REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 22 Mai 2024
Anul XX Nr. 6737
12.5° Constanța Miercuri, 22 Mai 2024 Anul XX Nr. 6737
 

Biserica de pe bulevardul Tomis cu stâlp în acoperiș va fi mutată! Video

Biserica de pe bulevardul Tomis cu stâlp în acoperiș va fi mutată! Video

Mirela PASCAL 1 mai 2024 | 00:00 4278

Biserica „Sfântul Haralambie”, din Constanța, rămâne unica biserică din România… prin care trece un stâlp de iluminat. Cu toate că încă din 20 iunie 2014 s-a constatat că lăcașul este construit fără autorizație, și s-a dispus aducerea terenului la starea inițială, și la această dată biserica ,,străjuiește” încă bulevardul Tomis. Iată că, în viitorul foarte apropiat, aceasta va dispărea. Primarul Constanței, Vergil Chițac a ajuns la o înțelegere cu reprezentanții Arhiepiscopiei, urmând ca lăcașul de cult să fie relocat. 

Biserica de pe bulevardul Tomis cu stalp in acoperis va fi mutata! VideoBiserica „Sfântul Haralambie”

Una dintre cele mai controversate clădiri din Constanța pare să-și fi găsit rezolvarea. Lucrările la Biserica „Sfântul Haralambie”, din Constanța, au început la 1 iulie 2010, pe un teren care nu aparține Arhiepiscopiei Tomisului, ci domeniului public. Cu toate că încă din anul 2014, în urma controlului efectuat de polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplină în Construcții și Afișaj Stradal, s-a constatat executarea de lucrări de construcții fără a deține autorizație de construire, nimeni nu a reușit să oprească construirea acestei biserici. Ca o paranteză, precizăm că în anul 2019, preotul Ciprian Stanca, parohul bisericii, a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control.

Biserica de pe bulevardul Tomis cu stalp in acoperis va fi mutata! Video

Au trecut trei ani de atunci, iar construcția se află în aceeași zonă, cu același stâlp care trece prin acoperișul construcției. Vergil Chițac, primarul Constanței, a declarat, pentru Replica, că s-a găsit o soluție, urmând ca imobilul să fie relocat pe Badea Cârțan.

Biserica de pe bulevardul Tomis cu stalp in acoperis va fi mutata! VideoVergil Chițac

Am discutat cu o delegație a Arhiepiscopiei luni, pe tema aceasta. Biserica de la OMV... am aprobat în Consiliul Local un PUZ pentru Badea Cârțan, unde a fost o clădire a SPIT, pe care am dezafectat-o. Prin urmare, va dispărea biserica de la OMV și se va reconstrui pe Badea Cârțan. Am prevăzut în PUZ funcțiunea de lăcaș de cult, altfel nu puteam să dăm autorizația“, a declarat Chițac.

Se caută soluții și pentru biserica de la Macul Roșu

De asemenea, și pentru biserica de la Macul Roșu, construită pe trotuar, tot pe bulevardul Tomis se caută soluții. Deși face obiectul unei acțiuni în instanță între Arhiepiscopie și Primăria Constanța, Chițac spune că, dacă se va găsi teren, se va reloca. 

Biserica de pe bulevardul Tomis cu stalp in acoperis va fi mutata! Video

Biserica de la Macul Roșu... e în instanță, a fost contestată demolarea. Dar, suntem de bună credință, căutăm o soluție în zonă, un teren, pentru această biserică. Dacă vom găsi bine, dacă nu, iarăși bine. Dar biserica de acolo va dispărea. Așteptăm să se pronunțe și instanța de judecată“, a conchis Chițac.

Video:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar o biserică în parcarea primăriei nu se poate ?
0
0
Ce pervers...
0
0
Ce scuipa unii pe aici in credinta neamului si in Dumnezeu. Cand ve-ti avea nevoie tot la Biserica o sa mergeti sa il rugati pe Domnul sa va fie bine, asa ca degeaba injurati pe aici sub pseudonime, Dumnezeu ne vede si ne cunoaste pe toti...
1
4
freaking nonsense
3
3
Biserica din parcul Garii , cea care ii poarta numele lui Mazare cand va fi gata ? Pe vremea cand s-a slujit sfintirea locului . IPS a zis ca va fi vea mai inalta biserica din oras . asa sa fie ? Cautati in arhiva si vedeti ce s-a promis . Azi dupa circa 15 ani . este in acelasi stadiu . Nu se aude ?
4
0
am cazut si mi-am rupt (|)
2
0
care ne sfideaza de 10 si arata ce coaaie mari are escrocul ips si chiar si dupa 10 ani i se fac favoruri si compromisuri si i se face cadou un teren din domeniul public adica al nostru al tuturor autoritati corupte si incompetente si legislatie facuta cu kkurul de infractorii si analfabetii din parlament rupti de realitatile din tara
9
2
Preotii de la Biserica Sf Haralambie au amenajat si o cantina pentru nevoiasi. Voi ati dat cuiva un colt de paine?! La Spitalul Judetean…apropos, pt domnul/dna de mai jos, m-au trimis acasa cu peritonita, dupa ei nu aveam nimic, medici satui de bani… Bunul Dumnezeu m-a salvat si mi-a luminat mintea sa merg in alta parte, la privat. Rudele mele au gasit atunci usa bisericii… A fost o lectie pt toti. Revenind la biserici, nu, nu vor fi niciodata prea multe. Veti afla voi ca nimic nu e fara Dumnezeu si slujitorii lui. Ma uit si vad aici anti-crestini, atei si oameni rataciti de la dreapta credinra, care e ortodoxia. Va veni ziua cand va veti lamuri singuri si veti avea nevoie si voi de preot si ajutor divin. Si tu, Chitac!
3
10
Pai demolati spitalul judetean, grajdul ala insalubru, si puneti biserica acolo. Nu va mai trebuie tratamente, mergeti direct la cimitir. Neamurile voastre vor da bani la popime sa va chiraie pe drumul catre locul cu verdeata. Hotii astia cu sutana n-ar fi capatat atata tupeu daca prostovanii inapoiati nu le-ar fi dat apa la moara.
10
3
Prea multe biserici?! Dar cand aveti vreun necaz sau vreo boala si tot asa… il gasiti pe Dumnezeu si biserica. Doar atunci. Pacat. Nu e loc de biserici… Dumnezeu sa ne ierte! Si pe cei care iau asemenea decizii. Ca nu stiu ce fac.
5
8
demolata direct si asa sunt muuult prea multe in oras!
11
3
Termina ca fagadau, pe locul trei, nimeni nu mai voteaza pnl, partidul hotilor.
11
3
prea multe biserici,mai faceti si spitale gradinite scoli .
16
2
Au iesit coruptii de la PSD, si oligofrenii de la AUR sa- s**a de paulă pe Chitac
7
2
Toate bisericile sa fie relocate in Mamaia Nord , sa fie demolate toate " lacasele de droguri " asa zisele locuri de distractii la maxim, dealtfel fiind constructiile Diavolului pentru ca tinerii sa se drogheze, sa bea pana nu mai pot si sa faca accidente mortale cu bolizii lor de lux oferite de mama si tata-hotii de meserie ! Vergile ai mare grija de lipsa ta de respect fata de bunul Dumnezeu, biserice sunt Casa Domnului, ai grija ce demolezi pentru ca intr-o zi cu mult Soare te vei trezi urgent la garsoniera cu usa-n tavan, ca drept " rasplata " pentru faptele tale de " vitejie ".
6
9
Banditul de Mazăre a făcut Institutul de Marină, dar n-a navigat nici măcar o secundă. Cum nu a reușit să ajungă Comandant de Cursă Lungă, a montat la intrarea în oraș niște șalupe. Acum a venit Chițac ditamai amiralul și nu e de nasul lui acele șalupe. Cred că o să monteze niște mineraliere de 165.000 tdw. După grad și mărimea vaporului. Dacă Chițac câștigă încă un mandat la primărie și astupă toate gropile și șanțurile din oraș eu îl propun pentru gradul de MAREȘAL, să avem și noi cu ce ne lăuda.
11
2
Badea Cartan este o uliță strâmtă cu trotuare inguste.Prin mutatea bisericii in noua locatie ,daca se va construi si o casă mortuară ,acolo vor fi parcate masini in mod permanent iar oamenii care locuiesc in cartier vor ajunge cu greu acasă .Peste drum este biserica sf Ioachim si Ana lacas de cult care satisface toate nevoile religioase ale credinciosilor din cartier. In loc sa facem creșe pt copii sau azile pt batrani facem biserici una langa alta pt ca neamurile lui Teodosie sa aiba locuri de munca banoase .Cand Dumnezeu a vazut preotii din Constanta in haine inchise la culoare i-a intrebat de ce nu poarta haine poleite cu aur ,aceștia i-au raspuns ca nu au de unde .Atunci Dumnezeu le-a zis cum nu aveti de unde,de la saraci.
19
3
Mișto asta cu relocatul pe Badea Cartan. Vor fi două biserici pe o rază de 50 de metri.
17
1
Biserica de la Macul Rosu v a fi relocata in locul vaporasului. A semnat deja muistu actele. Chiar r*****a a avut articol. A batut palma cu T*o. Deci in loc sa fii intampinat de un simbol al orasului la fiecare intrare hop o biserica. MINCINOSULE.
22
1
Multe trebuie demolate din parcuri. trotuare ,parcări , spații verzi . Sunt doar spații de colectare bani . Cine este credincios se poate ruga oriunde Cu acești bani se puteau construi școli și spitale
30
3
E suspecta intarzierea deciziei instantei cu privire la daramarea bisericutei. S-au ocupat locurile in instante, deci nu mai poate fi invocat volumul mare de lucru.
18
0
Cum ? ii darimati bisericuta lui STANCUTA ? acestui escroc nenorocit lacom , Are un domeniu hotelier in tara ,in Piatra Neamt de concureaza cu Theodosie la Dorna Arini , niste hoti blestemati ! Sa nu mai auzim de el , are si servicii complete , jigodia ! Fura de rupe si pacaleste enoriasii !Huo
26
1
Băi amiral făcut la apelul bocancilor la Cotroceni,ce solutii să mai cauti?Există o decizie a instantei o executi.Spune că trebuie demolata si terenul adus la stare initiala, asta teebuie facut.Daca Arhiepiscopia nu vrea sa plateasca ,atunci o faci pe banii primariei si mergi in instanta sa-ti recuperezi banii. Băi nene, atât timp cât tu ai ajuns in instantă cu ei ,pierdere de timp& bani ( banii contribuabilului nu din buzunarul lui Chițac), nu ai ce să negociezi. Cu impostorul de Tomitan, nici Patriarhia nu mai negociază.Tomitanul putinist a devenit plumb in picioarele BOR, un om problemă ptr biserică si oraș. PS. Dacă ai ajuns să negociezi inseamnă ca stai fff.p***t in sondaje si vrei să iei votul savetelor bisericoase care sunt indrumate sa voteze cu Cupșa& AUR.Rău ai ajuns băi amiral de popotă
26
4
bisericile sa se faca SRL uri sa se privatizeze...sa fie fiecare cu biserica ma sii
24
1
In urmă cu 14 zile , in presa locală , apărea știrea că dom amiral mută biserica de la Macul Roșu in locul vaporului la intrarea dinspre Ovidiu.Știrea părea credibilă deoarece lumea știe că amiralul are o fixație cu desfințarea ambarcațiunilor din intrările Constanței.
18
2
Dragule pot sa spun asa.Dupa alegerile aste la nimeni nu ii ve i lipsi.Multi abia de te mai suporta.Esti EXECRABIL,inginfat ,plin de ifose si si peste asta din cale afară de inocent.Scuza ma ca am fost dureros de sincer.
30
5

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515