REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

A TUNAT şi i-a adunat: mai mulţi minori din Tulcea, infractori de sezon la Constanţa!

A TUNAT şi i-a adunat: mai mulţi minori din Tulcea, infractori de sezon la Constanţa!

Replica API 21 iulie 2018 | 08:52 348

Coordonaţi din umbră: 6 în 2 zile!

Coordonaţi din umbră: 6 în 2 zile!

Sezonul estival atrage la Constanța nu numai turiștii, ci și hoții. Chiar zilele trecute oamenii legii au organizat o conferință de presă prin care au vorbit despre hoții ”sezonieri” și despre modul lor de lucru. Însă, un alt aspect este legat de faptul că, în ultima perioadă, tot mai mulți minori din Tulcea aleg să vină pe litoral pentru a fura. În două zile au fost prinși 6.

Spre exemplu, polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Mamaia, la data de 18 iulie a.c., au identificat în flagrant delict 5 minori, cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani, toți din municipiul Tulcea, județul Tulcea, bănuiți de comiterea faptei. Mai exact, în jurul orei 19:30, polițiștii au surprins doi minori, în timp ce încercau să sustragă bunuri din incinta unei camere de hotel, din stațiunea Mamaia, alți trei fiind prinși în fața hotelului, în timp ce încercau să fugă.

Polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Mamaia continuă cercetările sub aspectul săvârșirii tentativei la infracțiunea de furt calificat, minorii fiind internați în Adăpostul de zi și de noapte pentru Copiii străzii Constanța. Apoi, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție au identificat un minor, în vârstă de 12 ani, din municipiul Tulcea, bănuit de comiterea unui furt.

Acesta, la data de 18 iulie a.c., ar fi sustras telefonul mobil al unei tinere din Constanța, un Iphone, care se afla într-un club (Nobilis) din Satul de Vacanță, din municipiu. A fost prins și predat reprezentanților DGASPC Constanța. În cadrul conferinței mai sus amintită, polițiștii au discutat despre modul de acțiune al infractorilor, precizând că, în general, este vorba de minori întrucât nu au răspundere penală, ei fiind coordonați, din umbră, de persoane majore.

Ciprian Sobaru, ajunctul IPJ Constanța a spus că, prin escaladarea ferestrelor sunt folosiți, în special, minori cu o constituție astenică. La modul de operare cu chei potrivite sau ruperea butucului, acționează, îm general, persoane majore, recidiviste. Prin metoda Împrietenire nu există o categorie bine definită, fiind vorba și de bărbați, dar și de femei.

Este un fenomen care există, nu trebuie să-l ignorăm și nu trebuie să mergem pe principiul: mie nu mi se poate întâmpla. Trebuie să avem grijă de bunurile noastre. Statistic vorbind, la nivelul IPJ, numărul furturilor din locuințe, în primele 6 luni ale anului, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, a scăzut cu 5,6%”, a declarat Ciprian Sobaru, adjunctul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tigani ce tot le ziceti minori
2
0
Daca mai dau jegurile 2 ordonante, nici astea nu vor mai fi infractiuni iar cocalarii cu aspiratii de piloti de curse vor omori linistiti oameni pe strazi...tara frumoasa, pacat ca e locuita..
7
1
Acei minori sunt dirijati de altii majori. Este un fel de scoala profesionala de hoti si de talhari. Cu o bataie zdravana,vor spune cine le sunt ,,profesorii''.
9
0
Moarte lor!!!
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108