rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 5 aprilie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Prejudiciu în valoare de peste 7 milioane de lei

ACUZAŢII GRAVE! Mai mulți angajați de la ROMATSA și-au decontat ilegal vacanțele, prin intermediul unei agenţii de turism din Constanţa

INCREDIBIL cum s-au „jonglat” banii publici la Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA)! Mai mulți angajați de la ROMATSA și-au decontat ilegal, prin intermediul uneia genţii de turism din Constanţa, concediile psihologice, producând un prejudiciu companiei în valoare de de 7.433.624,00 lei, bani care au fost achitaţi agenţiei care ar fi trebuit să trimită salariaţii în vacanţă. Aceasta din urmă i-a stornat angajaţilor. Constatările au fost făcute de Corpul de Control al Prim Ministrului, în urma unui control realizat în cadrul companiei.

În domeniul de activitate al personalului operativ de dirijare și control al traficului aerian civil a fost emis Decretul-lege nr. 125/1990 privind reglementarea unor drepturi ale personalului de dirijare, control și informare a traficului aerian. Prin intermediul acestui decret, a fost instituită obligația efectuării de către personal a unui concediu suplimentar de odihnă și a unui concediu de recuperare psihologică. Aceste concedii reprezintă o măsură preventivă și de înlăturare a afecțiunilor care se produc ca urmare a exercitării profesiei, cauzate de suprasolicitarea diferitelor organe sau sisteme ale organismului, în procesul de muncă. Conform dispozițiilor, efectuarea concediilor, care sunt gratuite, reprezintă una din măsurile de natură a asigura deplina siguranță a zborurilor. Efectuarea concediului de recuperare psihologică este obligatoriu, fiind efectuat anual într-o stațiune balneoclimaterică. Astfel, ROMATSA are obligaţia de a dispune efectuarea cheltuielilor din patrimoniul său, fără a implica angajarea de cheltuieli pe seama patrimoniului personal al salariaților, asigurând astfel condițiile de efectuare a concediilor de suplimentare de odihnă și de recuperare psihologică de către angajați. Procedura de efectuare a concediilor de recuperare psihologică și a concediilor suplimentare de odihnă se derula în funcție de modalitatea în care se alegea destinația, respectiv printr-o agenție de turism sau direct la unitatea de cazare prestatoare de servicii.

În anul 2014, Corpul de Control al Primului - Ministru a efectuat verificări la ROMATSA, în legătura cu respectarea prevederilor legale referitoare la efectuarea concediului de recuperare psihologică și a concediului suplimentar de odihnă în perioada 2010 - 2013 . Controlul a scos la iveală o serie de nereguli constatate la Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA). În urma analizei documentelor financiare, s-a constatat că, din suma totală de 8.732.386,21 lei achitată de către ROMATSA către agenţia de turism Corado Holiday S.R.L., în baza facturilor fiscale emise, aceasta a prejudiciat patrimoniul ROMATSA cu suma de 7.433.624,00 lei, reprezentând contravaloarea serviciilor neprestate de către societatea din Constanţa, însă achitate de către companie, restituind-o în mod nelegal și nejustificat altor persoane, respectiv salariaţilor care ar fi trebuit să beneficieze de concediile psihologice, în loc să o restituie companiei. În perioada 2011-2013, în baza comenzilor primite, firma a emis către ROMATSA facturi fiscale în valoare totală de 8.732.386,21 lei, din care 2.000.069,51 lei în anul 2011; 3.259.543,54 lei în anul 2012 și 3.472.773,16 lei în anul 2013.

Concluzia Raportului de control al Corpului de Control al Primului - Ministru din data de 01.10.2014 este aceea că societatea nu a prestat serviciile destinate efectuării concediilor de recuperare psihologică și a concediilor suplimentare de odihnă pentru care ROMATSA a efectuat plățile, iar reprezentanții agenției de turism au procedat la stornarea (anularea) facturilor inițial emise și restituirea contravalorii serviciilor neprestate către salariaţii care nu au fost în concediu, nerestituind aceste sume către ROMATSA care le-a achitat.

Serviciului de Investigare a Fraudelor Constanţa, sesizat în acest caz

Pentru clarificarea acestei situații constatate, Corpul de Control al Primului-Ministru a solicitat Serviciului de Investigare a Fraudelor Constanţa să verifice realitatea și legalitatea operațiunilor efectuate de firma în cauză cu privire la comenzile formulate de ROMATSA, identificarea conturilor bancare către care au fost direcționate fondurile restituite, precum și circuitul real al documentelor justificative și al fondurilor transferate, aferente perioadei 2011-2013. Organul de control fiscal a constatat că, deși achitate în integralitate aceste servicii de către ROMATSA, agenţia de turism. nu le-a prestat efectiv, restituind nelegal contravaloarea acestor concedii către salariații Romatsa, după reținerea comisionului de agenție și a TVA-ului aferent comisionului încasat. Din verificarea înscrisurilor solicitate de Corpul de Control al Primului-Ministru de la tur-operatorii prin intermediul cărora societatea a achiziționat servicii aferente efectuării concediilor de recuperare psihologică și a concediilor suplimentare de odihnă, s-a constatat că "reprezentanții pârâtei au intervenit prin contrafacerea numărului de zile de cazare și a numărului persoanelor beneficiare".

Ulterior, voucherul modificat de agenția de turism semnat de reprezentanții societăţii și purtând ștampila Corado Holiday S.R.L. împreună cu factura emisă în consecință erau transmise către ROMATSA, în vederea achitării întregului pachet de servicii turistice destinate efectuării concediilor.

ANAF a intrat pe fir!

Potrivit constatărilor organelor de inspecție fiscală, reținute în procesul-verbal întocmit în cadrul controlului inopinat efectuat de ANAF, facturile emise de în perioada 2011-2013 au fost integral achitate de ROMATSA, neexistând facturi de stornare sau restituiri de fonduri către companie însă, agenţia de turism a procedat, la emiterea unor facturi storno salariaților ROMATSA, beneficiari ai concediilor, și la restituirea sumelor încasate de la ROMATSA direct către aceştia. Societatea nu a informat niciodată ROMATSA despre neprestarea serviciilor aferente efectuării de către salariați a concediilor de recuperare psihologică și despre restituirea sumelor. ANAF, prin Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanţa a constatat faptul că societatea, pentru a da o aparență de legalitate transferului efectuat în conturile bancare personale ale angajaților ROMATSA, a procedat la întocmirea facturilor de stornare pe numele angajaților ROMATSA.

Administratorul societăţii, Olimpia Ţenea, a recunoscut acuzaţiile organelor de control, prin nota explicativă din data de 01.08.2014. Acesta a precizat, potrivit rolii.ro, că temeiul acestor restituiri necomunicate ROMATSA a constat în cereri de restituire adresate telefonic sau pe e-mail societăţii, provenite din partea salariaților ROMATSA beneficiari ai concediilor, prin care furnizau CNP-ul și contul bancar personal, în care urma să se efectueze transferul.

ROMATSA a deschis, astfel, în 2015, o acţiune la Tribunalul Constanţa pentru ca instanţa să dispună obligarea soceităţoii Corado Holiday la plata sumei de 7.433.624,00 lei, reprezentând contravaloarea serviciilor neprestate de către aceasta, dar achitate de către companie. Societatea încearcă să scape basma curată, aruncând vina asupra salariaţilor, precizând în faţa judecătorilor că nu și-a însușit aceste sume fără dreptPlăţile au fost efectuate în raport cu proprii angajați, care au încasat contravaloarea acestor servicii pe care le-au refuzat si nu au rămas in patrimoniul agenției de turism.

În replică, reprezentaţii ROMATSA au relatat că, odată ce salariatul refuza efectuarea concediului suplimentar, societatea avea obligația de a restitui suma direct către Romatsa, dat fiind că raportul juridic s-a născut strict între aceste două entități juridice. Serviciile de intermediere reprezintă în mod concret o obligație pe care agenţia de turismo avea în raport de companie, iar nu de angajații acesteia.

Tribunalul a respins acţiunea companiei, dar şi Curtea de Apel, la recurs. Însă, decizia nua fost definitivă, aşa că, pe 5 iunie ROMATSA a formulat apel,a cesta înregistrându-se pe rolul Curţii de Apel.

Reprezentanţii celor două părţi au fost contactaţi pentru un punct de vedere. Până la închiderea ediţiei, aceştia nu au răspuns solicitării.

Mirela PASCAL

vineri, 7 iunie 20193394
Comentarii

03aeroport kogalniceanu(7 iun 15:32)
la fel se intampla si la aeroportul din kogalniceanu. Toti comandantii si dispecerii din aeroport fac asa. Barcaru stie de ce .
04Ireal(7 iun 15:21)
Sa primesti bani sa mergi in concediu si tu sa ii iei mi se pare pur si simplu de tot kktul.ce neam ce tara ce popor suntem ma? Zi ba ca vrei banii si cu asta basta. Firma aia de turism probabil o companie infintata special pt aceste magarii trebuie radiata in secunda 2 si pusa sa plateasca prejudiciul.cum prejudiciyl nu reprezinta interes pt autoritati probabil se va lasa cu2 3 5 demieri si aia e. Fmm de neam hapsan si ipocrit.
22nae(7 iun 14:47)
hoti,hoti numai hoti,auzi concediul psihologic urmaeza ca statul muiepesde sa deconteze concediul extraterestru si inca o data mai baieti muiepesde
12la fel ca talharii(7 iun 13:55)
furati tot pana nu mai ramane nimik. caractere infecte de vipere
08sifonu(7 iun 12:06)
Artagea Bogdan, directorul aeroportului, merge in vacanta cu amanta pe banii aeroportului, chiar acum este in italia!!
14liniste(7 iun 10:59)
ei sunt la butoane . nu deranjati
05Ocazie de a le lua locul altii(7 iun 10:42)
Astia nu sumt aia de faceau greva si au niste salarii uriase si spuneau ca au contracte de munca beton si nu pot fi dati afara . Uite ocazia ...
27pensionar(7 iun 09:42)
Propun anularea tichetelor de vacanta.A fost pentru campania electorala .N-a mers.
39GIGI(7 iun 08:36)
Isteti baietii, ce sa mai vorbim ! Noi platim taxe si impozite pentru bunastarea lor !
08Kiro(7 iun 08:33)
Bai, romanul e inventiv. Pana si mocangeala o vinde. In loc sa se bucure de o vacanta gratuita el se bucura la bani. Neam de kkt!
011gicu(7 iun 08:06)
de asta nu o sa ne schimbam niciodata. Poate sa revina si Carol 1 la guvernare, daca oamenii sunt cum sunt...doctori, judecatori, controlori de zbor, avocati si procurori...toti sunt lacomi si hrapareti. Nu le mai ajunge pe cand altii abia se chinuie.
16Spalarea pe creier(7 iun 06:13)
Cum de tratati si astfel de subiecte? Astazi nu ne spuneti ce face pasarica lui Dragusanu, nu sunt accidente si tamponari pe toate autostrazile si DN-urile din tara?
mai mult...Replica
5 apr 19:43ReplicaCovid-19: Peste 3000 de sancțiuni, aplicate în județul Constanța

La nivelul județului Constanța, instituțiile abilitate de control fac zi de zi acțiuni de verificare a respectării...920

5 apr 19:05ReplicaSperanțe pentru un tratament anti-COVID. Rafila: Medicamentul din SUA se pare că este eficace. Probabil că în toamnă va fi disponibil1149
5 apr 13:04ReplicaCovid-19: Situația actualizată din România1324
5 apr 19:00ReplicaMinistrul Sănătăţii, la Constanţa: ''Un medic de familie este în stare critică''

Ministrul Sănătății continuă verificările în teritoriu. Nelu Tătaru, ministrul Sănătății se află în...4862

5 apr 18:09ReplicaAlte cinci decese din cauza coronavirusului. Bilanţul a ajuns la 1511480
5 apr 13:55ReplicaUn bărbat a murit după ce a căzut de la etajul 3 al hotelului Malibu3456
5 apr 21:12ReplicaSCANDAL între elevi și profesori la Constanța

Consiliul Județean al Elevilor Constanța reclamă modul în care se desfășoară cursurile online. Ei spun că în...3579

5 apr 09:53ReplicaOrașul în care nu mai există locuri de carantină, așa că românii veniți din străinătate sunt duși și ținuți pe stadion2650
5 apr 08:40ReplicaCând ar putea fi epidemia declarată învinsă în România: simulare prezentată premierului și ministrului Sănătății3295
4 apr 00:00ReplicaMinistrul Sănătății a recunoscut: ‘La Brașov și Constanța sunt focare COVID cu personal medical intens contaminat’

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a recunoscut în premieră la RomâniaTV că la Brașov și Constanța sunt focare...5664

4 apr 23:30ReplicaAutocar BURDUȘIT cu repatriați, în drum spre Techirghiol! VIDEO8254
4 apr 00:15ReplicaINTERCEPTAT când a coborât din tren: a aruncat peste gard o pungă albă!4495
Vremea
8.4°8.4° - 8.8° duminică, 5 aprilie 2020
ConstanțaUmiditate: 56%
Vânt: 10.24 m/s
Presiune: 1028 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
5 apr 00:00SportMaradona i-a criticat pe conducătorii de cluburi care profită de situaţia actuală pentru a nu-i plăti pe jucători

Diego Maradona i-a criticat pe conducătorii de cluburi care profită de situaţia actuală pentru a nu-i plăti pe...386

5 apr 00:00SportFIFA a amânat toate meciurile internaţionale prevăzute în luna iunie

Un grup de lucru al Federaţiei internaţionale de fotbal (FIFA) a recomandat, vineri, amânarea tuturor meciurilor...317

5 apr 00:00SportFC Liverpool a anunţat că a luat toate măsurile pentru a se adapta pandemiei de coronavirus

FC Liverpool a anunţat, sâmbătă, că a luat toate măsurile pentru a se adapta pandemiei de coronavirus şi a-şi...324

5 apr 00:00SportVoi fi campioană la Wimbledon pentru doi ani, a declarat Simona Halep după anularea turneului

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, a privit partea plină a paharului după anularea...473

Local
4 apr 00:00LocalVerificări ale polițiștilor privind măsurile de izolare, carantină și restricționarea circulației

În ultimele 24 de ore, polițiștii au aplicat peste 9.100 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.090.347...642

4 apr 00:00LocalDosare penale după ce s-au urcat băuţi la volan

La data de 2 aprilie a.c., în jurul orei 22.20, polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au identificat un...553

4 apr 00:00LocalDat pe mâna poliţiei după ce şi-a agresat fizic soţia

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Crucea, la data de 2 aprilie a.c., în jurul orei 16.40, au fost sesizați,...504

4 apr 00:00LocalA comis infracțiuni la regimul circulației rutiere și a ajuns la închisoare

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, la data de...503

4 apr 00:00LocalUn șofer aflat sub influența băuturilor alcoolice a produs un accident rutier

Polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța, la data de 2 aprilie a.c., în jurul orei 22.20, au identificat un...492

4 apr 00:00LocalPrins băut la volan și cu chef de SCANDAL: a refuzat să sufle în etilotest!

Polițiști din cadrul Biroului de Poliție Vama Veche – 2 Mai, la data de 2 aprilie a.c., în jurul orei 23.30, au...544

4 apr 00:00LocalPrimăria Mangalia oferă măști și mănuși vârstnicilor orașului

Primăria Mangalia a demarat un program de sprijinire a tuturor vârstnicilor orașului, persoanelor singure sau cu...612

4 apr 00:00LocalSe extinde locul de joacă din Portul Tomis

Echipele contractate de Primăria Municipiului Constanța lucrează de zor pentru ca locuitorii să aibă parte de...592

4 apr 00:00LocalUn polițist local a fost amendat!

Un polițist local a fost sancționat de către un polițist din cadrul Serviciului Rutier Constanța, în noaptea de 30...731

4 apr 00:00LocalProcedura de înregistrare a căsătoriilor modificată, la Constanța

În contextul instituirii stării de urgență în țara noastră, în conformitate cu prevederile Decretului 195/2020...533

Politică
4 apr 00:00PoliticăOrban, despre prelungirea stării de urgenţă: În funcţie de evoluţia epidemiei vom lua cele mai potrivite decizii

Premierul Ludovic Orban a afirmat vineri că o decizie în ceea ce priveşte prelungirea stării de urgenţă pe...531

4 apr 00:00PoliticăOrban: Localele - posibil în septembrie; suntem pregătiţi să adoptăm o OUG pentru prelungirea mandatelor actualilor aleşi

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că este posibil ca alegerile locale să fie organizate în septembrie,...491

4 apr 00:00PoliticăPreşedintele Iohannis încurajează o cooperare strânsă cu Germania pentru combaterea efectelor negative asupra lucrătorilor români

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat vineri la telefon cu omologul german, Frank-Walter Steinmeier, context în care...498

4 apr 00:00PoliticăIohannis către românii din străinătate: Dragii mei, nu veniţi anul acesta acasă de sărbători

...502

4 apr 00:00PoliticăTăriceanu: Preşedintele ar trebui să prezideze toate şedinţele de Guvern

Preşedintele ALDE, senatorul Călin Popescu-Tăriceanu, susţine că şeful statului, Klaus Iohannis, ar trebui, pe...498

4 apr 00:00PoliticăLegea privind majorarea salariilor pentru mai multe categorii de bugetari, promulgată

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea care prevede majorarea salariilor de bază ale personalului din...878

4 apr 00:00PoliticăNegrescu solicită Comisiei Europene sprijin urgent pentru asigurarea accesului la educaţie online

Eurodeputatul PSD Victor Negrescu a solicitat vineri Comisiei Europene sprijin urgent pentru asigurarea accesului egal...464

4 apr 00:00PoliticăPSD: Facem un apel către Guvernul PNL să nu ignore avertismentul asupra riscului unei penurii alimentare

PSD face apel către Guvernul PNL ''să nu ignore'' avertismentul ONU şi al organizaţiilor mondiale ale Sănătăţii...490

4 apr 00:00PoliticăOrban, medicilor: Să-şi facă datoria; în toate ţările afectate de coronavirus au fost goluri de aprovizionare

Premierul Ludovic Orban le-a transmis, joi seara, medicilor "să-şi facă datoria" şi să trateze toţi pacienţii,...470

4 apr 00:00PoliticăOrban: Nu sunt adeptul unor măsuri de austeritate; nici de plafonare a preţurilor

Premierul Ludovic Orban a declarat că peste 30% din economie este afectată de epidemia de noul coronavirus,...534

Monden
4 apr 00:00MondenAndreea Antonescu și-a înnebunit fanii cu picioarele sexy

Andreea Antonescu are un trup de invidiat, la cei 37 de ani ai săi, iar în această perioadă delicată conturile ei...702

4 apr 00:00MondenDana Rogoz ajută bătrânii la cumpărături: „Mi s-au inundat și mie ochii!“

Dana Rogoz se implică în tot ce înseamnă lupta cu epidemia de Coronavirus. Sensibilizată și de faptul că este...516

4 apr 00:00MondenOana Roman și Raluca Bădulescu și-au uimit prietenii cu un look fără machiaj

Vedetele izolate la domiciliu se întrec, pe timpul pandemiei de coronavirus, în fotografii pe diverse teme. Bombele...581

4 apr 00:00MondenCum a trecut Mihai Petre de la arte marțiale la dans: „Așa puteam să cunosc fete”

Îl cunoaștem cu toții ca fiind un expert al dansului, însă puțini știu că marea pasiune a lui Mihai Petre, în...603

4 apr 00:00MondenCelebrul bucătar Adi Hădean gătește pentru medici și bătrâni singuri

În aceste vremuri de criză toată lumea ajută cum poate. Iar celebrul bucătar Adi Hădean face ce se pricepe cel mai...482

4 apr 00:00MondenTactica pe care a abordat-o Angelina Jolie pentru a-l cuceri pe Brad Pitt

Angelina Jolie şi Brad Pitt nu mai sunt împreună, dar povestea lor de dragoste continuă să fascineze, iar oamenii...629

4 apr 00:00MondenO trupă din Rusia propune o alternativă la concursul Eurovision: Quarantine Vision

Pasionaţii concursului Eurovision, a cărui ediţie de anul acesta a fost anulată din cauza pandemiei de COVID-19, pot...441

4 apr 00:00MondenCoronavirus: Data de lansare a "Top Gun: Maverick", amânată pentru luna decembrie

"Top Gun: Maverick" este ultimul film hollywoodian a cărui lansare a fost întârziată din cauza pandemiei de...442

4 apr 00:00MondenOprah Winfrey donează 10 milioane de dolari pentru lupta împotriva noului coronavirus

Oprah Winfrey a declarat joi că donează 10 milioane de dolari pentru lupta împotriva noului coronavirus, inclusiv...460

4 apr 00:00MondenElton John şi Paul McCartney, printre vedetele care au mulţumit personalului sanitar din NHS

Elton John, Paul McCartney şi David Beckham s-au numărat printre vedetele care au adus un omagiu personalului...452

Mapamond
4 apr 00:00MapamondCoronavirus: Abordarea suedeză, contestată pe măsură ce creşte numărul victimelor

Creşterea semnificativă a numărului infectărilor cu noul coronavirus în Suedia şi a celui al deceselor ridică...553

4 apr 00:00MapamondCoronavirus: Regina Elisabeta a II-a se va adresa duminică naţiunii; bilanţul deceselor în Marea Britanie a crescut cu 684

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii se va adresa duminică naţiunii în legătură cu epidemia de COVID-19, a...484

4 apr 00:00MapamondCoronavirus: Italia raportează un număr de 766 de noi decese, aproximativ egal cu cel de joi

Bilanţul deceselor provocate de epidemia de COVID-19 a crescut vineri în Italia cu 766 de cazuri, faţă de 760...432

4 apr 00:00MapamondCoronavirus: 200.000 de măşti de protecţie destinate Germaniei, „confiscate“ la Bangkok

O comandă de 200.000 de măşti de protecţie împotriva coronavirusului destinate poliţiei din Berlin a fost...522

4 apr 00:00MapamondCoronavirus: Wuhan revine treptat la viaţă, dar rămâne în alertă în faţa pericolului virusului

În Wuhan, autovehiculele circulă din nou pe străzi, iar pasionaţii de cumpărături redescoperă marile centre...472

4 apr 00:00MapamondPrefectul Poliţiei din Paris a prezentat scuze după ce a sugerat că pacienţii internaţi cu COVID-19 nu au respectat izolarea

Prefectul Poliţiei din Paris a prezentat scuze publice vineri, după ce a sugerat că pacienţii cu COVID-19 internaţi...454

4 apr 00:00MapamondCoronavirus: Elveţia raportează un total de peste 19.300 de cazuri şi 484 de decese

Numărul deceselor cauzate de coronavirus a ajuns la 484 în Elveţia, au anunţat vineri autorităţile sanitare, care...449

4 apr 00:00MapamondCoronavirus: Nerespectarea distanţării sociale, pasibilă la Berlin de o amendă de până la 500 de euro

Nerespectarea distanţării sociale minime de 1,5 metri pentru a lupta împotriva pandemiei de coronavirus va fi...444

4 apr 00:00MapamondCoronavirus: Numărul deceselor provocate de COVID-19 în Iran a ajuns la 3.294

Bilanţul deceselor provocate de noul coronavirus în Iran a crescut vineri la 3.294, după recenzarea a 134 de morţi...438

4 apr 00:00MapamondCoronavirus: Carantina din Italia va fi probabil prelungită până după 1 mai, anunţă şeful Protecţiei Civile

Carantina naţională din Italia pentru încetinirea propagării noului tip de coronavirus va fi probabil prelungită...445

Sănătate
4 apr 00:00SănătateTătaru: Algoritmul de testare a rămas deocamdată acelaşi în această fază epidemică

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a explicat vineri că algoritmul de testare la infecţia cu COVID-19 a rămas...437

4 apr 00:00SănătatePreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie: Vom avea o creştere mare a îmbolnăvirilor cu coronavirus de Paşti

Preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, prof. Dr. Doina Azoicăi, a declarat vineri, că un vârf al...496

4 apr 00:00SănătateNelu Tătaru: Avem în continuare achiziţii de ventilatoare, precum şi o producţie internă

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat vineri că vor fi în continuare realizate achiziţii de ventilatoare,...455

4 apr 00:00SănătateINSP: 41 de noi cazuri de rujeolă - confirmate în România în ultima săptămână

Încă 41 de cazuri de rujeolă au fost confirmate în România în ultima săptămână, informează vineri Centrul...436

4 apr 00:00SănătateMinistrul Sănătăţii: Perioada de rezidenţiat pentru medicii din ultimul an, prelungită până la 31 octombrie

Perioada de rezidenţiat pentru medicii din ultimul an, care nu pot susţine în acest moment examenul de specialist, a...444

3 apr 00:00SănătateCoronavirus - INSP: 12 ţări pe lista „zonelor roşii“

Lista cu ''zonele roşii'', pentru care este necesară carantina instituţionalizată timp de 14 zile, a fost...567

3 apr 00:00SănătateCNAS: Medicul curant va transmite pacientului scrisoare medicală prin mijloace electronice

Pacienţii cu afecţiuni oncologice vor beneficia în perioada stării de urgenţă de medicamentele specifice care se...557

3 apr 00:00SănătateCoronavirus: Aproape 50.000 de decese în lume

Pandemia provocată de noul coronavirus a făcut cel puţin 47.993 de morţi în lume de la apariţia sa în decembrie...411

3 apr 00:00SănătatePreşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti: Trebuie asigurate echipamente cu cel mai înalt grad de protecţie

Autorităţile trebuie să asigure "obligatoriu" personalului medical echipamente cu "cel mai înalt grad de protecţie"...417

3 apr 00:00SănătatePRIMER roagă populaţia să nu îşi facă stocuri de Paracetamol sau alte medicamente

Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER) a rugat joi populaţia să dea dovadă de...479