REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
17.9° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Afaceristul care deversa apa murdară în lacul Siutghiol își ridică un bloc în locul casei cu iederă

Afaceristul care deversa apa murdară în lacul Siutghiol își ridică un bloc în locul casei cu iederă

Replica API 25 ianuarie 2019 | 00:35 1666

Casa cu iederă, o amintire! În locul imobilului situat pe bulevardul Ferdinand, vis a vis de Teatrul Fantasio, demolat în vara anului trecut, va ”răsări” o clădire nouă, cu cinci etaje. Investitorul este Arna Com Serv, cu sediul în Constanța, al cărei administratror arunca, în 2017, zoaiele din șantier în lacul Siutghiol.

Firma a obținut, pe 22 ianuarie a.c., două certificate de urbanism, unul pentru bulevardul Ferdinand nr. 13, și celălalt pentru bulevardul Ferdinand nr. 13 bis, pentru construire locuințe colective P+3-5E cu spațiu comercial la nivelul parterului. Certificatele au valabilitate 24 de luni de la data emiterii.

Precizăm că imobilul „îmbrăcat” în iederă, așa cum l-au tot văzut constănțenii în ultimii ani, nu a fost dintotdeauna așa. În ultimele două decenii, nu a mai fost locuit, s-a tot degradat și s-a ”costumat” în verde. De altfel, cei care locuiesc în zonă își mai amintesc cum, până la începutul anilor 2000 la ferestrele casei puteau fi văzute ghivece cu mușcate și perdele care fluturau în vânt, în zilele însorite de vară.

Investitorul noului bloc de pe Ferdinand, SC Arna Com Serv, are ca domeniu de activitate intermedieri în comertul cu material lemnos și materiale de construcții. Este deținută de Aras Ali Riza și Aras Nurgian.

De altfel, Aras Nurgian mai este implicat într-un proiect imobiliar, vorbim despre o vilă cu regim de înălțime P+6-8E exact pe malul lacului Siutghiol. Afaceristul a fost sancționat Garda de Mediu în 2017 pentru neasigurarea la construirea imobilului în cauză a condițiilor de colectare și evacuare a apelor freatice acumulate în zona fundației.

A amplasat o conductă de scurgere care pleca din șantier, trecea strada paralelă cu bulevardul Mamaia dinspre lacul Siutghiol, apoi spațiul verde și se vărsa în lac.

Mai mult decât atât, au fost montate alte două conducte pe lângă cea deja existentă, poluarea lacului Siutghiol fiind iminentă.

Citeșt și:

https://www.replicaonline.ro/proprietarul-unei-vile-din-mamaia-amendat-de-garda-de-mediu-deversa-apa-in-lacul-siutghiol-313590/

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce va doare capul bai lesinatilor
0
0
Demolarea s-a facut intr-o zi de Duminica ceea ce e dubios. A fost lasat un zid in picioare pesemne ca urma o reconditionare sau ceva de genu'. Dupa doua zile probabil dupa ce au trecut controalele a cazut si zidul ramas. Asadar s-a exclus reconditionarea si cum se zice se inalta un falus.
2
0
Adevarul este ca de blocuri are nevoie Constanta,multi pleaca din oras,parcuri pentru copii nu?Blocuri,biserici,farmacii,case de pariuri la tot pasul...
2
0
Ce plangi, mai, M.P.?! Era o vila urata; imi era greatza sa trec pe langa ea. Se vedea imediat ca e parasita. Bine ca se face ceva nou, modern. M.P. ai ceva cu afaceristul? NU a cotizat la publicitate?
3
3
Musulmanii chiar sunt oameni de treaba, in comparatie cu make
12
4
Apele colectate in santier sunt evacuate in lacul Siutghiol si de la blocul in constructie de langa blocul Miraj din Mamaia, bd. Mamaia 463, zona Scandinavia. Conducta traverseaza strada paralela cu Bd. Mamaia dinspre lac. Puteti sa mergeti dv ca presa locala pentru ca Garda de Mediu nu face nimic.
6
1
Ii merge lu' cap de oaie
5
2
Musulmanii nu au nivi de departe succesul machidonilor la injuraturi in comentarii. Slabut tare, 2,3 comm. Dezamagitor. Asteptam cu interes un articol cu un dezvoltator make. Natia lui "pulseu"...
8
6
Parca Fagadau se dadea ca nu ia spaga.... Imi spui mie cat ai luat acum? Si vanturache stie ce semneaza? Ca de altfel se baga si in arhitectura din case cand darea autorizatii... se dedea mare legist, ipocritul si spagarul naibii! Cum te mituiesc astia, vanturache? Cu deplasari pe banii nostri? Cash?
7
0
Asta e tara. Plina de puz-uri si spagi. Orasul arata din ce in ce mai rau pentru ca isi pierde armonia arhitecturala si curatenia. Inclusiv curatenia morala.
12
0
Primaria a dat certificat de urbanism! Domnul arhitect sef raspunde de modul in care se respecta documentatiile de urbanism in oras, nu? Vinturache se preocupa de implementaea "politicilor urbane" si d "dezvoltarea urbanistica" a orasului!
12
0
Cine a dat certificat de urbanism? Sunteti sanatosi la cap?
13
0
Nu stiti voi ca omu e diler de aur din turcia si camatar daia il inghite toata lumea primarie politie garda de mediu s.a.m.d.
9
1
Asa sw numesc bisnitarii imobiliari,afaceristi ?
10
0
in locul casei cu iedera va rasari o casa de pariuri si pacanele
15
0
Musulmani nenorociti...huuuuu
12
10
Nu afaceristul, omul de neaderthal, imputitul si jegosul isi ridica bloc din credite
15
1
Cum dracu sa faci bloc pe colt, si intr-o intersectie aglomerata. Uite asa o sa se blocheze tot orasul. Ne mai plangem de aglomeratie si poluare...
24
1
O scursura, cum sunt mai toate capatanile de oaie
21
10

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212