REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Un turist venit în Mamaia a rămas fără 3.000 de euro: hoţii l-au "lucrat" cu telecomanda de bruiaj

Un turist venit în Mamaia a rămas fără 3.000 de euro: hoţii l-au "lucrat" cu telecomanda de bruiaj

Replica API 19 iulie 2014 | 00:00 688

Portierele, "păcălite" cu dispozitive electronice

Portierele, "păcălite" cu dispozitive electronice

Metoda de furt din autoturisme prin bruiaj loveşte şi pe litoral. Un turist aflat în Mamaia Nord s-a trezit că-i lipsesc din maşină sume importante de bani, iar autoturismul avea uşile deschise, acesta fiind sigur că le-a închis. La scurt timp, oamenii legii i-au depistat pe făptaşi, care aveau autovehiculul burduşit cu telecomenzi de bruiaj. Însă, menţionăm că această metodă a fost folosită şi în trecut în Constanţa, victimă fiind şi preşedintele Organizaţiei PMP Constanţa, Claudiu Iorga Palaz.

Un turist aflat în Mamaia a avut parte de o surpriză de proporţii. La data de 17 iulie a.c., ora 19.00, la sediul Biroului de Poliţie pentru Staţiunea Mamaia s-a prezentat bărbatul, în vârstă de 34 de ani, din municipiul Bucureşti, care a sesizat faptul că, şi-a găsit autovehiculul de teren, ce se afla parcat în zona de nord a staţiunii, dezasigurat, iar din interior reclamă lipsa unei sume de bani. Demarând cu operativitate investigaţiile, poliţiştii formaţiunii Investigaţii Criminale din staţiune au reuşit în scurt timp de la sesizare, depistarea şi identificarea a doi bărbaţi, cu vârste de 35 de ani, respectiv 40 de ani, ambii din judeţul Arad, bănuiţi de comiterea faptei. În autovehiculul cu care cei doi se deplasau, au fost descoperite 3 dispozitive electronice, pe care aceştia le foloseau pentru a bruia sistemele de asigurare ale altor autovehicule. În urma cercetărilor şi activităţilor procedurale desfăşurate, s-a stabilit că bănuiţii au sustras, din autovehiculul mai sus menţionat, sumele de 10.000 de lei şi 1.500 de euro, prejudiciu recuperat în totalitate. "Se continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând a fi făcute propuneri legale prin unitatea de parchet competentă", au spus reprezentanţii IPJ Constanţa.

Reamintim că un astfel de caz s-a mai petrecut şi la data de 8.04.2013, când Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a sesizat Judecătoria Constanţa cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii A. Taner, de 22 de ani, din Dobromir şi S. Levent, de 31 de ani, din Constanţa, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. În fapt, s-a reţinut în sarcina inculpatului A.Taner că, împreună cu inculpatul S. Levent, care asigura zona pentru a nu fi surprinşi, în ziua de 5.04.2013, în jurul orelor 17.00, prin folosirea fără drept a unei chei mincinoase, o telecomandă de bruiaj al sistemului de închidere al autoturismului, a sustras dintr-un autoturism parcat pe strada Ştefan Mihăileanu, aparţinând părţii vătămate S.M., un laptop marca e-machine, cauzând un prejudiciu în valoare de 3.200 lei. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare. Conform oamenilor legii, telecomanda de bruiaj ar fi una construită artizanal şi folosită în timp ce proprietarul execută manevra de închidere a autoturismului. În realitate, dispozitivul de bruiaj blochează orice acţiune, iar portierele rămân neasigurate. Dar nu sunt singurele cazuri, victimă căzând şi Claudiu Iorga Palaz în august 2013.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614