Administrația PORTULUI se apucă de TREABĂ pe fonduri europene
Administrația PORTULUI se apucă de TREABĂ pe fonduri europene
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestCompania Națională Administraţia Porturilor Maritime (CN APM Constanţa) modernizează Portul Constanța pe bandă rulantă. În cursul zilei de luni, 7 iunie a.c., CN APM a solicitat și obținut de la Primăria Constanța mai multe certificate de urbanism. Mai exact, se are în vedere demolarea mai multor construcții aflate în incinta Portului, dar și construirea unei hale de depozitare. Totodată, mai multe lucrări vor fi demarate pe fonduri europene.
Compania Națională Administraţia Porturilor Maritime (CN APM Constanţa) este pusă pe treabă. Doar în cursul zilei de luni, 7 iunie a.c., a obținut de la Primăria municipiului nu mai puțin de 3 certificate de urbanism. Actele au în vedere demolarea unor construcții aflate în incinta Portului, dar și pentru construirea unei hale de depozitare, investiția fiind realizată de societatea Decirom S.A. . Așa cum spuneam anterior, se vor demonta mai multe clădiri, printre care și o clădire punct termin nr.9 – rădăcină mol 5, o clădire administrative pentru remorci, clădire socială Poarta 3bis, cabină operatori cântare Dana 19, băi publice și wc în curtea de ateliere, șopron pentru depozitare scule Port nou, Dana 66, clădire administrative anexă birou contabilitate, dar și o clădire administrative BAM (cu garaj).
Pe lângă multele clădiri ce vor urma a fi demolate, CN APM a solicitat și un certificat pentru ridicarea unei hale de depozitare, investiția fiind realizată de societatea Decirom S.A. Lucrările ar urma să fie edificare în Portul Constanța, în Dana 48-50.
Investiții de milioane de lei în Portul Constanța
Pe lângă cele înșiruite mai sus, vă reamintim că, CN APM Constanţa a solicitat de la Agenţia pentru Protecţia Mediului avize pentru a putea demara lucrările de amenajare a unui drum şi a unei parcări în zona cheului din incinta Poarta 9, dar şi a unei rute de acces pe latura de vest a incintei numărul 3. Amintim că investiţii se fac şi în zona Poarta 10, acolo unde drumul de acces existent va fi extins pe patru benzi de circulaţie.
De asemenea, la sfârșitul lunii mai, mai exact, pe data de 25, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a semnat contractul de finanțare a proiectului „Extinderea la 4 benzi a drumului de circulație existent între Poarta 10 bis și Poarta 10”, proiect finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare. Valoarea contractului de finanțare este de 59.923.500 lei, inclusiv TVA, din care: fonduri europene 42.840.425 lei, buget de stat 16.931.350 lei și contribuția CN APM SA, 151.725 lei.
Andreea VREJOIU
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News