REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

SCENARIU PENAL LA CONSTANȚA: un INFRACTOR s-a dat drept turist, să fugă din ţară!

SCENARIU PENAL LA CONSTANȚA: un INFRACTOR s-a dat drept turist, să fugă din ţară!

Replica API 8 februarie 2017 | 01:47 1309

Fusese condamnat

Fusese condamnat

Un individ care se dăduse avocat și a înșelat mai mulți oameni a fost condamnat la închisoare. Însă, de cum a aflat că urmează să fie săltat de oamenii legii și introdus în penitenciar, individul și-a luat soția și a decis să părăsească țara. Astfel, la granița cu Bulgaria a spus că pleacă în vacanță, el aflându-se pe scaunul din dreapta – față. Din fericire, polițiștii de frontieră au fost vigilenți și l-au depistat.

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale al I.P.J. Constanța, împreună cu polițiști de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia - Garda de Coastă, la data de 4.02.2017, l-au depistat pe Ionuț Marian Manea, în vârstă de 38 ani, din orașul Hârșova, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 3 ani și 3 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, exercitarea fără drept a unei profesii și fals în înscrisuri sub semnatură privată. Bărbatul în cauză a fost escortat și introdus în Penitenciarul Poarta Albă. Mai exact, prima condamnare a venit pe data de 20.05.2016, la Judecătoria Constanța, după care decizia a rămas definitivă la Curtea de Apel, pe 3.02.2017. Astfel, de cum a aflat verdictul, în noaptea de 3 spre 4 februarie, Manea a vrut să plece din țară cu un Mercedes C220, cu numere de București. La volan se afla soția lui, iar el – pe locul din dreapta față. La Vama Veche, la control, Manea a încercat să stea cât mai liniștit și să nu atragă atenția, precizând doar că pleacă în Bulgaria, într-o scurtă vacanță. Dar a fost imediat identificat, iar acum se află la închisoare. Precizăm că Ionuț Marian Manea este așa-zisul avocat din „Baroul lui Bota", judecat pentru înşelăciune în două dosare. În primul dosar, înregistrat la instanțe încă din ianuarie 2014, victime au fost mai multe persoane, între care şi un poliţist local din Constanţa. Potrivit părţilor vătămate, Marian Ionuţ Manea se dădea drept avocat, a luat banii clienţilor, dar nu putea face nimic întrucât nu era primit în sala de judecată. „La mine este vorba de un caz de prin 2010. Mi-a fost recomandat şi nici că m-am prins că nu are calitate de avocat, că nu poate intra în sala de judecată. I-am dat onorariul de 1.000 de lei şi am fost înşelat. Atunci i-am spus că depun plângere penală şi mi-a spus că nu am decât. Când a văzut că nu glumesc, a venit, a zis că-mi dă banii înapoi, numai să-mi retrag plângerea. Nu vreau să fac aşa ceva, vreau să rezolv pe cale legală”, a declarat, pentru „Replica”, una dintre victime, la acea dată. Și, din câte se pare, Manea a continuat să comită astfel de înșelăciuni, dar și să posteze pe internet: “Sunt avocat în baroul constituţional şi nu îmi puteţi interzice să intru în sala de judecată . Vizitaţi site-ul www.bota.ro , secţiunea tabloul avocaţilor şi veţi găsi următoarele date: Manea Marian - Ionuţ - avocat stagiar, înscris în Baroul Constanţa la data de 11.10.2007, cu sediul profesional în Hârşova, strada Revoluţiei, nr. 39, bl. A1, sc. B, et. 1, ap. 1, judeţul Constanţa, prin cabinet de avocat, având dreptul de a pune concluzii la judecătorii”, spunea el la finele lunii ianuarie 2014. Menționăm că baroul lui Bota, condus de avocatul Pompiliu Bota, este cunoscut ca un „barou paralel” intrând de mai multe ori în conflict cu lumea magistraţilor.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
FIU DE MILITIAN SI POLITIST DIN HARSOVA CE LEGI FACEA TATICU CAND ERA LA RUTIERA ASA AI A INVATAT SI FIUL . POATE SE JUDECA LA HARSOVA
4
0
Dar voi cum ii numiti pe ; bica.udrea.cocos.base.videanu.blaga. cumva fac parte din statul de drept.
2
1
O gramada de infractori sunt parlamentari,senatori,ministrii,primari,fosti presedinti de tara si nu se mai agita atata politia sau alte institutiivsa-i bage la zdup!
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369