REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° ConstanÈ›a Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
19.4° ConstanÈ›a Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

ACCIDENTE în CASCADĂ, în acest weekend, la MARE

ACCIDENTE în CASCADĂ, în acest weekend, la MARE

Replica API 17 august 2020 | 00:00 1753

România se află pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește clasamentul țărilor cu cea mai mare rată de mortalitate în urma accidentelor rutiere, înregistrând 96 de decese la milionul de locuitori. La sfârșit de săptămână, nu mai puțin de 11 accidente rutiere au fost semnalate de ISU Dobrogea, pe raza municipiului Constanța. Printre victime s-au numărat pietoni, motocicliști, dar și șoferii care nu au respectat regulile de circulație și au ajuns să-și pună viața în pericol. În urma accidentelor, s-a constatat vătămarea corporală a 18 persoane și un deces.

Șoferul a fugit de la fața locului

Un bărbat de 25 de ani, care nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, a condus un autoturism pe DJ 226, sâmbătă, 15 august, dinspre localitatea Lumina către orașul Năvodari. Ajungând la intersecția cu strada Taberei, de tip sens giratoriu, din cauza nepăstrării distanței de siguranță, a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 41 de ani. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a celui de-al doilea conducător auto și a pasagerei aflată în dreapta, o femeie de 41 de ani. După producerea accidentului rutier, primul conducător auto a părăsit locul faptei fără încuviințarea organelor de poliție, abandonând autoturismul la fața locului. Acesta a fost identificat de polițiștii rutieri, ulterior, iar în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Au scăpat ca prin urechile acului

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină pe raza județului pentru a acorda primul ajutor mai multor victime rezultate în urma accidentelor rutiere. Între localitățile Ciocârlia și Lanurile a avut loc un accident rutier între două autovehicule, soldat cu o victimă conștientă, cooperantă și neîncarcerată, iar în Satul de Vacanță a avut loc un accident produs de un autoturism și soldat cu o victimă, pieton, conștientă și cooperantă. Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină și între Venus și Neptun, acolo unde a avut loc un accident rutier în care două autovehicule au fost implicate, două persoane fiind rănite.

Victima unui accident rutier a fost și o persoană aflată într-o căruță ce se deplasa pe drumul DC 58, din fericire persoana căzută din atelaj a fost rănită ușor. Un alt accident a avut loc și pe autostrada A2. 4 autovehicule au intrat în coliziune la kilometrul 210, direcția către Constanța. Accidentul s-a soldat cu o victimă conștientă și cooperantă.

Un accident s-a petrecut și la intersecția DN2A CU DJ223, în zona Hanul Morii, acolo unde a avut loc un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme și care s-a soldat cu 2 victime conștiente.

Victime au fost și motocicliștii

Pe raza localității 23 August a avut loc un accident în care a fost implicată o motocicletă, din fericire conducătorul acesteia nu a fost rănit grav. Un accident în care au fost implicate un autovehicul și o motocicletă a avut loc și pe A2, la kilometrul 208, pe sensul de mers București Constanța.

Accidentul s-a soldat cu două victime conștiente. Cu un motociclist rănit ușor s-a soldat și un accident rutier petrecut în Mangalia, pe strada Şoseaua Constanţei, în sensul giratoriu.

Accident rutier grav, pe Lăpușneanu

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitaţi să intervină pe bulevardul Lăpuşneanu, acolo unde a avut loc un accident rutier grav. Un bărbat de 59 de ani a condus un autoturism pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, iar la un moment dat a surprins și accidentat grav un bărbat de 85 de ani care s-a angajat în traversarea străzii neregulamentar, prin loc nepermis, din stânga conducătorului auto. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală gravă a pietonului.

O șoferiță a ajuns cu mașina pe câmp

Cadrele medicale au fost solicitate să intervină și la Tortomanu, acolo unde a avut loc un accident rutier. O femeie de 35 de ani a condus un autoturism pe DJ 224, dinspre municipiul Medgidia către localitatea Tortoman și, ajungând la km. 2+600 de metri, pe fondul neadaptării vitezei într-o curbă la stânga, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a părăsit partea carosabilă, oprindu-se pe câmp.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătoarei auto, precum și a pasagerilor din autoturism (minoră de 9 ani, minor de 10 ani și bărbat de 35 de ani).

Accidente grave au avut loc și pe șoselele din țară

Trei adulți și un bebeluș și-au pierdut viața și alte 13 persoane au fost rănite, ca urmare a mai multor accidente produse în Ialomița. Militarii au acționat pentru sablare carosabilului și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiului la locurile unde s-au petrecut accidentele.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pt. Vicod. Cei cu Opel sunt mult in urma cretinilor cu BMW. Ca ei sunt cretini mai noi, nu au coarne ca sunt Boi eMWisti
0
0
Prostani cu OPEL
2
0
taranii habar n.au de prioritate in sens giratoriu.Nici foarte multi instructori,mai ales din cta,mangalia.Daca dai carnet la toti taranii,aia te omoara!
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272