în bani oferite persoanelor care împlinesc vârsta de 80 de ani și familiior care împlinesc 50 de ani de căsătorie. Totodată, se continuă și anul acesta programele de gratuități pe mijloacele de transport în comun, pentru persoanele cu handicat, veterani, pensionari, beneficiari de ajutor social, elevi, studenți și personal didactic.

Iată ce obiective de investiții majore vor fi în anul 2017

-modernizarea sistemului de transport public de călători prin achiziționarea de autobuze Euro 6

-lucrări de reparații capitale la pasajul Cumpenei

-construirea unei săli polivalente cu 5.000 de locuri

-finalizarea obiectivului „Reabilitare și reamenajare Parc Arheologic”

-finalizarea obiectivului „Reabilitarea și modernizarea Liceului cu Program Sportiv”

-începerea lucrărior de reabilitare a locurilor de joacă

-achiziționarea de aparatură medicală pentru cabinetele școlare

-reabilitarea fațadelor și acoperișurilor la clădirile din Piața Ovidiu

Piste de biciclete în parc, noi campusuri școlare și centre de agrement

Pe lângă obiectivele mai sus menționate orașul Constanța va beneficia de investiții noi. Astfel, municipalitatea are în plan începerea de studiilor pentru: un centru de agrement pentru copii, o pistă de biciclete în jurul lacului Tăbăcărie, unui campus școlar pentru turism și alimentație publică și unui campus preuniversitar în cartierul Palazu Mare. De asemenea, în anul 2017 se va elabora o strategie energetică a municipiului în vederea absorției de fonduri europene destinate reabilitării termice a mai multor clădiri publice. Totodată, se va începe elaborarea documentației tehnico-economice în vederea unui sediu pentru Poliția Locală, Serviciul de Stare Civilă, Evidența Populației și altele.

Mihaela UNGREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa nu uite pe oamenii urbei !
0
0
asta e sclavul lu Mazare, se stie
0
0
Nenorocitu mai are si nevasta medic. Unde a facut facultatea si ce cunoaste si ce parere are? De ce nu s-au plantat arbori pana acum, caci in fiecare an s-au taiat f multi, si dintraceia batrani, cu coroane imense si trunchiuri imense? Nu era normal cand se taia un astfel de copac IMEDIAT in locul lui sa se planteze macar unul din aceasi specie?
1
0
Fagadau, dubleaza, tripleaza spatiile verzi. Plantati arbori nu puneti panselute. Pomii ne tin de umbra si oxigeneaza aerul, nu buruienele. Ganditi- va la copii nostrii!
3
1
bAI nene primarie vad ca peste tot se construiesc blocuri noi chiar si printre blocuri va intrb , de ce nu construiti si parcari etajate ? finantati le din taxa pe locurile de parcare , sau poate nu stiti ca tot orasul este inchiriat .
2
1
Si sumele tot acolo le vedem? Marea majoritate a investitiilor care sigur nu se vor face sunt din bani europeni! Restul banilor?
3
0
Sunt roman sa mi se dea de pomana dracnea mia zis ca imi da fagadau de ce nu te ti de cuvant mie sami dai pomana
7
0
In care parc mai faceti piste pentru biciclete?Sper ca nu in Tabacarie.
0
3
Pai si niste carnavale nu se face? Ce spectacole sa mai transmitem noi la tv neptun???
3
3
Ii fute grija de cabinetele medicale din scoli...alte oportunitati bune de spagi..
3
7
hai sa vedeti in ianuarie 2018 cate a facut!
11
2
Domnule Primar cand faceti noul p.u.g ???
5
0
Slabut acest primar si echipa lui.
12
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218