REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.2° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.2° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Suntem o NAŢIE de ŞPĂGARI şi de pe urma asta PROFITĂ ESCROCII! Iată cum sunt FRAIERIŢI CONSTĂNŢENII

Suntem o NAŢIE de ŞPĂGARI şi de pe urma asta PROFITĂ ESCROCII! Iată cum sunt FRAIERIŢI CONSTĂNŢENII

Replica API 4 martie 2017 | 08:20 376

Şi-n penitenciare situaţia e dubioasă…

Şi-n penitenciare situaţia e dubioasă…

Există mai multe metode de escrocherii care, chiar dacă sunt mediatizate agresiv, încă există și "dau roade". Cum ar fi înșelăciunea prin metoda Accidentul. După cum bine se știe, totul pleacă din penitenciare, iar cei care dau curs faptelor infracționale sunt chiar oamenii, adică victimele. De ce? Pentru că reacționează foarte repede atunci când aud de faptul că trebuie să dea bani. O nație de șpăgari? Cel mai probabil, însă situția este una mult mai amplă, "ocărâtoarea mită" fiind prezentă și-n istorie. Prin urmare, sistemul i-a format, iar escrocii profită.

Înșelăciuni prin metoda Accidentul au tot fost înregistrate și anul acesta la Constanța. O îmbunătățire există, totuși, și asta pentru că acum putem vorbi și despre tentative. Mai exact, anumiți oameni au început să se prindă și nu mai dau curs convorbirilor. Însă, din păcate, aceste fapte infracționale încă "dau roade". Totul pleacă din penitenciare, de unde deținuții, cu ajutorul telefoanelor mobile, încep să sune fie la nimereală, fie la pont. Și aici situația este dubioasă întrucât persoanele private de libertate nu ar trebui să aibă acces la telefoane mobile. Spre exemplu, reporterii "Replica" de Constanța au cerut reprezentanților Penitenciarului Galați niște lămuriri, la finele anului 2015, și asta pentru că, după ce avuseseră loc percheziții acolo și fusese destructurată o grupare infracțională, înșelăciunile continuau. Mai pe scurt: cum este posibil ca deținuții care au fost vizitați de mascați ieri, a doua zi să aibă iar acces la telefoane? Reprezentanții penitenciarului ne-au răspuns, specificând că erau intoduse prin mai multe metode, precum prin disimularea obiectelor interzise în diverse alimente, obiecte vestimentare sau de altă natură transmise cu ocazia acordării dreptului la pachet, prin aruncarea obiectelor interzise peste gardul împrejmuitor al unităţii, prin disimularea obiectelor interzise în autovehiculele care intră în unitate, prin disimularea obiectelor interzise în bagajele persoanelor care au acces în interiorul unităţii, în vestimentaţia purtată de aceştia, sau chiar asupra acestora (exemplu Ceasul - telefon) sau chiar prin survolarea spaţiului aerian de deasupra penitenciarului cu ajutorul unor drone, comandate de la distanţă, ce transportă obiecte interzise şi plasarea acestor obiecte în anumite zone din interiorul penitenciarului. Tot atunci ni s-a transmis că s-au luat măsuri suplimentare.

Românul reacționează cel mai repede la "trebuie să dăm ceva pentru a ieși bine"

Al doilea pas din înșelăciunea prin metoda Accidentul se leagă de a cere bani pentru a ieși bine. A făcut un accident și trebuie să dea ceva pentru a nu i se întocmi dosar penal sau pentru a fi operat sau, sau, sau... Ideea e că trebuie să se dea. Și omul e receptiv. Pentru că, vrem sau nu vrem, acceptăm sau nu, suntem o nație de șpăgari. Mai toți avem în vocabular: "dă-i acolo ceva să aibă grijă". Și e valabil atât pentru cazurile în care mergem la medic, la salonul de înfrumusețare, la restaurant sau chiar la spălătoria auto. Ce să mi vorbim de cazurile în care se vrea un cazier curat sau când e vorba de viața cuiva drag. Dăm. Dar trebuie reținut faptul că sistemul a contribuit la formarea unui asemenea "tic". Pentru că "ocărâtoarea mită" era prezentă și-n istorie: "Românii târâie de veacuri după ei tinicheaua obiceiurilor necinstite. Explicaţiile acestor apucături - şocante pentru occidentali, îndrăgite de băştinaşi, generatoare de sărăcie şi nedreptate - trebuie căutate adânc în trecut, până la începuturile ţărilor române", potrivit historia.ro. Și adevărul este că, și-n ziua de astăzi, sunt multe situații în care nu se uită nimeni la tine dacă nu dai și tu o atenție, ca omu'. Vina este și a celor care dau și tot așa: se formează un lanț vicios din care cu greu vom ieși... vreodată. Numai că, din păcate, de pe urma acestui "tic" iată că profită infractorii.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hai sictir
0
0
suge pulicica, mai ales fetitele.
4
6
intrebatil pe Iohannis cata spaga a dat pentru 6 case..
7
6
Nu numai ca suntem o natie de spagari, dar suntem si o natie de hoti si delatori! Unde ai mai vazut ca o natie sa devina la comanda si din prorie initiativa turnatoare- denuntatoare-delatoare? O natie proasta, de care mi-e scarba si care a fost intotdeauna subjugata! Capul plecat sabia nu-l taie sau daca iti da o palma intoarce si celalalt obraz sunt doua din vorbele de duh ale unui popor de mamaligari! Degeaba inaintasii nostri au fost viteji si au aparat neamul asta daca noi am ales sa fim hoti si nenorociti si mai grav vanzatiri de neam si tara!
8
4
dc nu se aplica un sistem de bruiaj al tel mobile in penitenciare ?- deoarece detinutii dau spaga la gardieni sa le aduca telefoane , apoi se fac perchezitii si le confisca , o sursa nesecata de venit pt sistemul penitenciar - care vrea sa vb acasa exista tel fix acolo
11
1
Replica, articol,ziaristi de zero BANI !!!
8
7
intre aia cu "metoda Accidentul", unde - prin inselaciune - incearca sa ciupeasca niste bani si fituica "Replica" care - tot prin inselaciune - incearca sa ciupeasca niste bani prin "metoda santaj de presa Dan Diaconescu" incearca sa ciupeasca niste bani de la Carrefour si alte societati comerciale. Amaratilor!
14
3
de la basescu el este cel mai mare spagar apoi institutiile de combaterehotiei si spagi se stie : portocale cucuvele si alte amante puse pe functii.....
9
4
Tun imobiliararca psd. Ce ne mira .
7
7

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369