REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Senatorul Nicolae Moga, scrisoare către premierul Cioloș pentru înființarea unui spital regional

Senatorul Nicolae Moga, scrisoare către premierul Cioloș pentru înființarea unui spital regional

Replica API 20 mai 2016 | 23:44 403

Senatorul Nicolae Moga a susținut o conferință de presă în cursul zilei de joi, 19 mai, spunând că a trimis o scrisoare către premierul Dacian Cioloș și vicepremierul Vasile Dîncu în vederea înființării unui spital regional.

Aceste scrisori au fost redactate în urma unei discuții pe care le-a avut cu vicepremierul Dîncu, dar și în urma declarațiilor comisarului european, politicianul Corina Crețu, care a afirmat că sunt 150 de milioane de euro alocate pentru construirea a 3 spitale regionale și dacă nu se folosesc, se pierd.

"Locuitorii din Constanța și Tulcea sunt lipsiți de o asistentă medicală în sezonul estival deoarece sunt 4 milioane de oameni pe litoral vara, iar ambulanțele și cadrele medicale nu se suplimentează. Se vrea înființarea celor 3 spitale la Cluj, Iași și Craiova, iar prin scrisorile mele am explicat de ce trebuie construit un spital la Constanța. Dacă s-ar face un studiu, s-ar vedea că un spital ar trebui construit la Constanța, deoarece în județ sunt obiective de maximă importanță, cum ar fi porturile, aeroportul, centrala nucleară''. a afirmat Nicole Moga.

Senatorul a spus că există studiu de fezabilitate, există terenul alocat și există avize date, dar care trebuie doar reînoite. ”Premierul a făcut o comisie specială care să analizeze situația spitalelor, a unităților sanitare publice pe regiuni. De aceea era momentul să intervenim prompt și să prezentăm situația existentă în Constanța. Avem cele mai puține spitale. Am cerut la DSP un punct de vedere și am primit. În urma răspunsului am constatat că suntem depășiți. În acest moment noi trebuie să facem doar proiectul pentru că terenul îl avem. Trebuie să depunem proiectul și să luăm banii''. a declarat Moga. Acesta a mai menționat că la Iași sunt probleme în instanță încă neclarificate, iar dacă nu acționăm până în septembrie pierdem banii europeni alocați pe acest exercițiu financiar europen. ''Trebuie să forțăm nota pentru că acum este momentul. Vreau să vă spun că toți parlamentarii mă susțin în acest demers, inclusiv prefectul Adrian Nicolaescu. Până în septembrie nu voi lua piciorul de pe accelerație și voi insista la Guvern pentru construirea spitalului regional. Este în interesul constănțenilor și trebuie insistat. Constanța este a doua regiune ca mărime a țării cu o populație numeroasă, ceea ce reprezintă argumente care sper să convingă. Dacă nu am un răspuns rapid ma voi duce personal la premier și vicepremier, pentru a grăbi lucrurile, având în vedere că termenul este limitat”, a încheiat senatorul.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367