REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
17.6° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

ALARMANT! 14 accidente, în acest week-end, în judeţul Constanța

ALARMANT! 14 accidente, în acest week-end, în judeţul Constanța

Replica API 20 iulie 2020 | 00:00 1646

Tot mai multe accidente se petrec pe șoselele constănțene, dar acest lucru nu le dă de gândit șoferilor care nu respectă nicio regulă atunci când se urcă la volan. Viteza, folosirea telefonului în timpul mersului, neacordarea de prioritate, nerespectarea distanței în mers sunt principalele motive care conduc la producerea accidentelor rutiere. Nu mai puţin de 14 accidente au avut loc, în judeţul Constanţa, în acest week-end.

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost permanent în alertă din cauza faptului că în prima jumătate a lunii iulie, nu mai puțin de 29 de accidente rutiere s-au petrecut în județul Constanța. Pe lângă coliziunile dintre autovehicule, implicați au fost și motocicliștii, bicicliștii sau pietonii. Accidentele s-au soldat cu 41 de autovehicule avariate și cu 37 de victime, printre acestea aflându-se și persoane încarcerate. Din fericire, de cele mai multe ori victimele au fost persoane conștiente și cooperante. De vineri, 17 iulie, şi până duminică, 19 iulie, în Constanţa au avut loc 14 accidente.

Valori ridicate ale traficului au fost înregistrate în județ

Peste 300 de mii de oameni au luat drumul către mare în weekend-urile din această lună. Cozile interminabile formate la intrările în stațiuni au făcut ca răbdarea șoferilor să fie pusă la încercare. Graba și neatenția i-a făcut pe mulți dintre ei să-și încheie vacanța la spital. Cel mai recent caz s-a petrecut la ieșirea din stațiunea Neptun, acolo unde două autoturisme au intrat în coliziune, rezultând vătămarea corporală a două persoane.

Autoritățile recomandă șoferilor să-și păstreze calmul, să adapteze viteza la condițiile de trafic, să păstreze distanța între autovehicule și să nu execute manevre periculoase. „Recomandăm conducătorilor auto să circule cu atenţie, dând dovadă de disciplină în trafic, să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri prezenţi la faţa locului pentru fluidizarea circulaţiei şi să manifeste o conduită preventivă la volan, păstrând distanţa de siguranţă dintre autovehicule”, a transmis Centrul Infotrafic.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
OPELul loveste din nou!
0
0
Cenzurati bha!
0
0
mai faceti strazi ca sau inzecit masinile
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212