REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° ConstanÈ›a Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° ConstanÈ›a Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

ACUZAŢII GRAVE. Lucrările de extindere a clinicii Euromaterna au afectat structura de rezistenţă a blocului situat în spatele unităţii

ACUZAŢII GRAVE. Lucrările de extindere a clinicii Euromaterna au afectat structura de rezistenţă a blocului situat în spatele unităţii

Replica API 31 august 2018 | 00:00 682

Locatarii sunt revoltaţi!

Locatarii sunt revoltaţi!

În urmă cu câțiva ani, patronii clinicii private Euromaterna au demarat procedurile în vederea construirii, pe terenul amplasat pe strada Ştefăniţă Vodă, a unei clădiri cu funcţiunea de servicii medicale, dotată conform standardelor europene, în vederea tratării pacienţilor oncologici din judeţul Constanţa şi vecinătăţi. Pe amplasamentul în suprafaţă de 1471 mp se propune realizarea unei construcţii cu corpuri, un corp de înălţime P+3E şi un corp de clădire cu regim de înălţime parter. Ei bine, în urmă cu un an s-a început construcția la noul centru, spre nefericirea locatarilor blocului BC1, situat în spatele clinicii.

De ce spunem asta? Din cauza utilajelor grele care circulă pe aleea pietonală aferentă blocului, oamenii au început să întâmpine probleme la structura de rezistență a blocului. Mai mult, pereții apartamentelor au suferit crăpături, iar mașinile parcate în zone au fost avariate. Cel puțin așa susține Cristina Chiperi, locatară a blocului mai sus menționat.

Locatarii blocului BC1, situat pe strada Murelor nr.10 au întâmpină grave probleme la structura de rezistență a blocului. Situația datează de aproximativ un an, mai exact de când au început lucrările de extindere a clinicii Euromaterna. Constructorii au organizat șantier pe aleea pietonală, aflat la doar 30 cm distanță de bloc, foarte îngustă, pe aici trecând utilajele și betonierele firmei de construcții. Pereții din apartamente au suferit crăpături, sunt fisuri și la subsolul blocului, dar și la nivel de palier.

Oamenii sunt disperați și caută soluții cât mai urgente! „Cum a fost autorizat accesul catre șantierul Euromaterna să fie din Aleea Murelor nr. 10, în imediata vecinătate a blocului BC1“, se întreabă Cristina Chiperi. Pentru a afla răspuns, constănțeanca a trimis sesizări, pe 29 august a.c., prin Asociația de proprietari nr. 203, atât la Primăria Constanța, cât și la Inspectoratul Județean de Stat în Construcții.

„Din cauza traficului către acest șantier a fost afectată serios, structura de rezistență a blocului, au sărit bucăți din bloc, sunt fisuri la nivel de subsol, unde sunt deja infiltrații de apă, fisuri la nivel de palier, câte 3-4 fisuri pe fiecare palier din cele 11, fisuri în pereții apartamentelor de pe toate etajele“, a declarat, pentru Replica, locatara blocului BC1. „Aleea Murelor este una pietonală, nu în vederea circulației utilajelor grele. Sunt garaje în zonă, iar mașinile din parcare, deși proprietarii lor au plătit locul, nu mai pot parca deoarece a fost organizat șantier. Autoturismele au fost lovite în nenumărate ori de către utilaje, camioane“, a mai declarat Cristian Chiperi.

Contactată telefonic în vederea unui punct devedere, Ionela Halciuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, a declarat că „se vor face verificări și, dacă situația este reală, se va acționa în consecință“. La rândul lor, reprezentanții Inspectoratului de Stat în Construcții spun că singura soluție în vederea rezolvării acestei situație este angajarea, de către Asociația de proprietari, a unui expert, pentru a stabili dacă există daune și care sunt valoarea lor.

„Dacă blocul suferă de pe urma unei construcții, trebuie să te adresezi organelor competente. Adică, locatarii sunt obligați să comande o expertiză în urma căreia se va stabili cine este vinovat de producerea pagubelor. Expertiza, evident, va fi plătită de locatari. Ulterior, locatarii se vor întrenta în instanță pentru a recupera pagubele“, au declarat surse din cadrul ISC Constanța. Inspectorii au anunțat că vor verifica face și ei verificări, în ceea ce privește emiterea autorizației de construire.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa vezi acuma procese si daune ce se vor solicita in instanta, se vor strange toti locatarii din zona
4
0
Daca as avea bani multi , as lua un teren foarte mare si as face un parc , m-am saturat sa tot vad constructii de blocuri , lume noi scadem ca populatie dar construim blocuri , cine le locuieste pe viitor !!!???
4
0
Cine lea permis acestor nesimntiti de la euromaterna sa puna stalpi de fier pe trotuar ? Esti nevoit sa circuli pe sosea din cauza amplasari acestor stalpi pe trotuar . Pe trotuarul de pe Stefanita Voda .
3
3
sunt doar blestemele celor care doresc respectarea spatiului verde sau de sport sau de joaca
0
0
Sunt disperati numa sa construiasca si sa vanda apartament hooo cu blocu puli construit din materiale ieftine unde vedeti teren liber dati spagi si cinstruiti
6
0
desi suntem afectati ca locatari, totusi acestea par a fi afirmatii tendentioase, manipulatorii si neadevarate deoarece intre cele doua clinici nu exista legaturi iar clinica de oncologie nu este o extensie a clinicii de nasteri. chiar daca problema tasarii terenului exista deontologia profesionala jurnalistica obliga la verificari si stabilirea adevarului. de ce nu se pune si problema calitatii construirii blocului afectate sigur sunt si aici probleme. primaria ar trebui sa se implice impreuna ci ISC
6
2
Nu este caz singular
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218