REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

ALEGERI PARŢIALE. Cine a câştigat şi cine a pierdut în judeţul Constanţa: una caldă, alta rece pentru PSD!

ALEGERI PARŢIALE. Cine a câştigat şi cine a pierdut în judeţul Constanţa: una caldă, alta rece pentru PSD!

Replica API 6 noiembrie 2017 | 00:00 323

Duminică, 5 noiembrie, a fost zi de proteste masive în întreaga ţară. Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă, la Bucureşti, Cluj Napoca, Braşov, Timişoara, Constanţa, împotriva modificării Legii Justiţiei. Tot duminică, au avut loc alegeri parţiale într-un municipiu din România, respectiv în 16 comune din 13 judeţe.

Pentru primari, au avut loc alegeri în municipiul Deva - județul Hunedoara, dar și în comunele Bocsig - județul Arad, Nicșeni - județul Botoșani, Călărași - județul Cluj, Pantelimon și Bărăganu - județul Constanța, Telești - județul Gorj, Balș - județul Iași, Bîrghiș - județul Sibiu, Drăgoiești - județul Suceava, Cervenia, Poieni, Salcia - județul Teleorman, Checea - județul Timiș, Oșești - județul Vaslui și Vlădești - județul Vâlcea. De asemenea, alegeri parțiale au avut loc şi pentru desemnarea noului Consiliu Local din comuna Mereni - județul Constanța.

Una caldă, alta rece pentru PSD Constanţa! Din cele două localităţi în care au avut loc alegeri pentru desemnarea noilor primari, PSD a câştigat în comuna Bărăganu, unde a mizat pe soţia fostului edil, în timp ce la Pantelimon, acolo unde în campania electorală a fost prezent şi Ludovic Orban (detalii AICI), primăria a fpst adjudecată de liberalul Costel Armăşescu.

La Mereni, situaţia este incertă din punctul de vedere al majorităţii. Deşi PSD spera să îşi adjudece un număr confortabil de consilieri, spre deosebire de situaţia de dinainte de aceste alegeri parţiale, se pare că nici acum primarul social-democrat al comunei nu va avea o misiune uşoară. Anterior alegerilor parţiale, PSD avea 5 consilieri, PNL - 5, iar PMP - 1. În urma scrutinului de duminică, 5 noiembrie, PSD ar putea avea tot 5 consilieri. Conform numărătorii paralele a PSD, PSD a obţinut 411 de voturi, PNL - 221, ALDE - 214, PMP - 63, PNŢCD - 120. Potrivit unei estimări, la distribuirea mandatelor de consilieri, PSD ar putea obţine 5 mandate, PNL – 2, ALDE – 2, PMP – 1, PNŢCD – 1. “Pentru a avea majoritate în consiliu, primarului îi trebuie 6 consilieri (voturile a 6 consilieri – n.r.). Dacă avem 5 consilieri, trebuie să facă înţelegere cu ALDE, dar în teritoriu nu este acelaşi lucru ca la centru, nu se respectă alianţele de la centru. Dacă se discută cu PMP, Claudiu Palaz (preşedintele PMP Constanţa – n.r.), clar, va cere postul de viceprimar în schimbul… unui vot”, a comentat, pentru “Replica” de Constanţa, un social-democrat.

Revenind la comuna Bărăganu, de precizat că alegerile au fost câştigate de Magdalena Neague, soţia fostului edil (PSD) Titu Neague. Aici, campania a fost coordonată de secretarul PSD Lucian Lungoci. Conform numărătorii paralele a PSD, candidatul PSD a obţinut 530 voturi, 232 voturi - PNL, 115 voturi - ALDE.

“Sunt bucuroasă că am câştigat, dar ştiu că de mâine trebuie să depun toate eforturile pentru finalizarea celor 2 proiecte majore pentru comunitate: alimentare cu apă în sat Lanurile și 10 kilometru de drumuri în cele două sate. Le mulțumesc tuturor cetățenilor și celorlalți candidați pentru campania electorală curată”, a declarat pentru “Replica”, imediat după aflarea rezultatului, Magdalena Neague.

În schimb, în comuna Pantelimon, PSD, care a mizat pe viceprimarul Gheorghe Martinescu, dar care a fost învins de contracandidatul de la PNL, George Armăşescu (detalii AICI!). De la PSD, campania în Pantelimon a fost gestionată chiar de către preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fratilor nu va mai bateti capu' degeaba.... Un proverb spune ca: "Pleaca ai nostri, vin ai nostri si noi ramanem tot ca prostii"... De 27 de ani inca nu ati inteles asta???
0
0
BravO la primarita de la Kogalniceanu care a mobilizat cu vorbele de pe scena oamenii de la Pantelimon si le-a tras-o la PESEDISTI! Brav Ancuta ai fost mai tare ca Tutuianu si toata echipa lui!
6
2
La Baraganu Magda Neague a castigat pe mana ei si a sotului, fost primar. Adunatura de pesedisti de la Cta formata din betivi si cateva putori, nici nu stiau unde se afla comuna,
6
0
UITATI UN LUCRU, toti sunt o apa si un pamant , nu va mai certati pe partide alegeti omul , ar fi bine sa nu uitati ca toti sunt la conducere PNL, PDL, PSD...ect.... si unde am ajuns, toti isi cunosc interesele fara ca sa tina cont si de ofurile noastre.
1
4
Acum sunt numai oameni valorosi la pesedeu la Constanta, sunt trei ministri constanteni in Guvern si Stroe, Tutuianu, Dumitrache, Lungoci si nea Ghita nu au fost in stare sa castige niste amarate de alegeri locale pe zona de responsabilitate a lui Tutuianu si Dumitrache. Asta e valoarea lor. Iar la Baraganu Lungoci, viclean copil de casa al lui Dontu, i-a folosit pe Enceanu si pe Darea, mai din vechiul Psd. Ar trebui sa ia exemplu de la Fagadau, care si-a pastrat activul de baza si nu a promovat suzete, precum Stroe Felix si ai sai ciraci. Adio Psd Constanta!
7
0
Nu votati psd hoti multi
6
4
Dar de zmeul de Dumitrache care si-a aratat valoarea in a conduce o campanie de ce nu spuneti nimic?!
8
0
Ba tutuiene ati luat multe voturi. La cum arata comuna nu meritati nimic. Credeati ca labagiul de Altan o sa va aduca voturi? Credeati ca pestele de Gurgu o sa va traga dupa el? Credeati ca daca aduceti cu autocarele o sa ne impresionati? Trebuie sa va fie clar , oamenii au vrut schimbare
13
2
Tutuianu si acolitii lui ieftini si fara creier ....bavelica porcusor , nicu rosu consilierul personal cu cap de creta astia nu vor mai castiga decat bani din furaciuni nu alegeri
15
3
Va pierde in continuare! Oamenii deja s-au saturat de ce este la Bucuresti!
11
4
S-A OCUPAT DE CAMPANIE, UITE SI REZULTATUL ! HA HA HA
16
2
Baaa, cu Bercaru si Caju ati voi ss castigati? Au venit toti de la psd in comuna. Vati facut de panarama. PNL va umilit cu toata defilarea voastra. Ha ha ha.
10
2
Adica de unde pana unde Tutuianu sef de campanie? Vai mama lui!
16
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614