REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Administraţia locală pune la cale o TAXĂ de emitere a avizului de oportunitate pentru PUZ-uri

Administraţia locală pune la cale o TAXĂ de emitere a avizului de oportunitate pentru PUZ-uri

Replica API 14 decembrie 2018 | 03:57 1772

Consilierii locali municipali constănţeni vor dezbate, în şedinţa care va avea loc la finele aceste luni, o serie de taxe – modificări aduse acestora, dar şi şi noutăţi, cum ar fi “taxa de emitere a avizului de oportunitate”.

Conform proiectului de hotărâre, care momentan este în discuţie la nivelul comisiilor de specialitate din cadrul Consiliului Local Municipal, detaliile sunt următoarele:

“(1) Prezenta taxa este instituită ca taxă specială în temeiul prevederilor art. 484 alin. (1) §i (2) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, fiind fundamentată pe necesitatea asigurarii unor reglementari urbanistice unitare la nivelul municipiului Constanta. (2) Taxa de emitere a avizului de oportunitate este datorata de catre persoanele fizice si juridice care solicita emiterea unui aviz de oportunitate în vederea elaborarii unui plan urbanistic zonal (PUZ) în conformitate cu prevederile Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul. (3) Sumele obţinute din această taxă vor fi utililizate pentru acoperirea cheltuielilor de funcţionare a Comisiei Tehnice de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului înfiinţată conform HCL nr. 283/2016, inclusiv remunerarea membrilor externi ai acesteia. Sumele rămase neutilizate la sfârşitul anului bugetar, vor fi folosite în anul următor cu aceeaşi destinatie. (4) Cuantumul taxei este de:

a) 500 lei pentru solicitarile care vizeaza o suprafata studiata de pânî la 1000 mp, inclusiv;

b) 500 lei plus 0,1 lei/mp pentru fiecare mp care depăşeşte 1000 mp, pentru solicitările care vizează o suprafaţă studiată de peste 1000 mp.(5) Sunt scutite de la plata taxei de emitere a avizului de oportunitate următoarele categorii de contribuabili: a) veteranii de război, vaduvele de război şi vaduvele nerecasatorite ale veteranilor de razboi; b) persoanele prevazute la art. 1 al Decretului-lege nr. 118/1990, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare, si persoanele fizice prevazute la art. 1 din Ordonanta Guvernului nr. 105/1999, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 189/2000, cu modificarile si completarile ulterioare; c) instituţiile sau unităţile care funcţioneaza sub coordonarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice sau a Ministerului Tineretului şi Sportului; d) fundaţiile înfiinţate prin testament, constituite conform legii, cu scopul de a intreţine, dezvolta şi ajuta instituţii de cultură naţională, precum şi de a susţine acţiuni cu caracter umanitar, social şi cultural. e) organizaţiile care au ca unică activitate acordarea gratuită de servicii sociale în unităţi specializate care asigura găzduire, ingrijire socială şi medicală, asistenţă, ocrotire, activităţi de recuperare, reabilitare şi reinsertie social pentru copil, familie, persoane cu handicap, persoane vârstnice, precum şi alte persoane aflate în dificultate, în conditiile legii. f) persoanele cu handicap grav sau accentuat, persoanele incadrate in gradul I de invaliditate şi reprezentanţii legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat şi ai minorilor incadraţi în gradul I de invaliditate. (6) Scutirea se acordă persoanelor îndreptăţite, pe baza documentelor justificative depuse odată cu cererea de eliberare a avizului de oportunitate şi care atestă încadrarea acestora într-una din categoriile susmenţionate.

(7) Responsabilitatea verificării achitării taxei revine Direcţei Urbanism.

(8) Responsabilitatea încasării taxei revine Direcţiei Urbanism din cadrul Primăriei municipiului Constanţa - Serviciului Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local”.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cum sa nu existe comisie tehnica? Andrei Popescu face parte din ea si se pare ca nu mai e asa activ de cand face parte din ea, interesele astea
1
1
Exista Comisia tehnica de urbanism? Nu se vede. Orasul este vraiste. Exista si membri externi care trebuie platiti? Rusine sa va fie. Trantorilor!
4
0
Boul ala care ranjeste ca prostu ca asta e de fapt, un retardat cu fite, nu e marele Cantarida sau Cantarina de la PMP?
5
0
Mortii vostri. Alta taxa dezaxatilor? Atat stiti taxe si iar taxe. Munca ceva, pute nu?? Va'n gura
7
0
bravo voua, de unde sa iasa salariile alea ....gretoase si spaga
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920