REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
12.6° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

7 sfaturi pentru fericire și sănătate

7 sfaturi pentru fericire și sănătate

Replica API 15 februarie 2021 | 00:00 864

Dacă ne întreabă cineva ce ne dorim, toți vom spune cu siguranță sănătate și fericire. Însă puterea de a le obține nu stă doar în destin, ci și în acțiunile noastre de zi cu zi.

Te trezești într-o zi că ești în fața oglinzii și că nu te mai recunoști. Pantalonii sunt prea strâmți, cearcănele sunt prezente și ai părul cărunt. Te simți obosit sau stresat și realizezi că treci peste zi cu ajutorul cafelei.

Acel pahar de vin a devenit un obicei și nu lux. În capul listei, o noapte întreagă de somn este ceva la ce visezi.

Ce s-a întâmplat de ai ajuns la acest punct? Acest punct este stilul tău de viață. Prioritare sunt alte lucruri, iar tu eșți la sfârșitul listei. Copiii, soția, soțul, carieră, casă sunt în topul listei. Ceea ce trebuie să faci pentru a te aduce pe ține “mai aproape de ține” este să-ți reevaluezi viață, scopul pentru care trăiești, să-ți înfrunți frică și să pășești pe un teritoriu necunoscut.

Prin această analiză simplă, o să descoperi că ai un nou vis. Acela de a-ți schimbă viață, acela de a fi mai fericit, mai sănătos și de a-i ajută pe alții să facă același lucru. Iată ce pași cred că ai putea să faci pentru a te îndrepta către aceste schimbări!

Pasul 1. Sinceritatea este cea mai bună alegere!

Acest pas pare a fi cel mai greu, dar este cel mai important. Trebuie să-ți răspunzi la întrebare cu sinceritate! Eșți fericit? FII SINCER!

Pasul 2. Fă o listă și verific-o de 2 ori!

Spre exemplu:

• Să slăbesc.

• Să reduc stresul.

• Îmi urăsc job-ul și am nevoie de unul nou.

• Vreau să-mi petrec mai mult timp cu copiii.

• Vreau să am parte de mai multă distracție.

Acum că ai lista, verific-o de două ori și prioritizează.

Pasul 3. Prioritizarea

Cea mai bună metodă de a prioritiza este să analizezi care dintre cele 5 puncte de pe lista ta le afectează pe celelalte. Este o metodă excelență pentru a descoperi ceea ce trebuie să faci, scrie doc.ro.

Pasul 4. Îmbrățișează frica! Se numește curaj!

Ești pe punctul de a face o schimbare pentru mai bine. Poți suferi un eșec în ceea ce-ți propui că scop final, dar oare este cu adevărat eșec? Eșecul este, evident, o consecință a unei acțiuni. Spre exemplu: vrei să slăbești 15 kg în două luni și ai reușit să “topești” doar 8 kg. Este acesta un eșec sau este începutul unei schimbări. Nu vei află niciodată dacă nu vei avea curajul să încerci!

Pasul 5. Pe locuri, fiți gata, start!

Trebuie să faci pași mici și să-ți oferi recompensă pentru fiecare reușită. Ieși în oraș la restaurant, mergi la un film, fă un masaj, în esență, fă tot ceea ce te face să te simți mai bine. Funcționează!

Pasul 6. Nu trebuie să fii perfect!

Perfecțiunea nu există. Elimina presiunea de a încerca să fii perfect. Acceptă felul cum eșți și încearcă să scoți la suprafață ceea ce este mai bun din ține. Da, există cea mai bună varianta a TA.

Pasul 7. Reflexia ta din oglindă arată o persoană fericită!

Privești în oglindă și te vezi pe ține: același fir de par alb, dar cearcănele au dispărut, hainele parcă stau altfel, încrederea se vede pe chipul tău, eșți fericit. Fiecare pas atins este o piesă din dominoul spre fericire și sănătate. Meriți răsplată perseverenței tale! După tot ce ai făcut până acum, trebuie să fii mândru de ține.

Când te implici în activități fizice, acestea te fac mai fericit, spun studiile

Potrivit unui nou studiu publicat în "Journal of Happiness Studies", frecvența și nivelul activității tale fizice au un efect direct și asupra fericirii tale, așa cum o resimți tu. Asta înseamnă că dacă te implici în mai multe activități fizice și le dedici mai mult timp (cum ar fi mersul alert, alergarea, ridicatul greutăților, etc.), acestea ar putea să îți "crească" nivelul de fericire. Studiul citat a constatat că oamenii care au activitate fizică o dată pe săptămâna au de 1,4 ori mai multe șanse de a fi fericiți, în comparație cu cei care nu fac nicio activitate fizică.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272