REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

A avut GRIJĂ de un VÂRSTNIC, după care MOȘTENITORII au acuzat-o de ÎNȘELĂCIUNE!

A avut GRIJĂ de un VÂRSTNIC, după care MOȘTENITORII au acuzat-o de ÎNȘELĂCIUNE!

Replica API 1 noiembrie 2019 | 00:00 381

A extras din cont BANI

A extras din cont BANI

sursa foto: shutterstock.com

O femeie din județul Constanța a fost trimisă în judecată pentru înșelăciune, dosarul fiind înregistrat la Judecătoria Constanța, pe 12.03.2019. Este vorba despre faptul că a îngrijit un vârstnic până când acesta a decedat. În timpul vieții, bărbatul îi făcuse împuternicire pe contrul bancar, spunându-i că sunt acolo bani depuși pentru înmormântare. Fără să cunoască faptul, după cum au decis magistrații, că împuternicirea nu mai este valabilă după deces, ea a scos suma respectivă, pe care a folosit-o la cheltuielile aferente înmormântării, fapt ce i-a supărat pe moștenitori.

Totul a pornit când un vârstnic din Eforie a încheiat cu Elisabeta C. un contract de vânzare-cumpărare cu clauză de întreținere și abitație viageră având ca obiect un imobil situat în Eforie Nord, pentru care ea a achitat suma de 19.000 lei și s-a obligat să presteze întreținerea vârstnicului pe tot restul vieții. Conform mențiunilor exprese din contract, ea și-a asumat obligația de a suporta cheltuielile privind înmormântarea și pomenirea după obiceiul locului. Anterior decesului, dar ulterior încheierii contractului de vânzare-cumpărare cu clauză de întreținere și abitație viageră, același vârstnic a constituit un depozit pentru suma de 35.000 lei la o bancă, având menționată la clauza de împuternicire pe cea care-i purta de grijă. Cu toate acestea, așa cum rezultă din ordinul de retragere, deși titularul de cont decedase, inculpata a retras din contul acestuia suma de 35.000 lei.

Însă, instanța, analizând probele administrate în cursul urmăririi penale și pe parcursul cercetării judecătorești, a constatat că fapta în concret săvârșită nu întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de înșelăciune, neputându-se reține ca fiind întrunit elementul material al infracțiunii constând în inducerea în eroare: ”În speță, întregul material probator administrat în cauză conduce la concluzia că inculpata nu a cunoscut faptul că efectele clauzei de împuternicire se produs numai pe timpul vieții, acest aspect nefiindu-i comunicat de către angajații băncii. Inculpata a recunoscut faptul că a retras suma de bani de la bancă fără a înștiința lucrătorii despre decesul titularului, însă a precizat că nu a fost întrebată și nu avea cunoștință de faptul că trebuie să informeze banca despre acest aspect”. Cele declarate de inculpată sunt confirmate și de un martor, care a precizat că procedura de la acea dată nu prevedea ca să ia o declarație împuternicitului cu privire la titularul de cont, aspect ce a fost inserat în procedură la un moment ulterior, de unde rezultă că, într-adevăr, inculpata nu a fost întrebată dacă titularul de cont este în viață. Totodată, un vecin al defunctului a declarat în fața instanței că l-a auzit chiar el când i-a spus inculpatei că a lăsat în cont suma de 35.000 de lei pentru înmormântare, dorind ca ea să retragă banii și să se ocupe de cele necesare, ceea ce a și făcut. Astfel că, magistrații Judecătoriei Constanța au achitat-o. Procurorii au depus apel, care se va judeca pe 10.12.2019.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dupa deces toti si-aduc aminte de cel dus si vor cite ceva prin orce mijloace ---In timpul vietii nu daunici un telefon macar ----jeguri de oameni !
2
0
Javrele care pretind ca sunt patroni de tv sau de presa sunt cele vinovate de tot ce se intampla rau in tara.In 29 ani,in loc sa faca o presa echidistanta,constructiva, nepartinitoare,au aratat poporului doar infractori,evazionisti,drogati, curve.Acum ne miram de ce oamenii nu cunosc codul penal si codul civil si il incalca fara sa realizeze ca au comis o infractiune?Daca iti pare atat de rau de femeie,de ce nu faci sesizari peste sesizari presei sa nu se mai ocupe zilnic de curul lui dragusanca si de politicieni,caci nu avem ce invata de la asemenea specimene,ci sa se ocupe de educatia civica
5
0
care are impresia ca este procuror? Publicati numele bestiei! Cum poate haitui un om care a facut un bine?...
6
1
S -au gasit procurori ce decizie sa atace,acolo unde statul este tepuit de milioane nu sunt chiar atat de legisti. Ma prostilor voi nu vedeti ca pe rude nu le-au interesat de om nici dupa moarte,au lasat o femeie straina de familia lor sa se ocupe de toate dupa care au dat-o in judecata pentru ca nici ea nici batranul nu au cunoscut legea tot asa de bine ca un avocat.
10
0
Mostenitorii daca nu au avut grija de tatal, unchiul sau bunicul lor, ce pretentie mai au ? Nu le este rusine ?
11
0
Procurorii cunosc legea sau sunt tendentiosi?
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218