REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Acțiuni de prevenire ale polițiștilor în trafic și în școli

Acțiuni de prevenire ale polițiștilor în trafic și în școli

Ana Maria LIPAN 3 februarie 2023 | 00:00 652

La data de 1 februarie 2023, polițiști din cadrul Biroului de Analiză și prevenire a Criminalității au desfășurat activități de prevenire a victimizării minorilor, în cadrul Programului Național ”Școala Siguranței Tedy”, la Școala Generală nr. 12 Bogdan Petriceicu-Hașdeu din municipiul Constanța.
Totodată, în cadrul Campaniei Naționale ”Dincolo de Aparențe”, polițiștii au desfășurat activități de prevenire a agresiunilor sexuale comise asupra minorilor, și a consumului și traficului de substanțe interzise în rândul elevilor și cadrelor didactice de la Școala Gimnazială nr. 24 Ion Jalea din municipiul Constanța.

Actiuni de prevenire ale politistilor in trafic si in scoli
De asemenea, în cadrul Campaniei Naționale ”Eroii Internetului”, polițiști din cadrul aceluiași birou au acționat pentru prevenirea infracțiunilor privind criminalitatea informatică, în rândul elevilor Școlii Generale nr. 8 din municipiul Constanța.

La data de 1 februarie 2023, polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară au desfășurat activități informativ-preventive în rândul elevilor Școlii Gimnaziale nr. 10 Mihail Koiciu din municipiul Constanța, Școlii Gimnaziale nr. 24 Ion Jalea din municipiul Constanța, în cadrul Campaniei Locale ”Școală fără bullying”, pentru prevenirea manifestărilor tip bullying în mediul școlar și conștientizarea consecințelor pe care le provoacă astfel de comportamente.
Totodată, în cadrul Proiectului de prevenire a violenței și consumului de substanțe interzise, polițiștii au desfășurat activități preventiv-informative în rândul elevilor Școlii Gimnaziale nr. 24 Ion Jalea din municipiul Constanța.

În aceeași zi, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 3 au desfășurat o acțiune pe linia pe linia prevenirii și combaterii faptelor cu caracter antisocial în zona Autogării.
În urma activităților, polițiștii au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 4.000 de lei, dintre care 17 la OUG 195/2002 și 6 la Legea 61/1991.

La data de 1 februarie 2023, polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia – Biroul Rutier au desfășurat o acțiune pe linia neacordării de prioritate autovehiculelor și pietonilor.
În urma activităților, polițiștii au aplicat 5 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 4.200 de lei, dintre care 2 pentru nerespectarea regimului de viteză și 3 pentru neacordare de prioritate autovehiculelor.
Totodată, polițiștii au reținut, în vederea suspendării, 3 permise de conducere.

La data de 1 februarie 2023, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Mihail Kogălniceanu au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii faptelor cu caracter social și a combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.  
În urma activităților, polițiștii au aplicat 4 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 3.000 de lei, dintre care 1 la Legea 61/1991 și 3 la OUG 195/2002.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Au ieșit stătătorii degeaba pe teren
0
0
ca sa bifeze scriptic ca au facut ceva. Nu fac nimic. Directorii scolilor trebuie sa raporteze la politie orice act de bullyng, cat de mic, sa arate cine l-a savarsit si imprejurarile. Politia trebuie imediat sa aplice prevederile Legii 272/2004 - Drepturile copilului. daca nu se identifica, inregistreaza,notifica parintii si nu se aplica amenzi sau pedepse privative de libertate cazurile de bullying de fapt ifractiuni de amenintare,vatamare corporala vor deveni mai violente si vor escalada pentru ca "copii" infractori nu pot fi opriti altfel decat prin aplicarea legii la prima infractiune fara a se mai acorda iertare. Cazul celui de 15 ani de la Bacau arata unde au ajuns asazisii copii care sunt infractori in toata regula. Militia nu face doi bani.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212