REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Sala Polivalentă ar putea să îşi deschidă porţile în trei ani. Iată cum este posibil şi ce spune Făgădău

Sala Polivalentă ar putea să îşi deschidă porţile în trei ani. Iată cum este posibil şi ce spune Făgădău

Replica API 23 noiembrie 2016 | 00:10 402

5.000 de locuri

5.000 de locuri

Compania Naţională de Investiţii a demarat în aceste zile procedurile de licitare pentru proiectul care vizează construirea unei Sălii Polivalente cu 5.000 de locuri în municipiul Constanţa. Astfel, potrivit primarului oraşului, în cel mult trei ani de zile Sala Polivalentă îşi poate deschide porţile.

Potrivit informaţiilor publicate prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), contractul care urmează să fie atribuit vizează proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru obiectivul de investiţii „Sala Sport Polivalentă – 5.000 locuri”, municipiul Constanţa, bulevardul Aurel Vlaicu nr. 254, zona Badea Cârţan, judeţul Constanţa. din cadrul Subprogramului “Săli de sport” inclus în Programul naţional de construcţii de interes public sau social. Valoarea estimată pentru „Sala Sport Polivalentă – 5.000 locuri” din municipiul Constanţa este de 61.878.193 lei fără TVA.

Din această sumă, 150.000 de lei sunt destinaţi cheltuielilor pentru asigurarea utilităţilor necesare obiectivului, iar 1.829.299 de lei sunt cheltuieli pentru proiectare şi asistenţă tehnică Investiţia de bază este în valoare de 59.429.346 lei, iar organizarea de şantier se ridică până la 469.548 lei. Banii provin de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Dezvoltării, dar şi de la bugetul local al Unităţii Adminsitrativ Teritoriale Constanţa, în limita sumelor aprobate anual şi din alte surse legal constituite. Termenul de finalizare a proiectului este 87 luni începând de la data atribuirii contractului. Altfel spus, dacă toate lucrurile decurg ca la carte, în trei ani Constanţa ar putea avea cea mai modernă Sală Polivalentă.

Ce spune primarul Decebal Făgădău despre proiectul Sălii Polivalente

Proiectul Sălii Polivalente este unul dintre proiectele pe care actualul primar le-a prezentat în Campania electoral. La acel moment gurile rele nu au crezut că acest proiect va fi unul viabil. Cu toate acestea, iată că s-a demarat deja licitaţia. Primarul a explicat că în cel mult trei ani Constanţa poate avea sală polivalentă. „Contractul se face obligatoriu pe: 3 luni pentru proiectare, 24 de luni pentru implementare şi 60 de luni pentru garanţie. Pentru a ţine constructorul responsabil semnezi contractul pe 87 de luni, dar în realitate proiectul înseamnă 3 luni pentru proiectare şi 24 de luni pentru construire, ceea ce înseamnă 2 ani din momentul în care se finalizează proiectarea. Sunt mândru că prima mea preocupare, chiar înainte de a primi mandatul a fost ca pe 8 iunie să fie la Consiliul Tehnico-Economic Interministerial pentru a obţine avizul pentru acest proiect.

Un al doilea moment important pentru acest proiect a fost la începutul lunii septembrie când Guvernul a aprobat prin hotărâre de guvern indicatorii tehnico-economici din data de 8 iunie. Acest lucru înseamnă că Sala Polivalentă este pe un drum ireversibil, adică se va face. Că durea mai mult sau mai puţin licitaţia, creează disconfort pentru noi. Compania Naţională de Investiţii, după ce a primit toate documentele, toate avizele, a pregătit documentaţia pentru proiectare şi execuţie, a trimis-o către ANAP, ANAP-ul a avizat şi în urmă cu trei zile s-a publicat anunţul”, a afirmat primarul oraşului.

De asemenea, edilul a spus şi care ar fi cel mai bun scenariu pentru realizarea proiectului. „Din acest moment scenariu optimist înseamnă să se încheie licitaţia undeva în 6 luni, scenariul realist înseamnă undeva la 9 luni, iar scenariul pesimist este peste un an. Deocamdată nu ştie nimeni ce se va întâmpla, însă important este ca cetăţenii să înţeleagă că municipil contribuie la acest proiect. Noi realizăm infrastructura de acces, utilităţile, parcarea adiacentă şi iluminatul public, ceea ce înseamnă aproximativ 4 milioane de euro. Constănţenii trebuie să ştie că un asemenea proiect care se întâmplă odată la 2,3 generaţii, a fost aprobat şi că nu se face bătând din palme, că altfel ar fi fost ţara plină de săli polivalente”, a declarat Decebal Făgădău.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367