REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Acționarul de 95 de ani de la Oil Terminal vrea să-și pună om în Consiliul de Administrație

Acționarul de 95 de ani de la Oil Terminal vrea să-și pună om în Consiliul de Administrație

Replica API 19 martie 2018 | 00:00 291

Între timp, compania a câștigat procesul cu ANAF

Între timp, compania a câștigat procesul cu ANAF

Sebastian Valentin Dumitrescu, bărbatul de 95 de ani care deține un pachet semnificativ de acțiuni la Oil Terminal, vrea să-și numească un reprezentant în Consiliul de Administrație (CA) al companiei. Nonagenarul a adresat în acest sens o întrebare conducerii Oil Terminal, care i-a răspuns pozitiv, astfel încât este de așteptat ca la Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) de pe 4/5 aprilie să fie votat și o persoană care să reprezinte interesele lui Dumitrescu.

”În situația în care subsemnatul înțeleg să-mi exercit dreptul de vot în cadrul Adunării Generale a Acționarilor din data de 04.04.2018, pot să-mi exercit dreptul de vot în sensul numirii unei persoane care deja ocupă poziția de membru în Consiliul de Administrație al Oil Terminal SA, însă care nu se regăsește pe lista scurtă propusă de către Oil Terminal?”- așa sună o primă întrebare adresată de Sebastian Valentin Dumitrescu conducerii companiei de stat constănțene.

”În situația în care subsemnatul înțeleg să-mi exercit dreptul de vot în cadrul Adunării Generale a Acționarilor din data de 04.04.2018, pot să-mi exercit dreptul de vot în sensul propunerii unor terțe persoane care nu sunt membri ai Consiliului de Administrație al Oil Terminal SA și care nici nu se regăsesc pe lista scurtă propusă de Oil Terminal?”- a fost și cea de-a doua întrebare pusă de nonagenar.

Iar răspunsul conducerii companiei a fost în favoarea lui Dumitrescu: ”În calitate de acționar al societății, puteți să vă exercitați dreptul de vot asupra oricărei persoane care se regăsește pe lista de candidați publicată de societate pe adresa sa de web sau puteți propune un alt candidat”. În acest moment, candidează pentru CA-ul companiei doar cei șapte administratori actuali: Toma Bogdan Costreie, Cristian Florin Gheorghe, Aurelian Ovidiu Andrei, Nicolae Cîmpeanu, Ramona Ungur, Paul Cononov și Andrei Ionuț Onofrei.

Reamintim că Sebastian Valentin Dumitrescu deține de aproape un an de zile peste 13% din acțiunile Oil Terminal, fiind al doilea cel mai mare acționar al companiei după statul român. Bărbatul de 95 de ani tranzacționează acțiunile societății constănțene zilnic, vânzând și cumpărând de sute de ori.

În altă ordine de idei, Oil Terminal a anunțat ieri că instanța i-a dat câștig de cauză în lupta cu ANAF, care îi ridicase calitatea de antrepozit fiscal: ”Societatea OIL TERMINAL SA informează cu privire la faptul că prin Hotărârea pronunțată în data de 15.03.2018, Tribunalul Constanța a admis cererea formulată de către Oil Terminal SA și a dispus suspendarea Deciziei nr. 2/21.12.2017 emisă de Agenția Națională de Administrare Fiscală –Direcția Generală Regională a Finanțelor Galați – Comisia pentru autorizarea operatorilor de produse supuse accizelor armonizate, până la pronunțarea instanței de fond.

Hotărârea este executorie, ea poate fi atacată cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Sentința civilă urmează fi redactată și comunicată părților (…) Reamintim că în data de 11.01.2018 Oil Terminal SA a depus o cerere la Tribunalul Constanța prin care a solicitat suspendarea efectelor Deciziei nr. 2/21.12.2017 prin care ANAF- Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați - Comisia pentru Autorizarea Operatorilor de Produse Supuse Accizelor Armonizate a dispus revocarea Autorizației de antrepozit fiscal emisă în data de 22.10.2015, până la pronunțarea instanței de fond. Cererea face obiectul dosarului nr. 166/118/2018, aflat pe rolul Tribunalului Constanta”.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ati merita sa va puna pielea in bat. Managerii astia colorati politic sunt zero. Macar asta, batran sau cum o fi, nu a primit pentru buna purtare 14% din actiuni din partea vreunui partid. Asa ca ati merita sa va trimita de unde ati venit de la paza pribata, spatii verzi samd
0
0
Structurili ati aflat si voi cine e in spatele hodorogului cracanat?
0
1
de ce nu se intelege cu tutuianu horia si stroe felix si sa ii propuna pe caracostea catalin si dragomir cristinel, ca abia asteapta aceasta grupare infractionala sa intre in traficul cu motorina si alte produse cu cifra octanica accizabile.
3
1
Asta ar trebui sa se pregateasca de ultimul drum nu de afaceri...
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108