REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Se sparge TĂCEREA după ce un ofițer de la Poarta Albă s-a SPÂNZURAT: "Este vorba despre un alt abuz"

Se sparge TĂCEREA după ce un ofițer de la Poarta Albă s-a SPÂNZURAT: "Este vorba despre un alt abuz"

Replica API 11 martie 2017 | 00:00 956

Acuzații grave!

Acuzații grave!

Un angajat al Penitenciarului Poarta Albă și-a încheiat socotelile cu viața, în seara de joi, 9 martie! Potrivit unor surse, bărbatul trecea printr-o perioadă dificilă, totul fiind legat de serviciu, înscenări și denunțuri la DNA. Ulterior, au început să curgă acuzațiile cu privire la situația din penitenciar, specificându-se că e vorba de abuzuri. Despre toate aceste "reclamații", reprezentanții unității de detenție au declarat, pentru "Replica", că nu se pot pronunța întrucât nu știu exact despre ce e vorba.

Tragedie! Un ofiţer din cadrul Penitenciarului Poarta Albă a fost găsit spânzurat la domiciliul său, în seara de joi, 9 martie, în jurul orei 20.00. Acesta lucra cu deţinuţii pe partea de reintegrare socială şi, potrivit informaţiilor noastre, de circa un an de zile trecea printr-o perioadă extrem de stresantă. Paul L., pentru că despre el este vorba, ar fi fost reclamat la DNA de către superiori, însă, potrivit unor surse, totul ar fi fost o înscenare, în sensul că el ar fi cerut bani persoanelor private de libertate.

Chiar şi aşa, cei care-l cunosc au rămas înmărmuriţi întrucât îl ştiau un om echilibrat, care nu avea probleme cu banii şi care avea un mod de trai liniştit. Imediat au început să curgă acuzațiile cu privire la situația din cadrul unității de detenție: "În urma presiunilor celor doi (fiind vorba despre doi superiori: M.M. și P.B.), un ofițer din cadrul Serviciului de Reintegrare Socială s-a sinucis. Cei doi sesizaseră DNA pentru presupuse fapte de corupție, dar toată lumea știa că e vorba de niște declarații luate de la deținuți sub presiunea celor doi.

Ofițerul Paul L. avea o conduită bună și nu fuseseră nici un fel de probleme de acest gen, nu era omul care să profite de deținuți, avea verticalitate. Nu ar fi prima înscenare a celor doi! Un caz similar, soluționat de DNA cu neînceperea urmăririi penale, s-a derulat anul trecut. O doamnă educator a fost căutată la domiciliu de către o deținută aflată în învoire, montată de M.M. să-i ofere un lănțișor din metal prețios. Soțul doamnei, aflat acasă, a respins și a reclamat-o pe deținuta care venise pentru a se încena un flagrant.

De asemenea, cu aproximativ șase ani în urmă, agentul Budure a fost rechemat la serviciu tot de către M.M., telefonic, pentru a da o declarație. Agentul ieșise din tura de moapte și a apelat la un prieten ca să-l transporte la serviciu. Din sens opus un microbuz a intrat în autoturismul în care se afla agentul ca pasager și, în urma impactului, și-a pierdut viața", potrivit unor surse. Informaţia cum că Paul L. şi-a încheiat socotelile cu viaţa a fost confirmată de către reprezentanţii Penitenciarului Poarta Albă, cu precizarea că se află o anchetă în derulare a procurorilor.

Cât despre toate celelalte acuzații, reprezentanții unității de detenție au spus că nu se pot pronunța pentru un punct de vedere pentru că nu știu exact despre ce e vorba. "Cu privire la cazul de față este o anchetă în derulare. Se va stabili totul la finele ei. Despre celelalte lucruri de care spuneți dumneavoastră, nu ne putem pronunța pentru că nu știm exact despre ce e vorba", a declarat, pentru "Replica", Gabi Botezan, purtătorul de cuvânt din cadrul Penitenciarului Poarta Albă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa sugi pula Pata Alba!
11
0
Pata alba, zis Garcea e bagat de mult in paravan de IPU. Apoi l.a pasat k pe.o tarfa la mai multi, l.a mai bagat in paravan si Arinel. E o pizda proasta, Bojin l.a muit.
40
7
garcea ti.ai luat badegard fost hotz.ti.e frica sa mergi singur la inmormantari. inainte mergeai. cu ce cla nuri mai esti in fapta legistule?cu lungu si bojin?cand te mai duci in vizita la bojin?cu bahaian ai cerere sa.l vizitezi?daca nu ai ,gaseste alternativa. cauta.i pe slepac si grigoras. cu flori, evident. sa nu cumva sa faci grup infractional cu ei
43
10
Garcea du.te dupa Lungu sa.ti povesteasca el de ce s.a spanzurat. Tu oricum esti o pizda si plangi in lat.
47
8
Screech si garcea. Cum au vazut ca se strange latzu-tot e la subiect, au fugit. Demisia act unilaral de vointza. Da au ramas curatzi, domle. Ce sa le zici? Borcea, alina, parculetz, telefoane, miserupisme, licitatii,medicamente. E multe rau. Zau asa
54
10
Scriosteanule sa.i sugi pula lu Lungu pentru mizeria asta de articol care nu are nicio legatura cu Realitatea. In loc s-o plangi pe nevasta.ta, mai bine ai spune cum ii bagai lu Borcea medicamente psihotrope prin sector vizita si cum alti colegi ai tai au fost anchetati nevinovati, mai bine ai spune cum, cate si unde mai exact ii dadeai vizita lu Borcea cu Alina, povesteste cu vizitele la umbrelute, termopanele de pe sectii,etc
59
9
madam ziarista, nu incerci o ancheta jurnalistica-asa cum va place voua scriitorilor pe hartii on line, si sa verifici cum licitatiile pentru magazinele din penitenciarele poarta alba si valu traian sunt castigate mereu de cinstitul si corectul scriosteanu-sotul doamnei educator care a fost cautata acasa cu lantisorul-asa cum sustii in articol. mai poti sa faci un articol,dar nu doar cu vorbele lui, despre cum cinstitul c.poarta-alba nu a facut nimic ani de zile. doar ii lua in ce ii placea lui mai mult pe colegii care munceau pentru el.
45
1
Scriostene esti o javra ordinara si un corupt infect. Sa te caute Lungu!
61
5
sunt mate mihai si rezist. nu puteti sa.mi dati voi mizerabililor cat pot duce eu si fratele meu petrica banuta. din pacate pentru voi va lasati indusi in eroare si manipulati de orice jigodie care profita de aceasta tragedie sa arunce cu mizerii in noi pentru a.si acoperi nemerniciile lor facute in timp. condoleante si respect doamnei care nu merita o asemenea durere.
64
12
Oare acest Paul a lucrat candva la policlinica Cfr?
4
5
Asa.i Gogule. I.a sa spuna Scriosteanu din salariul lui de lucrator la vizita plus al neveste.sii de educator de unde isi permit ei BMW X5 si Audi A4?
68
4
sunt niste amarati de bugetari dar au masini si proprietati pe care nu si le pot permite nici cu toate soldele pana la pensie ... despre ce naiba e vorba?? ei fac tot traficul de orice si de toate in puscarie.
28
8
Acest ofiter a fost bleg..daca tot a ales sa moara trebuia intai sa intre cu un automat in sectorul administrativ sa.i lichideze pe cei doi jupanasi si abea apoi sa se mierleasca pe el...macar rezolva ceva.
19
46
tot ce adunau jegosii astia doi Mate Mihai si Petrica Banuta , o cota parte mergea mai departe la un sef mai mare , care ii ocrotea , e groasa unul din ei vrea sa vorbeasca .Sper sa nu pateasca ceva
16
58
Insistati cu aia 2. Unu din ei e cam slobod la vorba si dak incepe sa spuna s.ar putea sa deranjeze. Mai mult de 2 persoane. Si nu mm sau bp. Poate autoarea morala are curaj si ne spune ce a fost. Pe bune. Ca la spovedanie. Ca in biserica. Dak a intrat vreodata acolo.
32
17
Daca erai curat nu te spanzurai. Vai, ala de s.a omorat cand a fost ultima data supus testarilor psihologice? Un om normal la cap nu se agata in streang. Scriosteanu care era coruptul coruptilor si lua bani de la Borcea, cand a mirosit ca.i groasa si parchetul ii sufla.n ceafa, si.a dat demisia. Pai ori sunt golani ori nu mai sunt: cand iei mita si vezi k ti se infunda, te atarni in lat? Pai fii baiat pana la capat.
72
13
ai uitat sa treci m.a.i si a.n.p...mafia filiera tacerii in roumania adica tzigania si escrocheria.
17
3
Mate si Banuta oameni buni fac legea la poarta alba .se vb de abuz in servici???nu sa vb de abuz de putere . Ei fac tot ce este posibil ca la pnt poarta alba sa se supuna lor. Ex:dak esti condamnat si legal ai dreptul la munca ei 2 te scot si te anununta "muncesti ai conjugal si permisie dar imi dai tot in primire . Nu??treci inapoi in cam si acolo sa stai pana la termen. O sa am eu grija" un citat de la un clasic in viata MIHAI MATE . Sunt nenumarate abuzuri aici dar....te duci la cabinet te doare capul ia un ALINDOR ....te doare stomacul ia un ALINDOR ....ti ai rupt piciorul ia un ALINDOR..
23
63
cei doi care au facut inscenarile cu haita lor de lasi sa plateasca,;s a discutat pe realitatea mirsaviile celor 2 corupti mate mihai si petrica BANUT.Dracii astia se bucura poate de moartea acelui nefericit,dar vor arde pe vecie in flacarile iadului .Dumnezeu nu doarme!!!
24
58
sa nu se mai fabrice funii,,
15
17
DNA,SRI,etc...
19
3
Presiunile celor dou tortionari Mate Mihai si Petrica Banuta, l-au bagat in pamant pe bietul om. Cand vor plati acesti nemernici pentru faptele lor. Au fost prezentate si in media nenumaratele abuzuri savarsite de acestia. DNA are dosare in lucru...dar nu ia masuri...
43
62

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920