REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Te urci beat la volan? Ai putea rămâne fără maşină!

Te urci beat la volan? Ai putea rămâne fără maşină!

Replica API 7 decembrie 2016 | 00:00 350

Proiect de lege. Ce părere au constănţenii

Proiect de lege. Ce părere au constănţenii

Parlamentarii, îngrijoraţi de numărul mare al accidentelor de circulaţie produse din cauza consumului de alcool vor să iniţieze o lege prin care şoferii care conduc băuţi să fie aspru sancţionaţi. Aceştia au de gând să iniţieze o lege prin care cei care conduc sub influenţa alcoolului să fie foarte dur sancţionaţi, nu doar cu amendă sau cu suspendarea dreptului de a mai conduce o perioadă de timp, ci chiar cu confiscarea autovehiculului.

„În momentul în care un cetăţean primeşte dreptul de a conduce autovehicule, adică permisul de conducere, acesta va da o declaraţie pe propria răspundere, în care va spune clar că, dacă va fi prins băut la volan, este de acord să i se confişte maşina. Sunt prea mulţi teribilişti pe şosele, pe care nu-i deranjează o amendă sau faptul că rămân o perioadă fără permis. Îl iau înapoi, fac aceleaşi tâmpenii. Trebuie o măsură mai dură. Cred că dacă îi laşi fără maşină vor resimţi consencinţele faptelor sale”, spun surse parlamentare pentru un ziar naţional. Şoferii vor putea răscumpăra autovehiculul de la organele statului, la un preţ stabilit, care nu va fi deloc mic. Astfel, chiar dacă îşi vor răscumpăra maşina, cei prinşi băuţi vor rămâne şi fără permis de conducere pe diferite perioade de timp, cea mai mică fiind un an.

Iată ce spun şoferii constănţenii

Vestea că parlamentarii vor să iniţieze o lege prin care şoferii care conduc băuţi să fie aspru sancţionaţi, mai exact să li se confişte maşina, a creat vâlvă în rândul şoferilor din Constanţa. Aşa cum era de aşteptat, unii susţin că această idee este o tâmpenie, în timp ce alţii cred că este o idee bună.

„Mi se pare absurd. Ce treabă are bunul omului cu alcoolemia din sânge? Dacă mă prinde beată la volan, îmi ia permisul, iar în acest timp se poate folosi altcineva de maşină”, a declarat Maria. De aceeaşi părere este şi Andreea, care susţine că această iniţiativă este o porcărie. „Este o tâmpenie. Cum să îmi confişte maşina pentru că ma prinde beată la volan? De ce nu dau amenzi mai mari sau nu ştiu altceva, dar nu să îţi ia maşina”, spune Andreea. Cu toate acestea sunt şi şoferii care cred că această iniţiativă este bună.

„Mi se pare o idee excelentă. Poate aşa majoritatea persoanelor inconştiente care se urcă la volan sub influenţa băuturilor alcoolice, se vor gândi de două ori înainte să facă treaba asta şi nu vor mai fi atât de multe accidente şi atât de multe decese ale unor oameni nevinovaţi”, a declarat Cristiana. Şi Darius crede că idea este una bună. „Eu cred că idea este foarte bună. Dacă nu îi speri pe oameni şi nu bagi frica în ei mereu vor face ce vor. Adică dacă e cum e acum, adică îţi ia carnetul şi îţi dă amendă, nu o să se resolve nimic. Persoana respectivă se mai mai urca beată de câte ori are chef şi ar putea provoca o tragedie. De aceea consider că iniţiativa este una foarte bună”, a spus Darius.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218