REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Surprizele de la BEC: Maria Stavrositu şi Dumitru Bădrăgan, candidaturi respinse

Surprizele de la BEC: Maria Stavrositu şi Dumitru Bădrăgan, candidaturi respinse

Replica API 3 aprilie 2014 | 00:00 739

Vadim şi Diaconu pierd avionul către Bruxelles

Vadim şi Diaconu pierd avionul către Bruxelles

Lista oficială a partidelor sau independenţilor care s-au înscris în cursa pentru alegerile europarlamentare a fost publicată de Biroul Electoral Central. Surprizele sunt colosale, dacă ne gândim că nume cu greutate ale politicii autohtone vor vedea alegerile "la televizor". Printre aceştia, se numără Corneliu Vadim Tudor, fostul deputat Maria Stavrositu sau chiar Partidul Ecologist Român, condus de constănţeanul Dumitru Bădrăgan.

Contactat de "Replica" de Constanţa, Bădrăgan se întreabă de ce o proporţie covârşitoare a respingelor se reflectă doar în partidele extraparlamentare, cele parlamentare fiind admise. De altfel, liderul PER îşi păstrează calmul şi optimismul şi susţine că, până pe 10 aprilie a.c., contestaţiile vor atrage de la sine şi veşti bune. "Am văzut că au respins mai multe, nu doar PER, ci şi Partidul Verde, Noua Republică şi pe Vadim cu PRM. Păcat, ce să vă spun, aşteptăm şi noi motivarea să vedem cum se justifică BEC. Motivarea nu o ştim, am auzit că şi doamna Stavrositu nu avea nu ştiu ce declaraţie. Rămâne să ne întrebăm: de ce toate partidele extraparlamentare au fost respinse? Numai cele parlamentare au rămas. Mai există căi de atac, contestaţie la Tribunal şi apoi la Curtea de Apel. Până pe 10 aprilie a.c. se soluţionează toate contestaţiile. Motivarea BEC ar trebui publicată mâine, acum nu mai era nimeni, am înţeles că de la ora 17.00 au plecat", a declarat Bădrăgan, pentru "Replica". Pe de altă parte, liderul partidului Noua Republică, Mihail Neamţu, a luat foc! Noua Republică aşteaptă, la rândul său, motivarea BEC privind respingerea, iar Neamţu îşi exprimă convingerea că în anunţul de miercuri al BEC se ascunde mocirla politizată, care a acaparat România: "E mai uşor în România să plagiezi ca premier, să faci o fermă de porci zburători, să furi sute de mii de voturi, să cumperi milioane de găleţi, decât să faci un partid curat, de la zero, să joci cartea dreptăţii şi să fii de partea bună a istoriei", a declarat Neamţu. Iată lista completă a partidelor acceptate la europarlamentare: Alianţa PSD-UNPR-PC, PNL, UDMR, PDL; Admitere parţială PNCŢD (poziţia a 3-a de pe listă a fost invalidată pentru că Maria Stavrositu nu a depus declaraţia privind colaborarea/ necolaborarea cu Securitatea), PMP, PPDD, Forţa Civică. Iată lista candidaturilor respinse: Mircea Diaconu, Toader Adrian, Liga Dănuţ, PRM, Alianţa Naţională a Agricultorilor, Partidul Verde, Partidul Noua Republică, Partidul Dreptăţii Sociale, PER, PAS.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614