REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
12.6° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Afacerile lui Nicușor Năstase, de la Vox Maris, au luat-o la vale

Afacerile lui Nicușor Năstase, de la Vox Maris, au luat-o la vale

Andreea VREJOIU 28 iunie 2023 | 00:00 7162

Constanța nu duce lipsă de miliardari (în lei, milionari în euro), conform topurilor efectuate de-a lungul anilor de specialiștii în domeniu. Și patronul de la Vox Maris din Constinești, Nicușor Năstase, a ocupat locuri fruntașe în clasament, însă se pare că în ultimii ani o duce din ce în ce mai rău. A plecat de la picol, ospătar, până la şef de sală şi de unitate, iar afacerile sale s-au consolidat înainte de criză, în special, datorită creşterii segmentului imobiliar. Firmele sale nu mai au profit, iar cifra de afaceri este 0.

Afacerile lui Nicusor Nastase, de la Vox Maris, au luat-o la valeNicușor Năstase

Vox Maris Grand Resort este una dintre cele mai exclusiviste locații de pe litoral. Patronul este același cu cel care păstorea legendara discotecă Vox Maris, Nicușor (Nicolae) Năstase, un afacerist din Constanța care a pornit de jos și ajuns să facă o avere de milioane de euro, aflându-se în topul celor mai bogați afaceriști constănțeni. Cu toate astea, în prezent, Năstase pare să aibă probleme cu banii, ținând cont de cifrele firmelor pe care le controlează.

Afacerile lui Nicusor Nastase, de la Vox Maris, au luat-o la vale

Spre exemplu, firma care deține complexul din Costinești, Vox SA, controlată de Vox International SRL, unde este unic acționar Năstase, este singura firmă care îi mai produce afaceristului capital. În 2022, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 2,8 milioane de lei, în scădere față de anii anteriori, un profit net de 106.242 de lei, dar și datorii de peste 29 de milioane lei, tot mai mari de la an la an.

Nici în cazul societății Vox International SRL situația nu este roz. În 2022, cifra de afaceri a fost 0 lei, profitul de 4 milioane de lei, iar datoriile peste 4,7 milioane de lei.

Afaceristul Nicușor Năstase mai deține și firma Albatros Prod SA, aceasta aflându-se în cădere liberă. Cifra de afaceri a fost 0 lei, în 2022, la fel ca în ultimii 11 ani, profit pe minus și datorii de 506.533 de lei, fără angajați. Nici situația financiară a societății Vox Fortuna nu pare să fie fericită. Cifra de afaceri a fost de 1440 de lei, profitul pe minus, iar datoriile depășeau 1,9 milioane de lei.

Afacerile lui Nicusor Nastase, de la Vox Maris, au luat-o la vale

Problemele au început în anul 2019

Se pare că probleme financiare au început în anul 2019, atunci când acționarii societății care controlează complexul turistic din Costinești au decis să se îndatoreze la bănci. În decembrie 2019, au aprobat reactivarea unui contract de credit din 2015, încheiat cu Banca Comercială Feroviara S.A., pentru suma de 544.478,35 de euro. În contul acestei sume, s-a dispus instituirea ipotecii imobiliare asupra unui spațiu cu destinație de birouri, din București, dar și asupra a patru vile din Costinești, proprietatea SC VOX - S.A, cât și asupra soldurilor creditoare ale conturilor bancare deschise la bancă de către SC Vox SA.

Afacerile lui Nicusor Nastase, de la Vox Maris, au luat-o la vale

Nicușor Năstase, implicat în scandaluri mondene

Nicușor Năstase a fost prieten cu Nicușor Ceaușescu, devenind cunoscut în anul 1983, pe vremea când era șeful discotecii Vox Maris. Ulterior, ajutat de prietenii cu dare de mână, a cumpărat complexul Vox Maris, care se întinde pe 7 hectare, pe care l-a transformat într-un resort de lux. În urma cu câțiva ani, Năstase a fost acuzat de Vica Blochina că a fost bătută chiar de ziua ei. Nicușor Năstase este un apropiat al familiei Firea-Pandele.

Afacerile lui Nicusor Nastase, de la Vox Maris, au luat-o la vale

Complexul Vox Maris, evaluat la 20 de milioane de euro

Nicuşor Năstase a fost din 1982 şeful discotecii Vox Maris din Costineşti, dar a preferat totuşi să plece în străinătate. După o excursie în Spania, a poposit în Germania. Cu banii strânşi a deschis un mic restaurant, iar în 1990 s-a întors în România şi a devenit proprietar al Vox Maris. În timp, Năstase a deschis şi un restaurant în centrul Bucureştiului. Complexul pe care îl administrează se întinde pe o suprafaţă de şapte hectare şi dispune de circa 700 de locuri de cazare. Înainte de criză, specialiştii au evaluat Vox Maris la circa 20 de milioane de euro. Nicuşor Năstase îşi petrece cinci luni pe an la Miami, în America, unde deţine o altă proprietate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A dat tepe la Costinești la angajații de la conplex ,feritiva de el nu da banii
0
0
Cu fundul cum sta patronul vox Maris îl mai doare fundu de la stiuleți
3
0
aveam 17 ani cand cineva mi-a propus sa merg sa lucrez in aceasta cloaca. Nu uit ca am rezistat 2 zile. Inceput munca la ora 10.00, debarasat, curatenie, servire... de toate (Picolo). Fara pauze fara nimic. La ora 1 dimineata a venit ajutorul lui nea'asta de l promovati mereu si ne-a zis ca avem pauza de odihna pana dimineata la 5, cand ne asteapta la la piscina ca sa o curatam. Ne-a cazat 3 persoane intr-o camera cu un singur pat si ne-a dat 4 ore la dispozitie sa dormim... plus multe altele... sclavi pe plantatie
12
3
neinteresant
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272