REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
12.4° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

4 hectare de teren, din zona de SUD a CONSTANȚEI, transformate în PARC. CUM va arăta!

4 hectare de teren, din zona de SUD a CONSTANȚEI, transformate în PARC. CUM va arăta!

Replica API 5 ianuarie 2022 | 00:16 10000

Primarul Constanței, Vergil Chițac, prezintă proiectul unui nou spațiu verde, pe care primăria îl construiește în zona de sud a orașului, între Șoseaua Mangaliei și cartierul Veterani. Vorbim de o suprafață de 4 hectare, rămasă nevalorificată, care va fi transformată în parc. ”Sunt încântat să anunț că am finalizat etapa de temă de proiectare și studiile de teren (geotehnic și topografic). Urmează proiectarea și, ulterior, execuția, care sperăm să fie demarată în luna septembrie”, spune Chițac.

”Având în vedere că majoritatea parcurilor din Constanța se regăsesc în centru și în zona de nord-est a orașului, considerăm că apariția unui nou spațiu verde în proximitatea cartierului Veterani este de foarte bun augur.

Noul parc urmează să fie amenajat, dotat și utilat conform tuturor necesităților: spații de recreere, alei, locuri de odihnă, terenuri de joacă, iluminat public, zone pentru practicarea sportului în aer liber și altele asemenea. În plus, pregătim zone verzi pentru lectură în aer liber și un spațiu cultural de tip cinematograf/teatru/amfiteatru și luăm în calcul și posibilitatea inserării de spații acoperite și închise (structuri ușoare) cu rol de adăpostire a funcțiunilor culturale sau de comerț-servicii.

Construirea de noi parcuri și de noi suprafețe verzi reprezintă una dintre prioritățile mandatului meu. În acest moment, după cum știți, pe lângă parcul din zona Veterani, mai avem în lucru proiecte similare pentru două noi mari parcuri construite de la zero în zona DN 3C - Tomis Plus și în zona Bd. Tomis, pe malul lacului”, a spus Chițac.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Comentatorii pe tema acestui articol sunt o rusine a orasului.
0
3
acest jeg de primar a dovedit cat minte cu nerusinare , acum vine cu un tupeu nesimtit ca el fac marele parc . pai ma nesimtitule tu nu ai facut in acest oras nimic bun de cand esti pus acolo . ai facut pardon pentru gasca lui Comanescu ...
7
0
nu se vede biserica in pozele alea
5
0
minciuni , numai minciuni partid de hoti pnl , vorbe goale
14
0
parcul de langa gradinita Mugurel si blocul K11 cand il terminati?
9
0
Poate face ceva si cu parcul de la Far ca arata jalnic...daca are idee ce inseamna parc...
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272