REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Acuzaţii de NEPOTISM la Facultatea de Medicină Constanţa!

Acuzaţii de NEPOTISM la Facultatea de Medicină Constanţa!

Replica API 18 mai 2018 | 13:11 6028

Prof. univ. dr. Mihaela Maria Ghinea

Acuzații grave au fost lansate în mediul online cu privire la concursul pentru asistenți universitari de la Facultatea de Medicină din cadrul Universității „Ovidius” Constanța, disciplina Semiologie medicală I și II. Acuzațiile o vizează pe prof. univ. dr. Mihaela Maria Ghinea, cadru didactic universitar la catedra respectivă, cum că lasă „moștenire” un post universitar unei persoane din anturajul său, mai precis iubitei fiului său. Într-o declarație pentru „Replica de Constanța”, dr. Ghinea subliniază faptul că toate condițiile impuse de lege privind angajarea tinerei doctorițe au fost respectate, ba mai mult, tânăra rezidentă este recomandată de rezultatele notabile obținute până în prezent, inclusiv la Rezidențiatul 2017.

Lumea medicală din Constanța nu este străină de acuzațiile de nepotism, și nu de ieri de azi, ci de ...parcă dintotdeauna! Spuse ba mai pe la colțuri, ba cu tentă de bârfă, fiecare spunând că „astfel de lucruri sunt cunoscute” și „bine împământenite”. Cea mai recentă acuzație de acest gen o vizează pe prof. univ. dr. Mihaela Maria Ghinea, cadru didactic universitar la disciplina de semiologie la Facultatea de Medicină din cadrul Universității „Ovidius” Constanța și semnalează modul, la limita legalității, prin care reputatul cadru didactic i-ar asigura un post de asistent universitar dr. Andreea Georgiana Stoica. „Bârfa” aruncată în spațiul public susține că tânăra doctoriță ar fi nora dr. Ghinea. În fapt, este iubita fiului său.

Post de asistent universitar la Facultatea de Medicină, cu dedicaţie?

Redăm, în rândurile următoare, din acuzațiile care i se aduc dr. Ghinea: „Este bine cunoscută meteahna marilor profesori constănțeni universitari de la Medicina Constanța. Aceea de a-și lăsa moștenire postul. Se întâmplă ca exact cu câțiva ani înainte de pensie, să se nimerească scoaterea la concurs (vorba vine, concurs!) a unor posturi care, deși erau vacante de ani buni, abia acum au fost observate.

Prof. Ghinea de la Disciplina de la Semiologie – anul III Medicina Generală, Facultatea de Medicină, este cel mai recent exemplu de acest fel. În prezent, se află în desfășurare așa zisul concurs pentru care Ghinea lasă moștenire norei ei, un post la Facultatea de Medicină, cu activitate în spital.

Trebuie precizat că nora abia ce a terminat facultatea de câteva luni și e pe cale să ajungă mare asistentă universitară, fără a avea niște calități didactice speciale, fiind doar absolventă a Facultății de Medicină din Constanța și luând rezidențiatul tot pe hematologie, specialitate în care își desfășoară activitatea mama soacră. Concomitent, la aceeași disciplină există oameni care s-au ocupat ani de-a rândul de instruirea studenților, dar pentru care nu au fost scoase posturi la concurs, fiind la plata cu ora, cu toate că ar fi meritat de multă vreme o recunoaștere a activității lor.

Dar, au ghinionul de a se fi născut în România, într-o perioadă înfloritoare din punct de vedere al nepotismului. Ghinea a tras sforule ca exact după ce termină nora facultatea să o poată angaja la disciplina unde ea este profesoară, asigurându-i un loc călduț pentru tot restul vieții, postul de angajat în secție cu jumătate de normă fiind ca și rezolvat la terminarea rezidențiatului. Exact ca într-un sistem mafiot veritabil.

Ghinea este în comisia care o examinează pe nora ei în data de 16 – 17 mai 2018. Posturile sunt scoase la concurs cu dedicație, dar să fie și în comisia de examinare?! Sfidează orice bun simț. Așa e în România. (...) Exemple sunt la tot pasul, Spitalul Județean Constanța este plin de nepotisme care sunt o jignire adusă oamenilor curați, serioși și corecți, care însă nu pot ajunge prea departe din cauza celor promovați pe nedrept.

Punctajul la rezidențiat sau notele bune de la școală (obținute cum?) nu pot fi un criteriu pe baza căruia un student să ajungă asistent universitar la doar câteva luni după terminarea facultății. Asemenea situații, de sfidare a bunului simț și a moralității sunt la tot pasul în Constanța, și în România, profesori ca Ghinea continuă să își facă de cap nestingheriți de cap, să taie și să spânzure pe principiul „cine poate să împarcă de ce să nu împartă după bunul plac”. Oare nu mai există oameni corecți în țara asta? Unde ești tu, Țepeș, să vii și să te ocupi de Ghinea &comp?”.

Cum se prezintă faptele

Faptele se prezintă astfel: pe 24 aprilie a.c., Universitatea „Ovidius” Constanța a făcut publică scoaterea la concurs a 25 de posturi de asistenți universitari și 2 asistenți, dintre care 17 posturi la Facultatea de Medicină, patru dintre acestea la disciplina clinică de Medicină internă, Semiologie medicală I și II. După cum reiese și din documentație, dar și potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții universității, este vorba despre posturi pe o perioadă determinată, de trei ani, timp în care cei care vor obține funcțiile respective vor trebui, anual, să susțină re-examinări prin care să fie reconfirmați pe post.

În urma depunerii dosarelor de candidatură, au primit aviz de legalitate din partea Direcției Juridice a universității, conform listei nr. 175/14.05.2018, pentru posturile de la Facultatea de Medicină, 18 candidați. Pe lista candidaților regăsim și numele dr. Andreea Georgiana Stoica, care este acuzată că primește postul de asistent universitar „moștenire”.

Conform legislației, dar și Metodologiei privind ocuparea posturilor de asistent universitar pe perioadă determinată la Universitatea „Ovidius” Constanța, dr. Stoica îndeplinește condițiile pentru a accede într-un post de asistent universitar: este doctorand la disciplina Anatomie patologică, la prof. univ. dr. Mariana Așchie, și rezidentă anul I, la disciplina Hematologie.

Cât privește comisia de concurs pe disciplina Semiologie medicală, aceasta a fost alcătuită din: Ș.L. dr. Alina Mihaela Stăniguț - președinte, prof. univ. dr. Ioan Tiberiu Tofolean, prof. univ. dr. Mihaela Maria Ghinea – membri, secretar – asist. Univ. dr. Adrian Neluțu Mitroi. Membri supleanți au fost desemnați Ș.L. dr. Alina Doina Nicoară și Ș.L. dr. Bogdan Câmpineanu. Altfel spus, dr. Mihaela Maria Ghinea a făcut parte din comisia care a examinat lucrarea scrisă și interviul susținute de candidați, printre care și dr. Andreea Stoica, prin urmare și semnele de întrebare și acuzațiile apărute.

Dr. Mihaela Ghinea: „Nu este nora mea, nu avem nici un grad de rudenie”

Pe de altă parte, după cum a precizat dr. Ghinea pentru cotidianul „Replica de Constanța”, tânăra doctoriță Andreea Georgiana Stoica este unul dintre medicii de viitor ai Constanței, care a obținut rezultate bune până în prezent. Astfel, dr. Stoica a absolvit Facultatea de Medicină cu o medie peste 9,00, iar la Rezidențiatul din noiembrie 2017, s-a clasat pe a doua poziție dintre cei 240 de studenți din Constanța care au dat rezidențiatul, iar în clasamentul general, pe țară, pe locul 171 din peste 5.000.

Referitor la acuzațiile apărute, dr. Ghinea a mai precizat: „Nu este nora mea, nu avem niciun grad de rudenie, nici de noră, nici de nepoată etc. Dacă ar fi fost ceva măcar la limita legalității, nu s-ar fi găsit un alt cadru didactic universitar care să fie în comisie? Este în anturaj, este prietena fiului meu, dar asta nu înseamnă că a fost favorizată în vreun fel. Fiul meu a mai avut prietene de la Medicină, ce ar fi însemnat asta? Domnișoara respectivă lucrează deja în cadrul universității, la plata cu ora, de când s-a înscris la doctorat. La rezidențiat a obținut rezultate foarte bune, a avut a doua medie pe Constanța, poziția 171 pe țară.

Și la Rezidențiat se merge tot pe nepotism? Ar fi putut alege orice specialitate, a ales hematologie. Nu pot spune că aș fi sfătuit-o să procedeze astfel, probabil i-aș fi spus să aleagă altă specializare! Este o fată extrem de dedicată. Nu provine dintr-o familie înstărită. Este din comuna Peștera, nu este fiica cuiva cu nume cu răsunet, este fiica unei femei care a plecat în Italia să îngrijească bătrâni pentru a putea să o susțină în facultate. Posturile nu au fost scoase la concurs cu dedicație.

Noi am propus, pe Semiologie, scoaterea la concurs a șapte posturi, pentru că ani buni au fost blocate și nu mai avem cu cine lucra. Ministerul ne-a aprobat patru posturi, anunțul a fost publicat în Monitorul Oficial, se puteau înscrie toți cei care îndeplineau condițiile. Am citit și eu textul în care se susțin acele răutăți și se afirmă că ”la aceeași disciplină există oameni care s-au ocupat ani de-a rândul de instruirea studenților, dar pentru care nu au fost scoase posturi la concurs, fiind la plata cu ora, cu toate că ar fi meritat de multă vreme o recunoaștere a activității lor”. Dar cei care lucrează la plata cu ora s-au înscris la concurs! Sunt patru rezidenți, pe hematologie, medicină internă, anatomie patologică, endocrinologie, care lucrează la universitate la plata cu ora și s-au înscris la concurs!

Tânăra aceasta, care a obținut rezultate foarte bune la rezidențiat, s-a înscris pentru un bănuț în plus. În plus, nu și-a găsit un post călduț, cum se susține. Este un post pe perioadă determnatăi și va da concursuri în fiecare an”.

În plus, prof. univ. dr. Ghinea a dat exemplul unei alte doctorițe rezidente pregătite de dânsa, dr. Sevda Memet, care din august anul acesta pleacă la Stanford, la un master, fiind acceptată la una dintre cele mai prestigioase instituții din SUA, Stanford Graduate School of Business. „Probabil și dr. Stoica, după ce va fi școlită, va alege să plece peste hotare. A luat printre primii la rezidențiat, merită să fie în învățământ. Dar aceasta este România în care trăim...”, a mai adăugat dr. Ghinea.

În concluzie, menționăm că toate cele patru persoane care au candidat pentru posturile de asistent universitar la Semiologie, la concursul din perioada 16 – 17 mai a.c. au fost admise. Urmează, însă, perioada de contestații.

Florentina BOZÎNTAN

https://www.replicaonline.ro/medic-rezident-la-spitalul-judetean-constanta-bursier-al-unui-prestigios-program-din-statele-unite-354769/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doamnei Ghinea de la domnisoara Stoica o sa i se traga.Aceasta parvenita a pus ochii pe baiatul profei,baiatul mamiticai si l--a imbro odit.Baiatul,cam pampalau de felul sau a picat repede.Si domnisoara Stoica a inceput sa se afirme profesional.Toate crimele pe care lle-a facut Ghinea vor fi razbunate de actiunile viitoare ale parvenitei Stoica
6
0
Ghinea este o criminala ordinara.O tata care urla si isi ascunde incompetenta printr-o atitudine superioara.La 64de ani isi incepe programul la 7si il termina la 21.Fizic ,este imposibil.Cand sa citeasca,cand sa isi actualizeze cunostiintele.A otravit ,la propriu,pacienti cu tratamente de pe vremea lui Pazvante date dupa ureche,fara a personaliza la nevoile pacientului.Este o criminala,a omorat cu mana ei bolnavi curabili.Se poarta execrabil cu pacientii,cu apartinatorii.Cat despre doctorita Stoica este o parvenita care nu are treaba cu viata,daramite cu medicina.In schimb este meschina,rea.
7
1
faci prezenta in sensul ca sprijini usa sectiei, n ai nicio sansa sa fi preluat de doamna profesor sa fi invatat si tu ceva...chiar nu va duce mintea sa ganditi? si stiti prea bine ca asa este peste in in toate sectiile, daca nu profu nu face instructie cu tine fac rezidentii, instructie in sesul...stiti voi mai bine, nu trebuie sa va explic, se stie cine invata medicina, daca nu ai relatii e musai sa fii amanta unui nenorocit dar daca esti baiat e vai de capul tau, Bucuresti scrie pe tine... Cum naiba sa nu pleci din tara asta plina de ....?
14
0
Nu vad problema sa te duci cu ma-ta in vacanta la 30 ani.. Exista o limita de varsta la care inceteaza aceasta treaba?! Si, nu, eu nu am auzit-o sa il impinga spre medicina. Dar am auzit-o sa zica ca sa NU FACA MEDICINA. Probabil si-a dat seama ca nu e de medicina. Deci un om cu bun-simt in ea. Si prezenta la curs o faca din cand in cand, nu intotdeauna, ceea ce inseamna ca daca pe tine te doare in cur de cursul de semio atunci nici ea nu are motive sa se ingrijoreze sa te treaca la examen.Iti trebuie un anumit soi de xp de viata sa o intelegi,nu o inteleg toti
12
13
Voi astia care o preamariti pe aceasta baba, sa muriti cu ea de gat!
15
0
Citeam prin comentarii cum ca "daca dorea sa comita nepotisme, isi facea fiul doctor" ehe.. povesteste la toate cursurile ca ea il impingea sa faca medicina si nu voia el, nu-l ducea capul. Pleaca cu maica-sa in vacante la aproape 30 de ani.. hahaha Si bineinteles ca facea prezenta la curs! Ca altfel nu venea nici naiba sa auda cum se criza dimineata la ora 8. Si cum nu citea de pe foi?! CITEA slide-urile cu care venea.. asa ca... nu stiu cine pune comentariile astea de doi bani cum ca vai, este extraordinara si fantastica.. ca .. ne am fi dorit sa fie asa!!!
14
1
Daca doamna profesor dorea sa comita nepotisme isi facea fiul doctor si il scotea minim sef de lucrari pana acum.
8
12
Dna profesor face prezenta la curs. Nu mai vindeti gogosi la popor, va rog. V-ati strans aici toti pupincuristii si lingaii dnei profesor sa o laudati. Nu e cazul. Omul acesta este capabil de mult rau.
21
8
Doamna profesor nu cred ca a facut vreodata prezenta la curs in viata ei. Desigur daca tu nu ai dat la cursuri de unde dracu sa stii sau sau fii invatat ceva. Esti un student complexat care probabil si-a ales meseria gresit. Multi rezidenti au terminat la Ghinea si au plecat in afara cu un bagaj de cunostinte de invidiat. Desigur nu toti rezidenti pot face fata la stresul si dificultatea cazurilor de la hemato. Nu oricine poate face hematllogie sa vada atata moarte zilnic. De aceea exista si specialitati de balneo, dermato si altele care nu te solicita asa tare.
5
15
Gagiule ai visat urat noaptea tu cred. Profa nu a facut in viata ei prezenta la cursuri si nici nu o va face. Lumea acolo vine de placere peste 80 de studenti vin de placere. Posteaza te rog un clip audio ca asa sa dam din gura chestii nefondate putem toti. Si in ceea ce priveste familia Memet cred ca ai mancat stricat tare tu. Sari la cap cu dovezi daca tot te bagi in seama. Nu caut sa ma cert cu nimeni dar sunt satul de vorbe in vant.
1
19
esti nebun la cam mai omule, femeia asta Nu INVATAT PE NIMENI NIMIC, faci doar prezenta... da, i a scolit sa plece naibii din Constanta, cine a luat statiul de hemato in Constanta si a blestemat zilele... dupa xx urlete si au luat talpasita, tot spitatul ii stie gura, nu existe rezident sa nu aibe un clib audio, nu mai dureaza mult si vor aparea ragnetele acetei femei, PS, rezidenta care pleca in USA cine nu stie cum a plecat sa taca naibii din gura, sora ei este acolo, umbla cu un amarat batran... care i a aranjat sorei laudate din Cta plecarea in USA, nicio inteligenta extraordinara...
13
4
De ce nu spune nimeni cati studenti a scolit doamna profesor, cati studenti care sub indrumare ei au plecat in strainatate America, Londra italia Franta Germania.. Zeci de studenti a pregatit Doamna Doctor din anul 1 de facultate care acum sunt in prestigioase centre universitare. ne-a indrumat inclusiv pe mine sa plecam din aceasta tara pentru ca nu stim sa respectam doctorii care merita, ne mancam intre noi si nu stim sa ne valorificam. Ceea e si demonstrat in aceste comentarii de toata jena. Va meritati soarta
4
16
Si asta ii doare pe multi, ca medicina se face cu multa dedicatie multe sacrificii. Si ce altceva sa faca si ei decat sa arunce cu rahatsa se agite sa dea din aripi ca gaina fara cap prin curte. Seinghesuie studentii la cursuri la dansa, sala plina stau studentii in picioare si3ore sa ca absoarba orice informatie de medicina si de viata de la dansa care e trecuta prin multe. Pacienti la cabinet de10-15 ani care traiesc datorita ei. Dar voi aveti numaiura si cainie in sulfet. Mare pacat ca a ramas in tara si nu a plecat sa lase Medicala II si sectia de hematologie sa se duca de rapa.
3
13
Multi vorbesc fara sa o cunoasca macar pe domana profesor si nici pe domnisoara rezident. Aberati ca ar fi incompetente si au castigat posturile pe pile. Dati un search pe google si luati CV-ul doamnei Dr. Ghinea. Rasfoiti-l si inghititi in sec. Multi dintre voi si multi doctori nici in trei vieti de aici incoace nu vor realiza ce a realizat dansa pe puterile ei proprii. Majoritatea medicilor si studentilor din SJUC nu au nici o sansa in fata doamnei profesor si a domnisoarei rezidentee daca vine vorba de un concurs examen sau orice testare pentru orice post.
4
14
Si Dr. Tache Traian medic specialist cica, putea foarte bine sa se inscrie la concurs, oricine putea sa se inscrie la concurs, dar daca citesti o carte la doua saptamani si in rest o arzi prin cubluri si pe la cafenele si postezi tot felul de chestii pe facebook cu fete, ce sa faca Dr Tache la examen, o face de cacao aia face. Atat poate el si la nivelul acesta se va opri. Nu poti face medicina de performanta asa. Nu mai mancati aiurea rahat ca le era frica sa se inscrie... le era frica sa se inscrie ca multi studenti sau doctori sunt zero taiat in patru
5
28
Bai fratilor. Unii oameni, daca pot fi numiti asa, comenteaza doar de dragul lumii au cap doar sa nu le ploua in gat. Toata lumea este tare in gura in spatele unei tastaturi si a protectiei anonimatului. Toata lumea comenteaza aberatii cu privire la doamna profesor si la cele doua rezidente dar nimeni nu vine cu vreo dovada sau ceva. Referitor la cei doi medici specialisti care chipurile au fost inlaturati A.B, Anca Belu si T.T Tache Traian, daca tot dam initialele sa dam numele complet, A.B. nu avea dreptul sa se inscrie la concurs deoarece ea nu are post aici in Cta ci in alt oras.
3
10
nu o cunoaste pe dnsoara dar se inchide cu ea in cabinet sa vorbeasca in timp ce ceilalti eezidenti hematologi stau la usa normal ca ele au de pus totul la care cum sa faca doktorat si cum sa intre pe fakultate jigneste rszidentii ii face prostj numai ea e desteapta
17
1
am trimis eu la DNA, au dat seen si atat... e Al Capone a fost mic copil pe langa doamna profesor, e Capo di tutti
8
1
Asta a facut aceasta javraa!!! Ar trebui ca cineva dintrun cadru oficial anticorruptie sa vina sa cercettezse ce sa intamplat!!! Asta e caz depuscarie!!!!!
12
5
la Dermatologie e si mai si: Nicola Gheorghe, iesit la pensie, tine cu dintii de sefia sectiei si si-a adus nora, oficiala, care era medic de familie intr o comuna si a facut-o detmatolog peste noapte si asistent univ. ne mai mira ceva?
9
2
aia 2 sunt niste naivi care au fost pacaliti sa mucneasca ca niste sclavi in schimbul posturilor ... si ghici ce, posturile au fost scoase dar au fost date la...se stie...
11
3
Cine sunt astia 2?? Alte progenituri piloase?? De unde stii tu ca nora si cealalta piloasa sunt paralele??? Poate sunt, dar ce--- ailalti erau mai bunj??? Facultate de kkkt
15
2
Doi medici specialisti A.B. si T.T. internisti au fost inlaturati de doua rezidente Al Capone, preferetele ei... una e de la reumatologie si alta e iubita fiului, baiii, paralele cu functia pe care o detin. Oare de ce cei care v au predat pana acum NU s au inscris la concurs? de ce? vai mama lor daca se inscriau, jar mancau, ti ai drek de studenti Ghinea ce sunteti voi, studentii stiu prea bine magaria facuta, Al Capone si a pus neamurile sa dea mesaje, relax bre, ti ai iesit magaria, institutiile statului au inchis ochii, la puscarie ajungeai in USA
21
3
Doamne Dumnezeule mare! Toti cei care comenteaza aici sunt numai frustrati cu IQ-ul sub limita bunului simt, care n-au reusit sa-si ia examenele nici dupa a 157-a incercare pentru ca nici nu au invatat vreodata in viata lor!
7
16
Surdu traian sper sa moara ma-ta de cancer.
2
8
Acum faceti si reportaj despre mafia de la anatomie. Despre cum ala de la info ia spagi ca sa treaca studentii. Despre cum ala de Farmacologie incearca sa arda studente dispuse sa faca orice pentru nota 5.
22
5
Toata U.O.C. e plina de neamuri. Medicina e pe primul loc, urmeaza celelalte. E o universitate privata, finantata de stat, angajarile si avasarile se fac doar pe pile. Dar caderea libera e vizibila, studenti nu vor mai avea si sa vedem cine pleaca acasa, ca nu vor mai avea bani de salarii.
20
3
Toti decerebratii comenteaza!!!!!!
1
15
Doamna profesor este un om dedicat meseriei si un cadru didactic exceptional. A arunca cu vorbe este simplu atunci cand nu iti tocesti coatele pe mese ani de zile ca mai apoi sa ajuti oameni, ce poate iti vor fi sau nu recunoscatori. Prin aceste jigniri la adresa acesteia consider ca evidentiati doar educatia precara pe care ati dobandit-o in decursul vietii. Frustrarea ar trebui sa fie definitia dumneavoastra, a celor care vorbiti doar ca sa nu taceti. Doamna profesor este un adevarat mentor de la care noi, ca studenti, avem de invatat continuu. In ceea ce o priveste pe domnisoara doctor
9
30
DEPAY pitic porno mic
11
2
Ultimu idiot s-a trezit sa faca mare articol, scris cu curu pe o tema pe care n-a studiat-o, pe ultimu site de can can al curului. Prost sa fie ala care pune botu.
7
17
Personal am numai cuvinte de lauda la adresa doamnei profesor.E de neconceput cum anumite persoane care nu au un minim de pregatire medicala sa arunce cu acuzatii nefondate.Ce stiti voi despre doamna profesor sau despre domisoara rezidenta?Nu aveti nici cea mai mica idee despre toata munca din spatele scenei.Nu aveti idee cata sensibilitate se ascunde in spatele unei masti aparent dure.Nu stiti de cata daruire pentru semeni este capabila doamna profesor.Atat de multi oameni o iubesc, incat toata ura voastra nu o va ajunge niciodata din urma.Halal oameni sunteti! "Nu mor caii cand vor cainii!"
16
23
Teme pe care dumneavoastra le-ati putea aborda consultand un dictionar explicativ. As adauga ca printisorul nu imparte acelasi regat cu tatal acestuia, lucrand in spitale diferite. Canalizati-va coeficientul de inteligenta si informare spre evolutia personala si astfel frustrarile vor disparea direct proportional cu reusitele. Multumesc!
18
7
Cred ca ar fi de bun augur sa va informati putin inainte de-a jigni doar pentru a va hrani frustrarile acumulate cel mai probabil pe parcursul anilor de studentie de-a lungul carora v-ati simtit pus in inferioritate de profesori cu adevarat competenti sau de colegi inzestrati cu ceva mai multa materie cenusie sau seriozitate. Asa ca domnule narator de mana a doua, micul printisor s-a dovedit a fi un student eminent, printre primii in anul lui, lucru concretizat prin nota de la rezidentiat, un absolvent cu care poti purta o discutie demna de mentionat, privitor la diverse teme medicale.
21
17
Taci din gura depay imputat !
20
2
UMF constanta s-a infiintat cu lepadaturile alungate de la alte facultati din tara - vezi Ulmeanu, DImofte si altii. Chiar Bordei, fost decan si rector, a fost alungat din Iasi pt legaturi cu securitatea. La asa fondatori, ce pretentii aveti???Ce, e singurul caz de tata care-si lasa fiului mostenire sectia ? Sau mama care-si angajeaza fiul genial asistent universitar? sunt macar 5 cazuri clare, mergand pana la conducere. Aceasta doctorita macar nu-i este - inca-ruda, deci ar fi relativ corect
19
2
Mie imi place de profa
15
12
Alt pilos este RADU BAZ, fiul doctorului radiolog si profesor universitar mediocru cu acelasi nume, din Constanta. Micul printisor a absolvit facultatea anul trecut si imediat s-a inscris la doctorat pentru ca ii dadea sclipirea excesiva pe din-afara si bineinteles ca lucreaza tot pe aceeasi sectie cu taica-su. Vomit.
19
13
Aceasta individa numita Ghinea tipa la pacienti si studenti si se comporta ca pe mosia ei. Fata aia este pe bune iubita fiului ei si ce coincidenta, si-a ales sa fie subalterna soacrei, si soacra a premiat-o cu un post de cadru universitar. Cum e posibil ca un proaspat absolvent de medicina sa se inscrie imediat la doctorat si sa fie pe repede inainte cadru universitar?! Mi-e sila de gunoaiele astea.
26
5
Am absolvit aceasta facultate si acum sunt medic, pe viitor doctor. Mai du-va-n baschetii mei de mincinosi, sa va avorteze nevestele in criza biliara si sa muriti dracului toti in chinuri cumplite. Cimpanzei care faceti galceava, lasa ca veniti voi odata si odata la spital, sa vedem cu va plangeti la doctorii astia "corupti" sa va salveze. In mortzii mamii voastre, nu meritati nimic
11
25
Oare cei care v au pregatit pana acum erau nepregatiti? De ce a fost singura candidata inscrisa? De ce au fugit toti rezidentii de pe hemato in alte centre? De ce? N ai mai suportat gura javrei care o stie tot spitatul, spala cu tine pe jos canf ajungi sa ti faci stagiul la Al Capone, nici la pyscarie nu mai gasesti asa animala... sa le luati acasa cei care le sustineti, o mucoasa de redidenta, acum ceva luni studenta, a devenit pe bune profesoara? Pe cine mintiti voi ma stundetilor in ghilimele? Ti ai drek de nenorociti... In afara de nora NUare voie NIMENI sa se faca hematolog in Constanta .
19
3
Sa fiti pacient in spital si sa vina medicul la vizita cu gasca de la facultate, te apuca plansul, habar nu au la diagnisticul pe care il ai ce tratament trebuie aplicat conform procedurilor medicale....vai de capul lor dar di de al nostru, mori de mana lor
7
10
Mergeti si puneti cateva intrebari in randul studentilor care au mai deschis si ei o carte, doua in facultatea asta si va asigur ca nu veti auzi decat de bine. Am avut ocazia sa o cunosc si pe domnisoara doctor Stoica si nu am la adresa dumneaei decat cuvinte frumoase! Un om competent si bun. Si nu, nu era doamna profesor langa ea! Veniti, oameni buni, la un curs al doamnei profesor sa vedeti cum sunt salile pline, chiar daca dumneaei nu face prezenta niciodata, sa ascultati un moment sfaturile ascunse in spatele vorbelor... Cine are ochi sa vada, vede! Cine nu, da din gura cand nu trebuie!
19
12
Nu pot sa cred ca au ajuns oameni care nu au absolut nicio cunostinta in domeniul medical sa vorbeasca intr-un asemenea hal despre un profesor universitar foarte capabil, dedicat in totalitate si despre un doctor rezident foarte bine pregatit si muncitor. A luat vreunul de aici contact cu aceste 2 persoane? Doamna profesor este un om de la care am invatat extrem de mult din ce stiu pana in momentul actual, cursurile dumneaei sunt de departe cele mai complete cursuri, care au o sustinere in spate, niciodata nu s-a prezentat in fata noastra citind de pe macar o foaie...
25
12
Oare de ce nu s-a mai inscris nimeni? Noroc cu fiul care isi alege iubitele dintre studentele mamucii !
23
2
lumea a luat atitudine, sa vedem ce zic organele statului
22
1
Draga, doamna PROFESOR Ghinea, ca doctor nu te poti numi. Tratezi pacinetii de parca ar fi niste animale!!!
20
3
Va rog sa va vedeti de treburile voastre. Voi nu stiti cat muncesc eu zilnic, nu stiti cum o fac si in ce conditii. Credeti ca plicurile de la voi ma ajuta? Sunt prea subtiri pentru mine. Daca vreti sa nu mai tip trebuie sa puneti serios in plic si sa taceti cand vorbesc eu. Si uite de-a naibii o sa ies la pensie la 90 de ani si am sa va mananc ficatii pana atunci. Va e rau? Faceti o cura cu fier, daca se poate vechi
37
6
Este foarte adevarat,la Constanta faci facultate pentru o diploma.
17
3
Si pe universitatea ovidius sta agatat un anunt cu ceva despre coruptie. Pis am as pe voi de profesori idioti. Ba sper sa ramaneti tot cu salariile de 1500lei .la romani cum dau de bine si o iau si in cap. Te duci la secretariat,nu mai imbecile care abea vorbesc. Zici ca sunt directoare la Harvard. Sa va trag la muie
19
3
Este doar o baba frustrata si depasita.
26
3
Doamna stanciu preda chimie organica in facultatea ovidius chiar si dupa ce a fost gasita vinovata intr-un dosar in care a luat mita pentru subiectele de admitere ! Cireasa pe tort : fiul doamnei este angajat si el la universitate si nu cred ca pentru competente deosebite
11
3
Nu se va sesiza nimeni. Situatia este cunoscuta. Profesorii fac legea. Citesc la curs de pe carti care in alte centre universitare sunt considerate gresite. Nu exista metodologie de examinare. Isi bat joc de studenti , ii jignesc si vorbesc urat. Au distrus sistemul medical pentru ca sunt incompetenti si distrug si viitorul.
27
1
Ca sa nu existe suspiciuni se putea retrage din comisia de examinare, ca doar nu statea in citiva lei pe care ii primea pentru participare. N-au orientare si le place sa sfideze.Se cred mai destepti decit sint si de aia calca pe bec.
17
0
La doctora asta daca mergi la cabinetul particular si apoi ajungi pe sectie la dumneaiei, nici macar nu te recunoaste de pacient!! Ba mai mult.. Urla si tipa cat o tin plamanii la pacient! Halat doctora! Managerul spitalului nu vede aceste aspecte? Aloooo treziti-va fratilor!!!
20
2
Rusine! Halal profesor! Cum a ajuns profesor? Stie cineva?
22
3
Afara cu ei
16
2
In Constanta, nu exista o facultate de medicina. Aici este o afacere privata, in care examenele se iau pe spagi grase, iar conducerea facultatii este pusa sa apare mizeriile existenta. De aceea este sustinut si Rugina pe postul de Recotor si i sa acorda prelungirea, ca aceasta acoperire a mizeriilor, sa se faca pana la cel mai inalt nivel al universitatii. Sapati mai adanc si o sa descoperiti numai nenorociri la aceasta facultate de renume!
26
7
poate se autosesizeaza institutiile statului sau daca nu poate se depune o plangere penala, zic, ca sa se faca cercetari si sa raspunda daca e cineva vinovat, nu este corect asa?
20
1
Mare Fac. de Medicina mai are si Constanta! Or fi si doctori cu talent de medici dar in general sa fim seriosi, asa o facultate nu poate da decat medici cu pregatire mediocra! Facultati serioase sunt la Cluj, la Timisoara, la Iasi, la Tg. Mures nu la Constanta!
18
18
In mod normal cineva din cadrul facultatii si univeristatii ar trebui sa se autosesizeze.. domnule decan, domnule rector!!! ce se iintamplaa??
21
1
cipaniada medicinala. Va dati seama ce generatii au iesit dupa 2000? Au invatat 0 in facultate si acum urla ca vor salarii mari. Cum sa imi incredintez eu viata acestor oameni? Si cat de proasta sa fie presa sa le cante in struna cu salariile? astia nu merita salarii astronomice. Nu stiu nimic.
21
13
dr.Ghinea-o catastrofa.Ce profesor dr.?Ea nu stie nimic decit sa urle toata ziua si sa-i atraga pe bietii bolnavi fara sansa sa plece la bucuresti sa se trateze,la cabinetul sau de la Flaminda si sa-i omoare incet dar sigur..Ea ca medic nyu stie nimic.Bolnav fiind,dupa o perioada de "tratament" la Ghinea am plecat la Fundeni si mi s-a spus ca si diagnosticul si tratamentulerau gresite.Si ca mine multi constanteni cu care m-am intilnit la Fundeni
37
5
Asta din pacate se intampla in Romania, si nimeni nu reactioneaza. Cu , complicitatea noastra se intampla spetele acestea. Pentru ca toleram, privim in alta parte si ne facem ca nu ne deranjeaza. Astfel, aceste personaje isi fac mendrele. Daca si facultatea de medicina este facultate, sa ma ierte D-zeu. Toate panaramele si moistele ajung studente. Fereasca D-zeu sa ajungi pe mana unui absolvent de medicina din Constanta. De aceea toate drumurile duc la Bucuresti. Treziti-va !
14
13
Aceasta Ghinea face crize daca ii spui doamna doctor, si nu doamna profesor.
33
3
Vreti posturi cu dedicatie, veniti la facultatea de arte. Noul promovat, hop in cinsiliul facultatii imediat sa o ajute pe decana in lupta cu opozitia recalcitranta.
17
1
Problema este ca aceste persoane sunt incompetente. Cum este si dna doctor si alti doctori din spital. Care cred ca ei au construit spotalul, iar atitudinea lor este nesimtita
24
3
ASTA ESTE NIMIC. VENITI LA UMF CRAIOVA SA INVESTIGATI SI VETI CONSTATA NUMAI DINASTII! CE FAC ORGANELE STATULUI CARE AR TREBUI SA VEGHEZE LABINTEGRITATE SI LEGALITATE!?!?
19
2
Asa au intrat ei asa isi baga si copiii. Nimic nou sub soare.
37
2
Oare cei ce meritau acest post dupa multi ani de munca, garzi si cursuri erau mai putin indreptatiti ? Mai ca m-a apucat plansul! Saraca fata! Aveti un tupeu maxim, doamna profesor! Sa va fie rusine! Sper ca decanul sa nu fie parte a acestui aranjament rusinos!
38
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367