REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Schimbarea la față a scheletului din Portul Tomis. În iulie, lucrările ar trebui să fie gata. Video

Schimbarea la față a scheletului din Portul Tomis. În iulie, lucrările ar trebui să fie gata. Video

Georgiana BOGLEA 6 mai 2024 | 00:00 10332

Toți locuitorii Constanței cunosc istoria blocului din Portul Tomis, imobil la care s-au început lucrările acum mai bine de două decenii, dar nici în prezent nu este terminat. Firma care deține scheletul, Astera Consulting SRL, a reînceput lucrările pentru a duce la final proiectul. Oare...peste câți ani va fi gata?!

Schimbarea la fata a scheletului din Portul Tomis. in iulie, lucrarile ar trebui sa fie gata. Videoblocul în construcție din Portul Tomis 

Oricine tranzitează Portul Tomis și merge spre plaja Modern a observat imensa clădire care zace neterminată de mulți ani. Constănțenii, dar și turiștii care vizitează litoralul deopotrivă, s-au obișnuit cu peisajul dezolant al edificiului lăsat, la un moment dat, în paragină.

Schimbarea la fata a scheletului din Portul Tomis. in iulie, lucrarile ar trebui sa fie gata. Videoblocul în construcție din portul Tomis 

Firma care deține construcția, Astera Consulting SRL, a început de curând lucrările în urma autorizației de construire obținute în anul 2019, și prelungită în 2022. Interesant este faptul că termenul limită de finalizare este iulie 2024, adică vara aceasta. Cu alte cuvinte, în plin sezon, constructorii vor trage să termine mastodontul...dar oare îl vor termina?!

Clădirea a fost subiectul mai multor controverse de-a lungul timpului

Reamintim că imobilul a fost, mult timp, în centrul unui scandal de proporții, fiind lăsat de izbeliște din 2006, de investitorul italian de atunci. Primarul municipiului Constanța, Radu Mazăre, spunea, în anul 2012, că investitorul nu a mai fost lăsat de soție să bage bani în proiect și astfel a vândut clădirea. Proiectul a fost preluat de o companie turcească și una din Cipru. În 2013, firma a avut o tentativă de continuare a lucrărilor, însă a eșuat, proiectul fiind, din nou abandonat. În urmă cu câțiva ani, a fost vândut, ajungând în proprietatea Astera Consulting, care promite să ducă mai departe proiectul început în urmă cu aproape 20 de ani. Numai că, două asociații au deschis acțiune în instanță, solicitând anularea PUZ ului și a autorizației de construire care permit construcția imobilului. Au pierdut, pe fond, însă ulterior, au câștigat procesul.

Schimbarea la fata a scheletului din Portul Tomis. in iulie, lucrarile ar trebui sa fie gata. VideoBlocul în construcție din portul Tomis 

Apartamentele, scoase la vânzare... cel mai scump-un milion de euro

Între timp, societatea se asigură că va avea și clienți, așa că și-a scos la vânzare apartamentele. Și nu-s deloc ieftine: aproape un milion de euro.

Revenind la Astera Consulting, societatea a fost controlată, inițial, de Sorin Strutinsky și Nicușor Constantinescu. Astăzi este deținută de AZ Primus Holdings LTD, cu o cotă de 50% și Rico Imobiliare, cu 50 %. Administrator este Nadir Bactali.

Făgădău, trimis în judecată pentru subevaluarea terenului pe care s-a ridicat clădirea

Fostul primar al Constanței, Decebal Făgădău, a fost trimis în judecată, de DNA Constanța, la finele anului 2020. Este vorba despre trei terenuri vândute ilegal, la prețuri derizorii, și fără licitație publică, pe vremea când era viceprimar cu atribuții de primar, către firma controlată Astera Consulting.

Schimbarea la fata a scheletului din Portul Tomis. in iulie, lucrarile ar trebui sa fie gata. VideoDecebal Făgădău

Prin aceste demersuri, Făgădău, și ceilalți inculpați din dosar, ar fi produs patrimoniului municipiului Constanța un prejudiciu în valoare de 133.688 euro, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru cumpărători. Fostul primar a fost achitat, în prezent judecându-se apelul.

VIDEO:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
constructie deschisa din beton armat care a stat zeci de ani sub influenta anotimpurilor si a aerului sarat, trebuia expertizata la sange. Sa nu auzim de probleme in viitor.
0
0
Fărădelegile construcții din Portul Tomis încep mai de mult încă din anii 90.Nume mari din politica r*mânească ar trebui sa între în pușcării... Dar sunt protejați în continuare. Suntem un stat eșuat. Urat.
2
0
Proprietar acolo e strutinsky fugit in Italia SI UN t***r sluga a lui strutinsky. Nu o sa termine in veci pt ca nu au bani. Se fac ca il termina ca altfel erau obligati sa il demoleze. Asa VA ramane pt vecie
8
0
Florin Mihtoi un slugoi!
0
0
Ne vedem pe 10 Iunie. Pana atunci, te pupa tati.
4
0
ESCU and SERGIU, NEAM DE ZDRENTZE r*****s CERCOPITEC TZYGOINA . MOOYE CU LOPATA
1
1
Cel mai de kăckaat oraș
16
4
Cel mai de k****t oraș din țară
17
4
E tun dat de Mazare. Fagadau e doar bufonul la bufon
30
1
Alta aprobare data de geniul in rau care a fost primar in Constantza Radu Mazare sustzinut de mackedonul Fagadau Decebal,acum chiar daca va fi gata cine v-a dori sa se mute in blocul ala nu shtiu,caci eu nu m-ash duce acolo nici daca ma plateshte cineva,poate mai muta din locuitori din Hanry Coanda alta inventzie marca Radu Mazare sau le asigura locuintze femeilor refugiate din Ukraina.
21
3
O ruina, un jeg, focar de infecție precum orașul si fekalele care l au condus in ultimii 20 ani. Ultimii din tara suntem.. cu piticu ala nenorocit semianalfabet de rusu incapabil sa lege 2 fraze fara sa se bâlbâie sau sa nu faca acordul SB PR, cu debilulu ala amnezic de bosorog șpăgar din eforie acum mai nou cu un țărănoi slugoi pe nume Mitroi. In 4 ani, oradea cj tm bv sb iasi care si asa sunt dezvoltate sinse dezvolta in fiecare ora or sa se pi se pe noi cu bolta! Din locu 19 o sa ajungem cu giurgiu, caras si vaslui.
24
4
Trebuia daramat. Dar Constanta e in mana alogenilor alungati din Grecia
27
6
Aș dori să știu când se va termina cu batjocura față de constănțeni . Plătim taxe și impozite mari dar nimic nu se vede .Foarte mulți afaceriști fac numai măgarii,doar să castige banii ușor.Alesii noștri sunt la cheremul lor.Nu știm pe cine să mai alegem la conducerea orașului.As dori să avem un oraș frumos și curat,fiind așezat lângă mare.Nu știm să profităm de așezarea lui.Sper că pe viitor să mi se împlinească visul.
25
1
Foarte bine, sa il termine odata. Macar sa iasa naibii ceva frumos. Era ca naiba in oras.
11
11
De 20 ani ceva construit ilegal nu se darama...De ce ? Cum se potriveste cu arhitectura zonei...ce limita de etaje e in zona...
25
0
Constanta ,orasul unde hotii sunt achitati de justitia locala !Noroc cu cei dela Bucuresti care mai curata orasul de gastile organizate pentru jaf .Mai sunt multe afaceri ale gastii Mazare & company ce merg inainte
28
1
După ce a stat in ploaie 20 de ani ,și se scufunda ca are pânză freatica . Se afla direct pe apa la fundație ce nebun ar cumpara apartamente acolo ,sau sa termini construcția.
34
1
Se spunea ca fundatia are infiltratii si de aceea s-a oprit constructia. Cine a autorizat acum continuarea lucrarilor, dupa ce scheletul a stat atatia ani neprotejat?
35
0
Cladirea aia a inceput sa se incline pentru ca e construita in apa si pamant de umplutura .
25
1
il aduceti pe strutz la poarta alba. Adevaratul proprietar.
31
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468