REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Şeful Regionalei de Drumuri Constanţa, acuzat că îşi TERORIZEAZĂ subalternii

Şeful Regionalei de Drumuri Constanţa, acuzat că îşi TERORIZEAZĂ subalternii

Replica API 1 noiembrie 2016 | 00:22 1053

Sancţionat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării

Sancţionat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării

Marin Dima

Marin Dima, şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Constanţa, instituţie aflată în directa coordonare a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, are o mare responsabilitate. Printre altele, DRDP Constanţa va trebui să monitorizeze, în această iarnă, deszăpezirea drumurilor naţionale, a autostrăzii, precum şi reparaţiile care se desfăşoară la Podul Agigea.

Vorbim despre o instituţie cu mulţi angajaţi, pe care Dima trebuie să îi coordoneze cu maximă seriozitate şi să vegheze ca sumele alocate instituţiei pentru desfăşurarea activităţilor curente să nu fie risipite. Acelaşi Dima, şef al DRDP de nu-se-mai-ştie câţi ani trebuie să nu îşi depăşească atribuţiile de serviciu şi să nu confunde instituţia cu propria moşie. La acest capitol, există subalterni care l-au acuzat pe Marin Dima de discriminare şi comportament abuziv. Acuzaţiile nu se mai poartă doar pe la colţurile instituţiei, ci există şi o sesizare oficială, care a fost soluţionată, de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Mai exact, în data de 15.10.2015, un angajat al regionalei a depus, prin intermediul Sindicatului Naţional al Drumarilor din România, un memoriu la CNCD, prin care sesiza că a primit de la directorul DRDP, Marin Dima, sarcini de seviciu discriminatorii, că a fost „hărţuit, intimidat şi supravegheat excesiv”.

Astfel, inginerul Suliman Metin a fost însărcinat, la data de 19.08.2015, să inventarieze stocul de motorină la unul din subpunctele de lucru din subordinea DRDP Constanţa. Faţă de conţinutul deciziei, salariatul a făcut în scris o serie de observaţii, moment la care conducerea DRDP a emis încă o decizie, prin care i se cerea inginerului să întocmească zilnic un raport scris de activitate. Însă, conform fişei postului, respectivul inginer nu avea obligaţia întocmirii unui raport zilnic de activitate, fiind singurul angajat căruia i-a fost impusă această sarcină de serviciu.

Având în vedere situaţia sesizată, CNDC a a solicitat un punct de vedere şi de la conducerea DRDP, care a explicat că noile sarcini de serviciu ale lui Suliman Metin vin ca urmare a faptului că „petentul îşi desfăşoară activitatea defectuos”. Ca atare, conducerea DRDP a considerat că îl va „disciplina” pe Suliman Metin prin impunerea unei sarcini în plus – aceea de a redacta zilnic rapoarte cu privire la activitatea sa. Analizând situaţia şi documentele puse la dispoziţie de ambele părţi, CNDC hotărăşte că reclamantul, adică inginerul Suliman Metin are dreptate, iar aspectele sesizate de acesta „intră sub incidenţa prevederilor art. 2 alin. 1 şi 5 coroborate cu art. 6 lit. b din OUG 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, republicată, iar faptele sunt sancţionate contravenţional”.

Hotărârea CNDC (dosar 615/2015) a fost transmisă petentului, adică Suliman Metin, anul acesta, iar sancţiunea aplicată lui Marin Dima a fost o amendă în cuantum de 1.000 de lei. În continuare, anumiţi angajaţi ai DRDP Constanţa susţin că sunt „terorizaţi” de Marin Dima, însă, momentan, nu au depus noi sesizări în atenţia CNDC.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218