REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Proprietarul unei vile din Mamaia, AMENDAT de Garda de Mediu! Deversa apa în Lacul Siutghiol!

Proprietarul unei vile din Mamaia, AMENDAT de Garda de Mediu! Deversa apa în Lacul Siutghiol!

Replica API 4 aprilie 2017 | 23:07 635

Stațiunea Mamaia a fost luată cu asalt de afaceriști! Asta pentru că reprezintă o zonă prielnică pentru investiții imobiliare. Astfel, hoteluri, pensiuni sau vile au invadat inclusiv malul lacului Siutghiol. În această categorie, se regăsește și vila de 8 etaje pe care o ridică Aras Nurgian care își face de cap! Mai exact, de la nivelul imobilului aflat în construcție a fost amplasată o conductă de scurgere cu destinație Lacul Siutghiol! O inițiativă ilegală pentru care proprietarul clădirii a fost amendat de comisarii Gărzii de Mediu Constanța.

Zilele trecute, un constănțean sesiza faptul că lacul Siutghiol este poluat de scurgeri dubioase ce provin de la un șantier. “În stațiunea Mamaia, în zona dintre blocul Regent și hotelul Splendid se construiește un bloc. De circa o lună a fost amplasată o conductă de scurgere care pleacă din șantier, trece strada paralela cu bulevardul Mamaia dinspre lacul Siutghiol, apoi spațiul verde și se varsă în lac. În zona în care traversează strada a fost amplasat un podeț de lemn pentru a putea trece mașinile.

Cu siguranță nu există autorizație pentru așa ceva”, a semnalat bărbatul. Fapt confirmat atunci când reporterii “Replica” s-au deplasat în teren și au surprins aceeași situație descrisă de constănțean. Ulterior, cazul a ajuns și la urechile Gărzii de Mediu Constanța, care a efectuat imediat un control. Proprietarul terenului a fost sancționat contravențional cu amendă cu prinsă între 3.000 și 6.000 de lei, sancțiune prevăzută de OUG 195/2005 pentru neasigurarea la construirea imobilului în cauză a condițiilor de colectare și evacuare a apelor freatice acumulate în zona fundației.

De asemenea, s-a impus ca măsură interzicerea descărcării apelor din infiltrații în lacul Siutghiol până la obținerea avizelor de la instituțiile competente. Precizăm că Aras Nurgian a obținut la data de 10 noiembrie 2016 autorizația de construire pentru un imobil cu regim de înălțime P+6-8E, vilă turistică la adresa bulevardul Mamaia, nr. 485 A.

Diana NEAȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Apa infiltrata din lac , apoi deversata tot in lac......Prostia omeneasca zace in Romania tot mai mult.Constructia are tot ce ii trebuie se pare .....deci aceasta situatie banuiesc ca nu e chiar asa cum o descrieti voi ziaristii lui peste!
0
1
o conducta cu cacat si pisat
4
0
garda de mediu VENITI LA AGIGEA SA VEDETI CUM SE arunca apa cu fecale din fosa PESCARIA LUI MATEI IN MAREA NEAGRA A era sa uit a-ti fost a-ti vazut ,a-ti mancat ,a-ti baut si a-ti plecat scuzati-ma ca noi facem baie in fecale de la marea afacere pescaria lui matei
5
2
pana la urma apa este infiltrata din lac ,daca o pompez inapoi care-i problema,daca este varsata in reteaua pluviala nu-i tot aia
0
4
Bah nebunilor din porumb!Si saracilor!Pai io'am fost la Milano weekend-ul trecut si am cheltuit cu o zdreanta 4000 de euro si i-am luat si o geanta de 900 de euro!Ma kk pa amenda voastra,cu 3000 de ron nici nu imi ajunge benzina la Cayenne o saptamana.Oricum varu'o contestasi nu plateste nimic
2
3
Si ca masura ce i-a dat Regarda de Nemediu ? Sa stranga si sa depoziteze in bidoane rahatii ? 3000 de lei amenda !!! I-ati ciuruit !
9
0
La un chiosc se da amenda de 22500 lei daca antifrauda a gasit in sertarul casei de marcat 301 lei plus,in schimb la cei care dau spaga le da 3000 lei amenda pentru o fapta foarte grava.Dlor cauza se afla la conducerea comunista al primariei constanta si a romaniei,incepand cu aprobarile date de mazare si in continuare de fagadau,au distrus statiunea mamaia ,comunsiti si securisti au luat gratis hotelurile in mamaia ,arabi si evrei au cumparat pe spaga la preturi nesrioase multe hoteluri in mamaia direct sau prin interpusi.Nu credeti ca este necesara o nationalizare a acestor hoteluri.
13
0
credeti voi ca nu stia garda de asta ...
12
0
N-ati inteles nimic. Substratul este altul. P8 acela inca nu e gata, au inceput abia in noiembrie 2016. Ce se deverseaza sunt infiltratii, adica panza freatica este sus, apa din lac se infiltreaza in fundatiile constructiei. Garda de mediu a venit degeaba, aia tot apa din lac e, trebuie sa vina inspectoratul in cosntructii sa opreasca castelul de nisip. p8 cu fundatii pe nisip nu e bine deloc. Si numele investitorului nnurgian nu inspira incredere, dimpotriva
12
0
Cum naib. Ala deversa cacati in ghiol si i au dat amenda 3000 lei?? Pai se pisa pe ea de amenda
16
1
era intr o tara civilizata deja avea sechestru pe vila ...la noi merge si asa ..ca la romani
18
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108