REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Trotuarele, transformate din nou în expoziţie de maşini scoase la vânzare

Trotuarele, transformate din nou în expoziţie de maşini scoase la vânzare

Replica API 14 noiembrie 2016 | 00:00 302

Curg amenzile!

Curg amenzile!

Trotuarele municipiului Constanţa s-au transformat în parcuri auto! Unii constănţeni par că nu se tem de nimic, legea fiind pentru ei un aspect mai puţin impotant. Dacă luăm la pas oraşul putem observa că trotuarele s-au transformat în expoziţii de maşini, în scopul vânzării. Aşa arată şi parcarea din faţa sediului Direcţiei Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa. Aici, DIN NOU, zeci de maşini aşteaptă să fie cumpărate!

Constănţenii îşi asumă riscuri, lucru destul de evident! Şi în ziua de astăzi vedem parcate pe trotuarele municipiului Constanţa maşini parcă “uitate de lume” ce aşteaptă să fie cumpărate. Pe majoritatea din ele se află în geam un afiş sugestiv pe care scrie: „DE VÂNZARE”. Cam aşa arată şi „parcarea” din faţa sediului Direcţiei Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa. Zeci de maşini aşteaptă liniştite să fie cumpărate. Prin ploaie, soare sau furtună, acestea zac cuminţi pe trotuarul de pe Şoseaua Mangaliei. În data de 7 noiembrie a.c.,un constănţean a sesizat Poliţia Locală pe pagina sa în legătură cu maşinile parcate şi puse spre vânzare în faţa sediului DSVSA.

„Pe Şoseaua Mangaliei, în porţiunea cuprinsă între Direcţia Sanitar Veterinară Constanţa şi podul ce duce spre bulevardul Aurel Vlaicu, întreaga parcare este ocupată de autoturisme ce sunt oferite spre vânzare. Mai mult chiar, trotuarul staţiei de autobuz din zonă şi spaţiul verde sunt ocupate de aceste maşini care sunt oferite spre vanzare”, a declarat, deranjat de această situaţie, Răzvan Dumitrescu. Deşi ridicarea maşinilor parcate neregulamentar a fost interzisă în municipiul Constanţa, şoferii care au afişe de vânzare postate în geamurile maşinilor parcate pe stradă sau pe trotuare pot fi amendaţi.

Asta pentru că cei care vor să îşi vândă maşinile nu au voie pe spaţiul public, ci doar în târgurile auto sau în parcări plătite. Astfel, şoferii care nu au locuri de parcare, dar îşi lasă maşinile pe domeniul public şi au în geam afişe de vânzare vor fi amendaţi de Poliţia Locală Constanţa, conform HCL 184/2013. Cei care practică acest lucru riscă o amendă între 400 şi 800 lei pentru persoanele fizice, şi 500-1000 lei pentru persoanele juridice.

Potrivit reprezentanților Poliției Locale Constanța, în ultimele 3 luni de zile, cuprinzând perioada august-noiembrie, nu au existat sancțiuni contravenționale în acest sens. În urma sesizării, Poliția Locală Constanța a aplicat vineri, 11 noiembrie a.c., 29 de înștiințări privind HCL 184/2013, referitoare la mașinile expuse la vânzare pe drumurile publice din municipiul Constanța. Astfel, potrivit reprezentanților Poliției Locale Constanța, proprietarii autoturismelor staționate neregulamentar în fața sediului DSVSA Constanța, situat pe șoseaua Mangaliei, urmează să fie sancționați conform legii. Au fost efectuate fotografii, urmând să se facă identificarea proprietarilor vehiculelor.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367