REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.8° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.8° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

A MINȚIT în fața judecătorilor și apoi NU a RESPECTAT MĂSURILE! 'Îmi era teamă de familia INCULPATULUI'

A MINȚIT în fața judecătorilor și apoi NU a RESPECTAT MĂSURILE! 'Îmi era teamă de familia INCULPATULUI'

Replica API 11 ianuarie 2020 | 00:00 299

Acum a ajuns după gratii

Acum a ajuns după gratii

Polițiștii din cadrul Secției 5, la data de 9 ianuarie a.c., au depistat o femeie, de 33 de ani, din Constanța, pe numele căreia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 6 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă.

Femeia a fost escortată și introdusă în Penitenciarul Poarta Albă. Aceasta fusese condamnată, alături de soțul său, la o pedeapsă cu suspendare, însă nu a respectat măsurile impuse, astfel că i-a fost revocată suspendarea. ”Admite sesizarea formulată de Serviciul de Probaţiune Constanţa. În baza art.96 alin.(1) Cod penal rap.la art.583 alin.(1) Cod proc.penală dispune revocarea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei de 6 luni închisoare aplicată condamnatei Ș.M., prin sentinţa penală nr. 412/06.05.2019 pronunţată de Judecătoria Constanţa în dosarul nr.33315/212/2018, rămasă definitivă la data de 06.05.2019 prin neapelare. Dispune executarea în regim de detenţie a pedepsei”, potrivit minutei judecătorești. Femeia a fost trimisă în judecată, alături de soțul său, pentru mărturie mincinoasă. Fapta a fost comisă într-un dosar mai vechi, în care au fost audiați în calitate de martori. Mai exact, în fața polițiștilor, femeia a declarat că soțul ei a fost agresat de o persoană, care i-a și furat niște bunuri, bărbatul declarând la fel, însă, în fața instanței și-au schimbat declarațiile, precizând că nu a existat nici o agresiune, iar bărbatul i-a dat bunurile de bună voie respectivului. Atunci, procurorul s-a autosesizat și a declanșat cercetările pentru mărturie mincinoasă. Audiați în dosarul în care au devenit inculpați, au recunoscut că nu au spus adevărul în fața instanței, menționând că se temeau de familia celui pe care îl acuzau. Ambii au fost condamnați cu suspendare, însă, cum femeia nu a respectat măsurile impuse, a ajuns la închisoare, acolo unde va sta 6 luni.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Orice martor din tara asta ar trebui sa beneficieze de protective. Normal ca enorm de multe infractiuni nu sunt din start raportate,tocmai de frica razbunarii din partea faptasilor,mai protejati de lege si procedure decat victimele. Din martor poti ajunge lejer o victim si mai prejudiciata decat prima victim. Ca martor poti fi si ucis,sub zambetul tembel al procurorilor idioti,caci se vede limpede ca doar o infima parte din ei sunt cu adevarat pregatiti pentru meseria aia. Oamenilor le este frica de procurori si de interlopi la fel,pentru cei normali nu prea exista decat speranta sa nu-i vada.
3
0
Daca problema s-a rezolvat amiabil, procurorul nu trebuia sa intervina! Sa se impuna pedeapsa cu moartea pentru genul acesta de procurori! Sistemul actual afecteaza dezvoltarea si evolutia societatii romanesti! Trebuie modificat in profunzime!
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212