REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
13.3° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Adina Vălean, pentru Guvernul Ciucă: 'Noi am identificat asta ca pe o slăbiciune'

Adina Vălean, pentru Guvernul Ciucă: 'Noi am identificat asta ca pe o slăbiciune'

Replica API 13 decembrie 2021 | 00:00 738

Comisarul european Adina Vălean (PNL) spune că România „a pierdut mult” pentru că a ținut fonduri blocate în proiecte aflate în întârziere în loc să mute banii, acest fenomen fiind o „slăbiciune” a autorităților de la București.

Adina Vălean

Vălean s-a referit la întârzierile în proiectele de infrastructură. „Planurile sunt destul de bune, important e să ne ţinem de ele şi să nu le mai schimbăm. Şi mai e un lucru important, această transparenţă a situaţiei, şi nu vorbesc numai de România, e o chestiune pe care o întâmpinăm în multe locuri, adică întârzierile la proiectele de infrastructură. (...) Dacă ştii că eşti în urmă, dacă ştii că o să ai contestaţii în Justiţie şi asta te întârzie doi ani, cel mai bine este să spui: proiectul ăsta nu o să reuşesc să-l fac, pentru că am întârziere de doi ani. Şi atunci există acest instrument foarte bun că poţi muta banii într-un alt proiect. Adică discuţi cu Comisia Europeană, spui că pe ăsta nu pot să-l fac, mai bine mă concentrez în direcţia respectivă, alt proiect, pentru că aici voi fi blocat doi ani şi am întârzieri. România a pierdut mult şi din cauza asta. (...) Şi atunci noi am identificat asta ca pe o slăbiciune şi în conversaţia pe care o avem cu partenerii noştri în România, dar şi în alte state membre încurajăm foarte mult acest dialog permanent şi transparent privind situaţia exactă în teren", a explicat comisarul european din partea României.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Domnia voastra si Crin ?EU ,cine?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272