REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

ACCIDENTUL de la Stupina: bărbatul MORT era scafandru militar! Fusese de 3 ori în Afganistan

ACCIDENTUL de la Stupina: bărbatul MORT era scafandru militar! Fusese de 3 ori în Afganistan

Replica API 2 februarie 2019 | 02:04 584

Sfârșit crunt pentru un bărbat în vârstă de 41 de ani! A scăpat cu viață din 3 misiuni în Afganistan, însă moartea l-a ”așteptat” într-o curbă periculoasă. O manevră greșită într-o la intrare în localitatea Stupina dinspre Crucea, i-a fost fatală vineri, 1 februarie, lui Octavian Costel Plopeanu, soț și tată. Se întorcea din concediu, de la părinții săi care locuiesc în Brăila, și venea acasă, la Constanța. Lucra în cadrul Grupului Naval de Forțe pentru Operații Speciale și a participat la trei operațiuni în Afganistan.

”Un militar de la Grupul Naval de Forțe pentru Operații Speciale care se afla în concediu de odihnă, în timp ce se deplasa cu autoturismul proprietate personală, pe drumul național DN 2A, la ieșirea din localitatea Stupina, și-a pierdut viața într-un accident. Cauzele și împrejurările producerii accidentului sunt cercetate la fața locului de către organele competente. Maistrul militar Octavian Plopeanu avea 41 de ani, era absolvent al Școlii de Maiștri Militari de Marină „Amiral Ioan Murgescu”, promoția 2004 și era încadrat la Divizionul 164 Forțe Navale pentru Operații Speciale din anul 2007. A executat trei misiuni în TO Afganistan, era căsătorit și avea un copil. Conducerea Statului Major al Forțelor Navale își exprimă regretul pentru pierderea unui profesionist al Forțelor Navale pentru Operații Speciale și este alături de familia îndoliată”, au transmis reprezentanții Forțelor Navale Constanța.

Reamintim că, un accident rutier a avut loc în dimineața zilei de vineri, 1 februarie a.c., în jurul orei 7.45, la intrare în localitatea Stupina dinspre localitatea Crucea. Două autoturisme marca Opel, respectiv Toyota, au fost implicate. În urma evenimentului rutier, o persoană a rămas încarcerată. La fața locului s-a deplasat un echipaj Saj B2 dar și pompierii militari pentru a scote victima încarcerată. Polițiștii rutieri au declanșat cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a petrecut nefericitul eveniment. Potrivit polițiștilor, un bărbat de 41 de ani (n.red. scafandrul militar) a condus un autoturism pe DN 2A, dinspre Hârșova către Constanța și, ajungând la km 150, într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga, a pierdut controlul direcției catre stânga, a pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat in coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 61 de ani. În urma impactului a rezultat decesul la fața locului a conducătorului auto de 41 de ani și vamatarea corporală ușoară a celui de-al doilea conducător auto si a unei femei, pasageră în al doilea autoturism, de 58 de ani.

M.P., L.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe comentatorii prostani o sa va trimitem fortat in teatrele de operatii si o sa va dam si pusti de lemn,doar sa vrem ca de putut putem agaricilor!
0
0
A ramas singurica, dar cate zeci de milioane primeste acum fiindca sotul ei a fost erou? Astia daca mor calcati de carutze, sunt declarati eroi.
0
3
Foarte bine! Un tortionar si ucigas psihopat mai putin! Stiti cu ce se ocupa FOS mai ales alea antreante de sua si jidania? Cititi manualul de contrainsurgenta editat de U.S. Army SchoolofAmericas si documentati-va ce au facut FOS prin America Centrala si de Sud-fetite decapitate cu drujba, femei insarcinate violate si apoi spintecate cu macetele si copii de 2 ani trantiti cu capul de pietre sau aruncati in aer si taiati cu cutitele-vezi kaibiles, contras etc. Si cand au terminat cu macelul ghici de ce s-au apucat? Asa si astia-ucid in chinuri acolo apoi in RO apar grupari de crima organizata!
2
2
Daca a condus ca ultimul cocalar, cu viteza, nu mai conteaza ce a fost...
2
1
...pacat...pacat...de biata sotie,c-a ramas...singurica..
2
1
Ai dreptate camarade stim si noi cat de greu e in armata in fiecare an pentru 100 de locuri libere vin 40 de candidati dar ce sai faci inventia asta satanica a prostului ala de Zukenberg a deschis gura prostimi asta e inghitim ca si P.S.D.ul cand lea suflat neamtu presedintia
3
2
Si uite asa s-a umplut tara asta de idioti care nu stiu despre ce vorbesc.
5
1
Imi pare rau de bietul fraier. Ma gandesc ca niste suflete pe care le-o fi mierlit prin Afganistan i-au pus niste pile la Marele Comandant.
5
5
S au strans comentatorii pulii care nu au nici 3 clase si si dau cu parerea cam cum este in armata. Mai rasfirati baieti mai rasfirati. Ati terminat programul la cora? Condoleante familiei.
9
5
Nu e rozboi este teatru de operatiuni adica gasesc americani un loc pe pamant asi ia aliati nato si joaca teatru pe bani tuturor mai si mor unii tarile lor ai fac eroi ca sa fie comedia perfecta.
6
0
Astia freaca pula pana la 40 de ani si vor pensii putorile
2
8
Inca un VETERAN DE RAZBOI. Bineintele sare il vor saluta cainii maidanezi cu pi.. pe cruce.
3
9
Si se umplu de bani au salarii de la stat mii de euroi. S-a terminat razboiul, da-tile bani la pensionari. Am muncit toata viata.
2
8
Uite asa mori sau ramai nonorocit pe viata din cauza unui prost care habar nu are sa conduca un cazan pe roti
4
3
Dar eu cred ca fiecare are regulile ei si armata si soseaua le ancalci ai dato in bara poti chiar sa mori sau mai rau sa omori oameni nevinovati dv.ce ziceti.
3
2
Dzeu sa-l ierte !
3
1
O pensie nesimtita mai putin ... Bine ca nu treceam eu si a trecut mosul. A .. ce zic eu 2 pensii mai putin. Adica 20 de alocatii pentru copilasi.
3
16
Dzeu sa-l ierte !--Pacat de tineretea lui Condoleante familiei !
13
2
Este fiindca cand e vorba de plecat nici un militar nu vrea daca nu e era asa nu se laudau ca doar nu sunt farizei.
0
6
E o lauda daca te duci sa lupti pentru americani in Afganistan?
13
5
Nu e vorba de opel prostule a intrat pe contrasens poti sa ai tu ce masina vrei fa la fel si intalnesti un trailler care sofer moare sau esti Serban Huidu ala care a omorat trei si nu a facut nici o zi de puscarie ca el avea jeep.
12
1
Tu crezi ca primesc chiar atat de multi bani in misiuni internationale.....chiar nu,merg acolo pentru ca le place meseria pe care si-au ales-o, cu tot cu riscurile aferente.Condoleante familiei.
11
6
Din 3 razboaie n-a avut bani decat de o gioarsa de opel?
5
16
Sa scapi din 3 misiuni in teatru de razboi si sa mori la Stupina intrand pe contrasens ! Sa ne fereasca DUMNEZEU de vre-un razboi ! Condoleante familiei !
15
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212