REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
12.6° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Afaceristul care vrea să demoleze Vila Reginei Maria, numit în conducerea colosului Chimcomplex

Afaceristul care vrea să demoleze Vila Reginei Maria, numit în conducerea colosului Chimcomplex

Andreea POPA 30 iunie 2023 | 00:00 7704

Omul de afaceri mureșean care vrea să demoleze clădirea istorică din Mamaia a Reginei Maria va fi reconfirmat la conducerea colosului industrial Chimcomplex, a milionarului Ștefan Vuza. Tot în structura de management a companiei oneștene urmează să fie numită și o specialistă impusă la un moment dat de USR la conducerea Șantierului Naval 2 Mai SA din Mangalia.

Afaceristul care vrea sa demoleze Vila Reginei Maria, numit in conducerea colosului Chimcomplex Cojoc Iuliu- Liviu

Adunarea Generală a Acționarilor de la Chimcomplex SA Borzești va trebui să aprobe în ședința de pe 31 iulie 2023 noul management al celui mai mare producător român de produse chimice. Astfel, acționarii au ca principal punct pe ordinea de zi ”Aprobarea numirii a 6 administratori statutari ai societății Chimcomplex SA Borzești, începând cu data de 01.08.2023, având în vedere expirarea mandatelor domnilor Cojoc Iuliu-Liviu, Coman Dumitru, Urbanowski Witold Piotr, Tischer Gabriel, doamnei Preoteasa Veronica, societății Platinum Advisory Services SRL, reprezentată prin Alexander Madeline-Dalila, în data de 31.07.2023 (fie prin prelungirea mandatelor administratorilor existenți, fie prin cooptarea unor noi administratori)”.

Afaceristul care vrea sa demoleze Vila Reginei Maria, numit in conducerea colosului ChimcomplexȘtefan Vuza

Iuliu Liviu Cojoc este de ani buni membru al conducerii Chimcomplex SA, companie la care deține, de altfel, și acțiuni. Inginerul mureșean a devenit cunoscut publicului constănțean după ce, în primăvara anului 2022, și-a făcut anunțată intenția controversată de demolare a Vilei Reginei Maria, celebra clădire istorică din Mamaia.

Afaceristul care vrea sa demoleze Vila Reginei Maria, numit in conducerea colosului Chimcomplex

Fostă administratoră la Șantierul Naval 2 Mai, numită la conducerea Chimcomplex

Demersul a fost inițiat prin Vulturii Mării SRL, firmă preluată de Cojoc în 2018, dar procedura va fi, fără doar și poate, extrem de laborioasă. 

Afaceristul care vrea sa demoleze Vila Reginei Maria, numit in conducerea colosului ChimcomplexMadeline Dalila Alexander

Nu este singura legătură cu malul mării din board-ul Chimcomplex. Auditorul Madeline Dalila Alexander, expert angajat și de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), a fost numit în iunie 2021 de către USR administrator la Șantierul Naval 2 Mai SA, compania de stat prin care statul român deține pachetul majoritar de acțiuni la Șantierul Damen Mangalia. 

Chimcomplex SA este o companie strategică pentru România și cel mai mare producător regional de produse chimice, cu două combinate, la Onești și Râmnicu Vâlcea. Compania deținută de omul de afaceri Ștefan Vuza, evaluată la 6,2 miliarde de lei, a raportat pentru anul 2022 afaceri de 456 milioane lei și un profit net de 53,7 milioane lei, cu 1.688 de angajați.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un articol scris în loc de altceva. Chimcomplex e o societate privată, patronul poate pune în conducere pe cine vrea, chiar si pe Hagi. De doamna numită de USR la 2Mai ați scris să vă aveți în treabă, chiar voi spuneți că este un expert angajat și de BERD, nu o coafeza propusă de PSD. Iar vila se demoleaza singură.
9
2
Vila reginei este in proprietatea statului roman, nu o demoleaza nimeni, o sa se prabuseasca singura!
17
2
Sa demoleze castelele grofilor unguri de la el din Mureș, nu moștenirea Reginei noastre
18
1
Vila Reginei Maria este clădire de patrimoniu,este istorie.Trebuie să ne păstrăm locurile cu istoria Romaniei,să le folosim în scop turistic așa cum folosesc vecinii noștri Bulgari domeniul Reginei Maria de la Blcic.
21
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272